Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 29, 1 tr

Solig balkong i sydväst och utsikt över Mälaren! Suverän öppen planlösning och toppskick!

Adress

Kristinebergs Strand 29, 1 tr

Rum

2

Slutpris

3 200 000 kr

Avgift

3 105 kr/mån

Boyta

55 kvmOm bostaden

Fantastisk hörnlägenhet i toppskick med öppen och sydvästvänd planlösning som flödar av ljus. Med detta härliga läge avnjuts utsikt från balkongen över Ulvsundasjön och Mälaren. Direkt nedanför finns bad-, båtbryggor och strandpromenad. Den öppna sällskapslösningen med vardagsrum, kök och utgång till balkongen i ett ger lägenheten sin särskilt trevliga karaktär. Köket är stilrent vitt med komplett maskinell utrustning och vardagsrummet är lättmöblerat med fönster i två väderstreck. Sovrum och toppfräscht badrum. Genomgående fräscha ytskick med sober färgsättning och fina parkettgolv. Välkommen till ett drömboende!

– Hall med parkettgolv, ljusa väggar och plats för avhängning vid klädhängare. Inre möblerbar halldel med plats för byrå eller garderob.

– Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, dusch med vikdörrar i glas, vägghängd toalett, handfat infälld i bänkskiva med skåp under, badrumsskåp på vägg och tvättmaskin.

– Sovrum med plats för dubbelsäng, parkettgolv, ljusa väggar och fönster. Sovrummet har tre inbyggda garderober.

– Vardagsrum i hörnläge med fönster i två vädersträck och utgång till balkong i sydvästläge med utsikt över Mälaren med bad- och båtbryggor nedanför. Vardagsrummet har parkettgolv och ljusa väggar och ansluter till köket. Balkongen har gott om plats för möblering och ger härligt uterum.

– Kök i öppen planlösning med vardagsrummet. Köket har gott om köksskåp ändå upp till tak med luckor i vitt. Arbetsytorna är goda med bänkskivor i trä och kakel på väggen ovan. Komplett maskinell utrustning såsom kyl, frys, spis, fläkt och diskmaskin. Matplats för 4-5 personer vid fönstret som vetter mot balkongen.

Pris: 2 490 000 kr

Månadsavgift: 3 105 kr

Andel i föreningen: 0,91039 %

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, stort källarförråd och tvättstuga i markplan. Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu med tillhörande relaxavdelning, en gästlägenhet som kan hyras för 100:-/dygn vardagar och 200:-/dygn under helger samt ett hobbyrum för den snickarintresserade. Dessutom kan man som medlem i föreningen skaffa båtplats vid båtbryggorna nedanför fastigheten. För mer info kring detta, vänligen kontakta någon ur föreningens styrelse.

Lägenhetsnummer: 613

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 6.

Parkering/Bilplats: 24 garageplatser och 11 parkeringsplatser finns i föreningen. Garaget går att hyra för 950 kr/mån.Till garaget är det separat kö. P-platsen går att hyra för 750 kr/mån.Till p-platsen är det separat kö. OBS! I övrigt är det mycket enkelt att parkera direkt utanför huset på gatan med boendeparkeringstillstånd.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 registrerades den 12 augusti 1993 och föreningens fastighet kräftan 7 bebyggdes av JM Byggnads AB och stod färdig för inflytt 1998. Fastigheten består av av 91 lägenheter (total bostadsyta uppgår till 6.515 kvm) med bostadsrätt på gatuadresser Kristinebergs Strand 3, 27 och 29. Föreningen beskattas som äkta och man äger marken.

Fastigheterna är i ett mycket gott skick och förutom löpande underhåll så planeras inga större renoveringar. Under 2021 installerades ett solcellssystem och framöver kommer nya låssystem och postlådor att installeras. För mer information, se bifogad årsredovisning och www.malarstrand2.se

Föreningens ekonomi är mycket god och avgifterna har varit oförändrade i många år. Tack vare sitt goda kassaflöde har föreningen en god amorteringstakt på de långfristiga skulderna. Per 2020-12-31 uppgick belåningsgraden till 8.134:-/kvm, omsättningstillgångarna uppgick till ca 2.265.000:- och årets resultat efter avskrivningar och finansiella poster blev + ca 558.000:-. Inga planerade avgiftshöjningar planeras eller finns beslutade.

Möjlighet finns att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Det är kö till platserna, men medlemmarna i föreningen har förtur. För mer information om båtplats, se www.brfmalarstrand2.se

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Övriga gemensamma utrymmen och faciliteter består av cykelförråd, barnvagnsrum, grovsoprum och tvättstuga i markplan.

Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu som kan bokas mellan 07-22 i tre timmars pass (i 27:an), en gästlägenhet (i 3:an) som kan hyras för 200:-/dygn samt ett hobbyrum för den snickarintresserade.

Lägenheten står upptagen som 2 r o k om 52,5 kvm i föreningens lägenhetsregister.

Förening: Brf Mälarstrand 2.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 91

TV: Kabel-TV och bredband ges via ComHem. Andra bredbandsalternativ går att få via telefonnätet.

Sammanställning: Balkong i sydväst med strålande vy över Mälarens glittrande vatten.

Attraktivt och eftersökt läge på Kungsholmen vid idylliska Kristinebergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor utanför porten samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Det finns en trevlig gårdspark med trädgårdsmöbler. Gångavstånd till bussar och T-bana Kristineberg (grön linje). I nära anslutning till boendet finns skola och många förskolor.

Spännande och vackert område under utveckling med en ny närbelägen stadsdel. Området kommer förutom nya bostäder också få en ny strandpromenad, nya restauranger och diverse service. Just nu byggs en ny sittbrygga i den befintliga kajkonstruktionen och ännu en pir anläggs där en restaurang kommer öppna under 2010. Nyligen öppnade Lindhagensgallerian och ICA Maxi. Dessutom kommer den nya Strandparken att färdigställas under 2010.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.