Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 27, 2 tr

Ljuvlig hörnlägenhet i högt, fritt och ljust läge med stor solig balkong i sydväst och strålande fri sjöutsikt mot Mälaren & Ulvsundasjön.

Adress

Kristinebergs Strand 27, 2 tr

Rum

2

Slutpris

4 500 000 kr

Avgift

3 105 kr/mån

Boyta

55 kvmOm bostaden

Fantastisk och sydvästvänd hörnlägenhet, högt och fritt belägen med en soldränkt balkong som har sol från förmiddag till sen kväll och strålande fri sjöutsikt mot Mälaren och Ulvsundasjön. Balkongen är den utmärkta platsen att blicka ut över sjö- och båtlivet samt människorna längs kajen och strandpromenaden.

Lägenheten har ett härligt ljusinsläpp från flera väderstreck, öppna sällskapsytor och en suverän planlösning om 55 yteffektiva kvm (möjlig ”mini-3:a”). Här ges en hall med plats för ytterkläder och skor samt god förvaring i garderober. Helkaklat badrum med klinkergolv och vattenburen golvvärme, duschhörna, WC, handfat, badrumsskåp och tvättmaskin. Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Vardagsrum i hörnläge med fönster i dubbla väderstreck och utgång till balkongen i sydväst med sjöutsikt. Vardagsrummet ansluter till ett välutrustat kök med gott om skåp, bra arbetsytor och komplett maskinell utrustning. Invid köket finns en matplats för 4-6 personer. I stället för matplats kan man med enkla medel bygga ett mindre sovrum, väl passande som barn-, gäst- eller arbetsrum (se alternativ planlösning).

Det här är sannerligen ett drömboende för den som söker något utöver det vanliga på Stockholms bostadsmarknad, ett boende där vattnet och ljuset alltid känns närvarande. Välkommen till soliga och härliga Kristinbergs Strand som tillsammans med Hornsbergs Strand blivit Stockholms nya riviera med stans häftigaste sjöläge vid Mälaren! Här lever du i unik, maritim boendemiljö med grönskande parker, strandpromenad, bad- och båtbryggor, sjökrogar m.m.

Pris: 4 695 000 kr

Månadsavgift: 3 105 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud). Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 300-400:-/mån. Hemförsäkring ca 150-200:-/mån.

Andel i föreningen: 0,91039 %

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 523 (1203)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6.

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 164 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 registrerades den 12 augusti 1993 och föreningens fastighet kräftan 7 bebyggdes av JM Byggnads AB och stod färdig för inflytt 1998. Fastigheten består av av 91 lägenheter (total bostadsyta uppgår till 6.515 kvm) med bostadsrätt på gatuadresser Kristinebergs Strand 3, 27 och 29. Föreningen beskattas som äkta och man äger marken.

Fastigheterna är i ett mycket gott skick och förutom löpande underhåll så planeras inga större renoveringar. Under 2021 installerades ett solcellssystem och framöver kommer nya låssystem och postlådor att installeras. För mer information, se bifogad årsredovisning och www.malarstrand2.se

Föreningens ekonomi är mycket god och avgifterna har varit oförändrade i många år. Tack vare sitt goda kassaflöde har föreningen en god amorteringstakt på de långfristiga skulderna. Per 2020-12-31 uppgick belåningsgraden till 8.134:-/kvm, omsättningstillgångarna uppgick till ca 2.265.000:- och årets resultat efter avskrivningar och finansiella poster blev + ca 558.000:-. Inga planerade avgiftshöjningar planeras eller finns beslutade.

Möjlighet finns att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Det är kö till platserna, men medlemmarna i föreningen har förtur. För mer information om båtplats, se www.brfmalarstrand2.se

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Övriga gemensamma utrymmen och faciliteter består av cykelförråd, barnvagnsrum, grovsoprum och tvättstuga i markplan.

Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu som kan bokas mellan 07-22 i tre timmars pass (i 27:an), en gästlägenhet (i 3:an) som kan hyras för 200:-/dygn samt ett hobbyrum för den snickarintresserade.

Lägenheten står upptagen som 2 r o k om 52,5 kvm i föreningens lägenhetsregister.

Förening: Brf Mälarstrand 2.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 91

TV: Kabel-TV via Com Hem (grundutbud ingår i avgiften).

Internet: Fiberbredband via Ownit, 100 Mbit för 150:-/månad. Bredband går även att få via Com Hem.

Sammanställning: Stor balkong i högt fritt sydvästläge med sol från förmiddag till sen kväll och strålande fri sjöutsikt mot Mälaren och Ulvsundasjön. Balkongen är den utmärkta platsen att blicka ut över sjö- och båtlivet samt människorna längs kajen och strandpromenaden.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.