Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 27, 3 tr

Hörnlägenhet med solig balkong i sydväst och utsikt över Mälaren!

Adress

Kristinebergs Strand 27, 3 tr

Rum

2

Slutpris

2 650 000 kr

Avgift

3 105 kr/mån

Boyta

55 kvmOm bostaden

Välkommen till härligt rofyllda Kristinebergs Strand och denna moderna hörntvåa med öppen planlösning, genomgående toppskick och balkong med strålande utsikt över Ulvsundasjön och Mälaren. Här ges ett boende utöver det vanliga med högt läge på 3 trappor, härliga ljusinsläpp och balkong i sydväst med sol från lunch till solnedgång. Tillfälle till lugn och maritim boendemiljö, här kan den som vill ta ett morgon- eller kvällsdopp från bryggan direkt nedanför huset.

– Entréhall med ljusa väggar och parkettgolv, plats för avhängning och en inbyggd garderob. Inre möblerbar hall med plats för ytterligare en garderob.

– Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, dusch, handduksvärmare, toalett, handfat, badrumsskåp och förberett för tvättmaskin.

– Sovrum med plats för dubbelsäng, parkettgolv, ljusa väggar och fönster. Sovrummet har en tre inbyggda garderober.

– Vardagsrum i hörnläge med fönster i två vädersträck och utgång till balkong i sydvästläge med utsikt över Mälaren med bad- och båtbryggor nedanför. Vardagsrummet har parkettgolv och ljusa väggar samt ansluter till köket och ger en öppen sällskapslösning. Balkongen har gott om plats för möblering.

– Kök i öppen planlösning med vardagsrummet. Köket har ljusa väggar och vitt kakel över arbetsytor, gott om köksskåp med vita skåpluckor och rostfria hand samt matplats för 4-5 personer vid fönstret som vetter mot balkongen. Köksutrustning består av kyl, frys, spis och fläkt.

Pris: 2 290 000 kr

Månadsavgift: 3 105 kr

Andel i föreningen: 0,91039 %

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga i markplan. Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu med tillhörande relaxavdelning och en gästlägenhet som kan hyras för 100:-/dygn vardagar och 200:-/dygn under helger. Dessutom kan man som medlem i föreningen skaffa båtplats vid båtbryggorna nedanför fastigheten. För mer info kring detta, vänligen kontakta någon ur föreningens styrelse.

Lägenhetsnummer: 533

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 6.

Parkering/Bilplats: 24 garageplatser och 11 parkeringsplatser finns i föreningen. Garaget går att hyra för 1000-1470 kr/mån.Till garaget är det separat kö. P-plats vid kajen går att hyra för 600 kr/mån och plats i carport hyrs för 720 kr/mån.Till p-platserna är det separat kö. Även möjlighet att hyra båtplatser finns i Mälarstrands båtklubb. Medlemmar i bostadsrättsföreningen har förtur.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 registrerades den 12 augusti 1993 och föreningens fastighet kräftan 7 bebyggdes av JM Byggnads AB och stod färdig för inflytt 1998. Fastigheten består av av 91 lägenheter (total bostadsyta uppgår till 6.515 kvm) med bostadsrätt på gatuadresser Kristinebergs Strand 3, 27 och 29. Föreningen beskattas som äkta och man äger marken.

Fastigheterna är i ett mycket gott skick och förutom löpande underhåll så planeras inga större renoveringar. Under 2021 installerades ett solcellssystem och framöver kommer nya låssystem och postlådor att installeras. För mer information, se bifogad årsredovisning och www.malarstrand2.se

Föreningens ekonomi är mycket god och avgifterna har varit oförändrade i många år. Tack vare sitt goda kassaflöde har föreningen en god amorteringstakt på de långfristiga skulderna. Per 2020-12-31 uppgick belåningsgraden till 8.134:-/kvm, omsättningstillgångarna uppgick till ca 2.265.000:- och årets resultat efter avskrivningar och finansiella poster blev + ca 558.000:-. Inga planerade avgiftshöjningar planeras eller finns beslutade.

Möjlighet finns att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Det är kö till platserna, men medlemmarna i föreningen har förtur. För mer information om båtplats, se www.brfmalarstrand2.se

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Övriga gemensamma utrymmen och faciliteter består av cykelförråd, barnvagnsrum, grovsoprum och tvättstuga i markplan.

Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu som kan bokas mellan 07-22 i tre timmars pass (i 27:an), en gästlägenhet (i 3:an) som kan hyras för 200:-/dygn samt ett hobbyrum för den snickarintresserade.

Lägenheten står upptagen som 2 r o k om 52,5 kvm i föreningens lägenhetsregister.

Förening: Brf Mälarstrand 2.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 91

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Stor härlig balkong i sydväst med strålande sjöutsikt.

Attraktivt och eftersökt läge på Kungsholmen vid idylliska Kristinebergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Det finns en trevlig gårdspark med trädgårdsmöbler. Gångavstånd till bussar och T-bana Kristineberg (grön linje).

Spännande och vackert område under utveckling med en ny närbelägen stadsdel. Området kommer förutom nya bostäder också få en ny strandpromenad, nya restauranger och diverse service. Just nu byggs en ny sittbrygga i den befintliga kajkonstruktionen och ännu en pir anläggs där en restaurang kommer öppna under 2009/2010. Nyligen öppnade Lindhagensgallerian och ICA Maxi. Dessutom kommer den nya Strandparken att färdigställas under hösten 2009.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.