Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 31, 4 tr

Solig balkong i sydväst och makalös utsikt över Mälaren! Suverän planlösning och toppskick!

Adress

Kristinebergs Strand 31, 4 tr

Rum

2

Slutpris

3 410 000 kr

Avgift

3 405 kr/mån

Boyta

55 kvmOm bostaden

Fantastisk hörnlägenhet i absolut toppskick med suverän och sydvästvänd planlösning som flödar av ljus. Med högt härligt läge på 4 trappor avnjuts strålande fri utsikt från balkongen över Ulvsundasjön och Mälaren. Direkt nedanför finns bad-, båtbryggor och strandpromenad. Den öppna sällskapslösningen med vardagsrum, kök och utgång till balkongen i ett ger lägenheten sin särskilt trevliga karaktär. Köket är stilrent vitt med komplett maskinell utrustning och vardagsrummet är lättmöblerat med fönster i två väderstreck. Sovrum och toppfräscht badrum. Genomgående fräscha ytskick med sober färgsättning, fina parkettgolv och bra förvaring.

Lägenheten och utsikten i kombination med det härligt rofyllda läget vid Kristinebergs Strand gör detta till ett unikt boende i Stockholm. Här ges lugn, ro och livskvalitet för den som söker något utöver det vanliga. Varför inte ta ett morgon- eller kvällsdopp direkt utanför huset?! Möjlighet till båtplats finns också. Välkommen!

– Hall med marmorgolv i entrén och parkettgolv i övrigt. Ljusa väggar och plats för avhängning vid klädhängare och förvaring i garderob. Inre halldel med klädkammare.

– Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, duschkabin i glas med infällbara dörrar, handduksvärmare, toalett, handfat, badrumsskåp och tvättmaskin.

– Sovrum med plats för dubbelsäng, parkettgolv, ljusa väggar och fönster. Sovrummet har tre inbyggda garderober.

– Vardagsrum i hörnläge med fönster i två vädersträck och utgång till balkong i sydvästläge med utsikt över Mälaren med bad- och båtbryggor nedanför. Vardagsrummet har parkettgolv och ljust vitmålade väggar och ansluter till köket. Balkongen har gott om plats för möblering och ger härligt uterum.

– Kök i öppen planlösning med vardagsrummet. Köket har gott om köksskåp ändå upp till tak med luckor i nylackat stilrent vitt. Här finns också en vinhylla. Arbetsytorna är goda med oljade bänkskivor och kakel på väggen ovan. Komplett maskinell utrustning såsom kyl, frys, spis, fläkt och integrerad diskmaskin. Matplats för 4-5 personer vid fönstret som vetter mot balkongen.

Pris: 2 490 000 kr

Månadsavgift: 3 405 kr

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns tvättstuga i markplan, cykelförråd, ett väl tilltaget och gallerförsett källarförråd innanför ståldörr, bokningsbar bastu i 31:an och gästlägenhet i 33:an som kan hyras för 100:-/dygn. Dessutom finns ett hobbyrum.

Lägenhetsnummer: 743

Hiss: Ja

Våning: 4

Antal våningar: 6

Parkering/Bilplats: 22 garageplatser och 8 parkeringsplatser finns i föreningen. Garaget går att hyra för 800-1500 kr/mån.Till garaget är det separat kö. P-platser vid kajen går att hyra för 270 kr/mån.Till p-platsen är det separat kö. I övrigt är det mycket enkelt att parkera direkt utanför huset på gatan med boendeparkeringstillstånd.

Allmänt om föreningen: Brf Mälarstrand 1 består av 82 bostadsrättslägenheter. Föreningens fastighet består av ägd mark om 4.003 kvm bebyggd med tre bostadshus (Kristinebergs Strand 31, 33 och 35) med en total boyta på 6.565 kvm.

Föreningens ekonomi är mycket god med oförändrade månadsavgifter sedan fastighetens uppförande 1998. Dock sänkte föreningen avgifterna med 3 % fr o m 1 april 2017. Dessutom har det varit avgiftsfritt i januari vissa år som exempelvis 2016, 2017 och 2018. Inga planerade avgiftsförändringar finns för övrigt.

Föreningen har under årens lopp haft en stabil och bra amorteringstakt på sina lån. Per 2020-12-31 uppgick skuldsättningsgraden till 8.327:-/kvm/boyta. De likvida medlen uppgick till ca 1.300.000:-.

Föreningens fastighet (Kräftan 6) ingår i en gemensamhetsanläggning som omfattar markytor, kör-, gång- och cykelvägar, ledningar och anordningar för spill- och dagvatten samt grovsoprum inom Kräftan 9. För mer info, se www.brfmalarstrand1.se.

22 garageplatser och 10 parkeringsplatser finns i föreningen. Garage, kajplats och carport går att hyra för 1.175-1.800 kr/mån beroende på platstyp och storlek. Avgifter för parkeringsplatser gäller från och med 2019-10-01.

Hyra per månad för garageplats är beroende av platsens storlek:

Kajplats nr. 1-8 1175:-
Carportplats nr. 6-7 1220:-
Garageplats nr. 27-30 1220:-
Garageplats nr. 16-19, 21-26, 33-34, 36-37 1275:-
Garageplats nr. 35 1433:-
Garageplats nr. 20 1643:-
Garageplats nr. 31-32 1800:-

Till garaget och p-platserna är det separat kö.

Det finns ett gallerförsett källarförråd innanför ståldörr. Källaren och förrådet nås enkelt direkt via hiss från våningsplanet. Det finns tvättstuga i markplan, cykelförråd, barnvagnsrum, en väl tilltaget och bokningsbar bastu i 31:an och gästlägenhet med tre bäddar och ett badrum i 33:an som kan hyras för 250:-/dygn. Dessutom finns ett hobbyrum och ett grovsoprum (delas med Olof Dalins väg 20). Intill fastigheten finns även en trädgårdslik innergård med sittmöbler.

Föreningen har ett nyckelsystem som innebär att man med samma nyckel (smart nyckel med chip) når föreningens olika dörrar. Det går även att ansluta så att samma nyckel även gäller till lägenhetsdörren. På så vis kan man få en nyckel till allt. Systemet är från låsföretaget Aptus. Detta är även kopplat till ett digitalt system där man enkelt bokar gästlägenhet, tvättstuga och bastu som görs via app eller informationstavla vid entrén.

Boende i föreningen har förtur till båtplatserna som ligger i direkt anslutning till boendet. Har du båt är Mälarstrands Båtklubb belägen precis utanför porten. Båtklubben är helt självständig i förhållandet till de fyra bostadsrättsföreningarna inom området. I båtklubbens stadgar står det dock att medlemmarna skall i första hand komma ifrån föreningarna Brf Mälarstrand 1, 2, 3 och Brf Kräftan 1620. Hamnen har 40 platser.

Renoveringar i fastigheten:
2015: Torkskåp.
2016: Låssystem.
2017: Målning av bänkar, VVC-pump och expansionskärl, låssystem och postboxar.
2018: Målning av tvättstugor, torktumlare i 35:an.
2019: Stamspolning.
2020: Renovering av pelarna, upprustning av brandluckor och byte av takstosar.

Föreningen avsätter ca 80:-/kvm/bostadsyta till yttre reparationsfond.

Förening: Brf Mälarstrand 1

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 82

TV: Kabel-TV och bredband ges via ComHem. Andra bredbandsalternativ går att få via telefonnätet.

Sammanställning: Balkong i sydväst med strålande vy över Mälarens glittrande vatten.

Attraktivt och eftersökt läge på Kungsholmen vid idylliska Kristinebergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Det finns en trevlig gårdspark med trädgårdsmöbler. Gångavstånd till bussar och T-bana Kristineberg (grön linje).

Spännande och vackert område under utveckling med en ny närbelägen stadsdel. Området kommer förutom nya bostäder också få en ny strandpromenad, nya restauranger och diverse service. En ny sittbrygga i den befintliga kajkonstruktionen har byggts och ännu en pir anläggs där restaurang Tures kommer öppna under 2010/2011. Nyligen öppnade Lindhagensgallerian och ICA Maxi. Dessutom kommer den nya Strandparken att färdigställas under hösten 2010.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.