Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 31, 5 tr

Ljuvlig hörnlägenhet i högt, fritt och ljust läge på vån 5 av 6 med solig balkong i sydväst och strålande sjöutsikt mot Ulvsundasjön. Bäst i klassen!

Adress

Kristinebergs Strand 31, 5 tr

Rum

2

Slutpris

4 750 000 kr

Avgift

3 303 kr/mån

Boyta

55 kvmOm bostaden

Fantastisk och sydvästvänd hörnlägenhet, högt och fritt belägen på våning 5 av 6 (endast en takvåning ovanför) med en soldränkt balkong som har sol från förmiddag till sen kväll och strålande fri sjöutsikt mot Mälaren och Ulvsundasjön. Balkongen är den utmärkta platsen att blicka ut över sjö- och båtlivet samt människorna längs kajen och strandpromenaden.

Lägenheten har ett härligt ljusinsläpp från flera väderstreck, öppna sällskapsytor och en suverän planlösning om 55 yteffektiva kvm som onekligen ger funktionen av en ”mini-3:a”. Här ges en hall med plats för ytterkläder och skor samt god förvaring i garderober. Helkaklat badrum med klinkergolv och vattenburen golvvärme, duschhörna, WC, handfat, badrumsskåp och tvättmaskin. Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Vardagsrum i hörnläge med fönster i dubbla väderstreck och utgång till balkongen i sydväst med sjöutsikt. Vardagsrummet ansluter till ett välutrustat kök med gott om skåp, bra arbetsytor och komplett maskinell utrustning. Innanför köket finns ett mindre sovrum, väl passande som barn-, gäst- eller arbetsrum.

Det här är sannerligen ett drömboende för den som söker något utöver det vanliga på Stockholms bostadsmarknad, ett boende där vattnet och ljuset alltid känns närvarande. Välkommen till soliga och härliga Kristinbergs Strand som tillsammans med Hornsbergs Strand blivit Stockholms nya riviera med stans häftigaste sjöläge vid Mälaren! Här lever du i unik, maritim boendemiljö med grönskande parker, strandpromenad, bad- och båtbryggor, sjökrogar m.m.

Pris: 4 795 000 kr

Månadsavgift: 3 303 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud). OBS! Avgiften sänktes med 3 % fr o m 1 april 2017. Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 250-300:-/månad. Hemförsäkring ca 100-150:-/månad.

Andel i föreningen: 0,93019 %

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 753 (1503)

Hiss: Ja

Våning: 5

Antal våningar: 6

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 135 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Mälarstrand 1 består av 82 bostadsrättslägenheter. Föreningens ekonomi är mycket god med oförändrade månadsavgifter sedan fastighetens uppförande 1998. Dock sänkte föreningen avgifterna med 3 % fr o m 1 april 2017. Dessutom har det varit avgiftsfritt i januari de senaste tre åren (2016, 2017 och 2018). Inga planerade avgiftsförändringar för övrigt.

Föreningens fastighet (Kräftan 6) ingår i en gemensamhetsanläggning som omfattar markytor, kör-, gång- och cykelvägar, ledningar och anordningar för spill- och dagvatten samt grovsoprum inom Kräftan 9. För mer info, se www.brfmalarstrand1.se.

22 garageplatser och 10 parkeringsplatser finns i föreningen.
Garage, kajplats och carport går att hyra för 1.100-1.680 kr/mån beroende på platstyp och storlek. Avgifter för parkeringsplatser gäller från och med 2017-07-01.

Kajplats nr. 1-8, 1175:-
Carportplats nr. 6-7, 1100:-
Garageplats nr. 27-30, 1100:-
Garageplats nr. 16-19, 21-26, 33-34, 36-37, 1155:-
Garageplats nr. 35, 1313:-
Garageplats nr. 20, 1523:-
Garageplats nr. 31-32, 1680:-

Till garaget och p-platserna är det separat kö. I övrigt är det mycket enkelt att parkera direkt utanför huset på gatan med boendeparkeringstillstånd 1.100 kr/mån. www.stockholm.se.

Det finns ett gallerförsett källarförråd innanför ståldörr. Källaren och förrådet nås enkelt direkt via hiss från våningsplanet. Det finns tvättstuga i markplan, cykelförråd, barnvagnsrum, en väl tilltaget och bokningsbar bastu i 31:an och gästlägenhet med tre bäddar och ett badrum i 33:an som kan hyras för 200:-/dygn. Dessutom finns ett hobbyrum och ett grovsoprum (delas med Olof Dalins väg 20). Intill fastigheten finns även en trädgårdslik innergård med sittmöbler.

Föreningen har investerat i ett nytt nyckelsystem som innebär att man med samma nyckel (smart nyckel med chip) når föreningens olika dörrar. Det går även att ansluta så att samma nyckel även gäller till lägenhetsdörren. På så vis kan man få en nyckel till allt. Systemet är från låsföretaget Aptus. Detta är även kopplat till ett digitalt system där man enkelt bokar gästlägenhet, tvättstuga och bastu som görs via app eller informationstavla vid entrén.

Förening: Brf Mälarstrand 1

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 82

TV: Kabel-TV via Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband via Com Hem. Det är även indraget TV och fiberbredband från Telia.

Sammanställning: Stor balkong i högt fritt sydvästläge med sol från förmiddag till sen kväll och strålande fri sjöutsikt mot Mälaren och Ulvsundasjön. Balkongen är den utmärkta platsen att blicka ut över sjö- och båtlivet samt människorna längs kajen och strandpromenaden.

Attraktivt och eftersökt läge på idylliska Kristinebergs Strand i direkt anslutning till nybyggda Hornsbergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Gångavstånd till bussar (nr 49, 56, 62) och T-bana Kristineberg (grön linje), Stadshagen (blå linje). Möjlighet att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Vid intresse att anskaffa eller hyra båtplats, vänligen kontakta föreningen för mer information eller gå in på www.malarstrand1.se. OBS! Boende i föreningen har förtur till platserna.

Spännande, expansivt och vackert område med nya Hornsbergs Strand. Fantastisk strandpromenad, Kristinebergs strandpark och diverse service. I området finns flera mataffärer och i Lindhagensgallerian hittar du ICA Maxi, Systembolaget, Apotek och flera andra affärer och restauranger. Det finns låg-, mellan- och högstadieskola, dagis samt härligt klippbad i Fredhäll.

Till området hör också en stor lekpark med plaskdamm, rutschkanor, gungor, bordtennisbord och klätterredskap. En bit bort ligger tennishallen, en skateboardbana och fotbollsplan med konstgräs som är upplyst på kvällarna.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.