Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 3, 1 tr

Underbar utsikt över Mälaren från solig balkong i sydväst. Ljus & öppen planlösning!

Adress

Kristinebergs Strand 3, 1 tr

Rum

2

Slutpris

3 090 000 kr

Avgift

3 105 kr/mån

Boyta

55 kvmOm bostaden

Välkommen till ett härligt rofyllt boende invid Kristinebergs Strand och ett synnerligen eftersökt läge invid Mälaren, här är alltid ljuset och vattnet närvarande. Mycket trevligt disponerad hörnlägenhet om 2 r o k i mycket gott skick med stor balkong med sol från förmiddag till solnedgång. Från balkongen blickar man utöver Ulvsundasjöns glittrande vatten med bad- och båtbryggor i förgrunden och idyllisk vacker gård med grönskande oxelträd. Lägenheten är i mycket gott skick med genomgående parkettgolv och ljus färgsättning, vardagsrum och stort kök i öppen planlösning, trivsamt sovrum och ett fräscht badrum. Här trivs man!

– Entréhall med ljusa väggar och parkettgolv, plats för avhängning vid klädhängare och i garderob. Inre möblerbar hall med plats för arbetsbord och ytterligare förvaring i två garderober.

– Vardagsrum i hörnläge med fönster i tre vädersträck och utgång till balkong i sydvästläge med utsikt över Mälaren med bad- och båtbryggor nedanför. Vardagsrummet har parkettgolv och ljusa väggar samt ansluter till köket och ger en öppen sällskapslösning. Balkongen har gott om plats för möblering.

– Kök i öppen planlösning med vardagsrummet. Köket har ljusa väggar och vitt kakel över arbetsytor, gott om köksskåp med vita skåpluckor samt matplats för 4-6 personer vid fönstret som vetter mot balkongen. Köksutrustning består av kyl/frys, spis, spisfläkt samt diskmaskin.

– Trivsamt sovrum med plats för dubbelsäng. God förvaring i form av tre inbyggda garderober. Parkettgolv och väggar i ljus ton.

– Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme. Utrustat med handduksvärmare, tvättmaskin samt torktumlare.

Pris: 0 kr

Månadsavgift: 3 105 kr

Andel i föreningen: 0,91039 %

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, stort källarförråd och tvättstuga i markplan. Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu med tillhörande relaxavdelning, en gästlägenhet som kan hyras för 100:-/dygn vardagar och 200:-/dygn under helger samt ett hobbyrum för den snickarintresserade. Dessutom kan man som medlem i föreningen skaffa båtplats vid båtbryggorna nedanför fastigheten. För mer info kring detta, vänligen kontakta någon ur föreningens styrelse.

Lägenhetsnummer: 413

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 6.

Parkering/Bilplats: 24 garageplatser och 11 parkeringsplatser finns i föreningen. Garage går att hyra för 1000, 1155, 1470 kr/mån beroende på platsens storlek.Till garagets platser är det separat kö. P-plats vid kajen går att hyra för 750 kr/mån.Till 9 p-platserna vid kajen samt de 2 carportplatserna (820 kr/mån) är det separat kö. OBS! I övrigt gäller parkering på gatan med boendeparkeringstillstånd.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 registrerades den 12 augusti 1993 och föreningens fastighet kräftan 7 bebyggdes av JM Byggnads AB och stod färdig för inflytt 1998. Fastigheten består av av 91 lägenheter (total bostadsyta uppgår till 6.515 kvm) med bostadsrätt på gatuadresser Kristinebergs Strand 3, 27 och 29. Föreningen beskattas som äkta och man äger marken.

Fastigheterna är i ett mycket gott skick och förutom löpande underhåll så planeras inga större renoveringar. Under 2021 installerades ett solcellssystem och framöver kommer nya låssystem och postlådor att installeras. För mer information, se bifogad årsredovisning och www.malarstrand2.se

Föreningens ekonomi är mycket god och avgifterna har varit oförändrade i många år. Tack vare sitt goda kassaflöde har föreningen en god amorteringstakt på de långfristiga skulderna. Per 2020-12-31 uppgick belåningsgraden till 8.134:-/kvm, omsättningstillgångarna uppgick till ca 2.265.000:- och årets resultat efter avskrivningar och finansiella poster blev + ca 558.000:-. Inga planerade avgiftshöjningar planeras eller finns beslutade.

Möjlighet finns att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Det är kö till platserna, men medlemmarna i föreningen har förtur. För mer information om båtplats, se www.brfmalarstrand2.se

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Övriga gemensamma utrymmen och faciliteter består av cykelförråd, barnvagnsrum, grovsoprum och tvättstuga i markplan.

Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu som kan bokas mellan 07-22 i tre timmars pass (i 27:an), en gästlägenhet (i 3:an) som kan hyras för 200:-/dygn samt ett hobbyrum för den snickarintresserade.

Lägenheten står upptagen som 2 r o k om 52,5 kvm i föreningens lägenhetsregister.

Förening: Brf Mälarstrand 2.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 91

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: 100 Mbit/s från Ownit.

Sammanställning: Stor härlig balkong i sydväst med underbar sjöutsikt.

Attraktivt och eftersökt läge på Kungsholmen vid idylliska Kristinebergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Det finns en trevlig gårdspark med trädgårdsmöbler. Gångavstånd till bussar och T-bana Kristineberg (grön linje).

Spännande och vackert område under utveckling med en ny närbelägen stadsdel. Området har förutom nya bostadshus också fått en ny strandpromenad, nya restauranger och diverse service. En ny sittbrygga i den befintliga kajkonstruktionen har byggts och en pir har anlaggts där restaurang ”Piren” nyligen öppnades. En bit bort ligger Lindhagensgallerian med ICA Maxi bl a.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.