Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 3, 6 tr

Unik taklägenhet med fantastiskt sjöläge, terrass i sydväst och sol hela dagen! Utsikt över Mälaren!

Adress

Kristinebergs Strand 3, 6 tr

Rum

2

Slutpris

3 700 000 kr

Avgift

3 105 kr/mån

Boyta

55 kvmOm bostaden

Härmed ges ett sällan återkommande tillfälle att förvärva ett unikt boende vid Kristinebergs Strand! På det översta våningsplanet finns denna fantastiska taklägenhet med fönster i öster, söder och väster. Från den sydvästvända terrassen avnjuts sol från morgon till kväll och makalös utsikt över den glittrande Ulvsundasjön. Detta är en perfekt plats att blicka ut över vattnet och båtlivet!

I denna lägenhet är ljuset alltid närvarande och du har vidsträckt fri utsikt från alla fönster. Planlösningen är väldisponerad med kök och vardagsrum i öppen härlig planlösning. Härifrån finns utgången till terrassen. Ett rejält sovrum med plats för garderober och dubbelsäng, ett fräscht kaklat badrum och en mellanpassage med garderober.

Detta är en lägenhet som vi tror uppfyller dina krav, önskemål och kanske de drömmar du haft för ditt nästa boende!? Du kanske inte behöver vänta längre?

– Hall med plats för avhängning och förvaring i garderober. Ljusa väggar och parkettgolv.

– Öppna härlig sällskapsytor med vardagsrum och kök i ett. Här flödar ljuset från fönster i två väderstreck. Utgång till den sydvästvända terrassen med sol från morgon till kväll. Parkettgolv och ljust nymålade väggar och tak. Vardagsrummet är lättmöblerat med plats för soffa och köket är välutrustat med gott om skåp och arbetsytor, kyl, frys, spis, fläkt och diskmaskin.

– Hallpassage med garderober. I anslutning till hallen finns ett fräscht helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, duschplats, handfat, badrumsskåp och förberett för tvättmaskin.

– Bra disponerat sovrum med plats för dubbelsäng och garderober. Härligt hörnfönster med fri vy över den nya parken och Ulvsundasjön.

Pris: 2 950 000 kr

Månadsavgift: 3 105 kr

Andel i föreningen: 0,91039 %

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, stort källarförråd och tvättstuga i markplan. Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu med tillhörande relaxavdelning, en gästlägenhet som kan hyras för 100:-/dygn vardagar och 200:-/dygn under helger samt ett hobbyrum för den snickarintresserade. Dessutom kan man som medlem i föreningen skaffa båtplats vid båtbryggorna nedanför fastigheten. För mer info kring detta, vänligen kontakta någon ur föreningens styrelse.

Lägenhetsnummer: 462

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 6 av 6.

Parkering/Bilplats: 24 garageplatser och 11 parkeringsplatser finns i föreningen. Garaget går att hyra för 950 kr/mån.Till garaget är det separat kö. P-platsen går att hyra för 750 kr/mån.Till p-platsen är det separat kö. OBS! I övrigt är det mycket enkelt att parkera direkt utanför huset på gatan med boendeparkeringstillstånd.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 registrerades den 12 augusti 1993 och föreningens fastighet kräftan 7 bebyggdes av JM Byggnads AB och stod färdig för inflytt 1998. Fastigheten består av av 91 lägenheter (total bostadsyta uppgår till 6.515 kvm) med bostadsrätt på gatuadresser Kristinebergs Strand 3, 27 och 29. Föreningen beskattas som äkta och man äger marken.

Fastigheterna är i ett mycket gott skick och förutom löpande underhåll så planeras inga större renoveringar. Under 2021 installerades ett solcellssystem och framöver kommer nya låssystem och postlådor att installeras. För mer information, se bifogad årsredovisning och www.malarstrand2.se

Föreningens ekonomi är mycket god och avgifterna har varit oförändrade i många år. Tack vare sitt goda kassaflöde har föreningen en god amorteringstakt på de långfristiga skulderna. Per 2020-12-31 uppgick belåningsgraden till 8.134:-/kvm, omsättningstillgångarna uppgick till ca 2.265.000:- och årets resultat efter avskrivningar och finansiella poster blev + ca 558.000:-. Inga planerade avgiftshöjningar planeras eller finns beslutade.

Möjlighet finns att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Det är kö till platserna, men medlemmarna i föreningen har förtur. För mer information om båtplats, se www.brfmalarstrand2.se

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Övriga gemensamma utrymmen och faciliteter består av cykelförråd, barnvagnsrum, grovsoprum och tvättstuga i markplan.

Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu som kan bokas mellan 07-22 i tre timmars pass (i 27:an), en gästlägenhet (i 3:an) som kan hyras för 200:-/dygn samt ett hobbyrum för den snickarintresserade.

Lägenheten står upptagen som 2 r o k om 52,5 kvm i föreningens lägenhetsregister.

Förening: Brf Mälarstrand 2.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 91

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Stor solig terrass i sydväst med magnifik utsikt över Ulvsundasjön.

Attraktivt och eftersökt läge på Kungsholmen vid idylliska Kristinebergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Det finns en trevlig gårdspark med trädgårdsmöbler. Gångavstånd till bussar och T-bana Kristineberg (grön linje). I nära anslutning till boendet finns skola och många förskolor.

Spännande och vackert område under utveckling med en ny närbelägen stadsdel. Området kommer förutom nya bostäder också få en ny strandpromenad, nya restauranger och diverse service. Just nu byggs en ny sittbrygga i den befintliga kajkonstruktionen och ännu en pir anläggs där en restaurang kommer öppna under 2010. Nyligen öppnade Lindhagensgallerian och ICA Maxi. Dessutom kommer den nya Strandparken att färdigställas under 2010.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.