Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 27, 6 tr

Unik taklägenhet med stor terrass i sydväst, sol hela dagen och fantastisk sjöutsikt över Mälaren!

Adress

Kristinebergs Strand 27, 6 tr

Rum

2

Slutpris

4 050 000 kr

Avgift

3 105 kr/mån

Boyta

55 kvmOm bostaden

Härmed ges ett sällan återkommande tillfälle att förvärva ett unikt boende vid Kristinebergs Strand med Stockholms häftigaste sjöläge vid Mälaren! Här lever du i unik, maritim boendemiljö med grönskande parker, strandpromenad, bad- och båtbryggor, sjökrogar m.m. Denna typ av takvåning med terrass/altan är mycket sällan till salu och det kan ta åratal mellan försäljningarna.

På det översta våningsplanet finns denna fantastiska taklägenhet med fönster i öster, söder och väster. I denna lägenhet är ljuset alltid närvarande! Från den sydvästvända terrassen avnjuts sol från morgon till kväll och makalös utsikt över Mälaren och Ulvsundasjön. Detta är den perfekta platsen att blicka ut över vattnet och båtlivet! Planlösningen är väldisponerad med kök och vardagsrum i öppna sällskapsytor. Här finns utgången till terrassen. Ett rejält sovrum i hörn med stora garderober och plats för dubbelsäng. Fräscht kaklat badrum och en inre hallpassage med garderober.

Detta är en lägenhet som vi tror uppfyller dina krav, önskemål och de drömmar du haft för ditt nästa boende!? Nu behöver du inte vänta längre!

– Hall med plats för avhängning och förvaring i garderober. Ljusa väggar och parkettgolv.

– Öppna härlig sällskapsytor med vardagsrum och kök i ett. Här flödar ljuset från fönster i två väderstreck. Utgång till den sydvästvända terrassen med sol från morgon till kväll. Ekparkettgolv och ljust målade väggar och tak. Vardagsrummet är lättmöblerat med plats för soffa och köket är välutrustat med gott om skåp och arbetsytor, kyl, frys, spis och fläkt. Möjligt att sätta in diskmaskin.

– Hallpassage med garderober. I anslutning till hallen finns ett fräscht helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, duschplats, handfat, badrumsskåp och förberett för tvättmaskin.

– Bra disponerat sovrum med plats för dubbelsäng och stora garderober. Härligt hörnfönster med fri vy över den nya parken och Ulvsundasjön.

Pris: 3 950 000 kr

Månadsavgift: 3 105 kr

Andel i föreningen: 0,91039 %

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd, grovsoprum och tvättstuga i markplan. Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu med tillhörande relaxavdelning, en gästlägenhet som kan hyras för 100:-/dygn vardagar och 200:-/dygn under helger samt ett hobbyrum för den snickarintresserade. Dessutom kan man som medlem i föreningen skaffa båtplats vid båtbryggorna nedanför fastigheten. För mer info kring detta, vänligen kontakta någon ur föreningens styrelse.

Lägenhetsnummer: 562 (1602)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 6 av 6.

Energiförbrukning: 164 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: 24 garageplatser och 11 parkeringsplatser finns i föreningen. Garaget går att hyra för 950 kr/mån.Till garaget är det separat kö. P-platsen går att hyra för 750 kr/mån.Till p-platsen är det separat kö. OBS! I övrigt är det mycket enkelt att parkera direkt utanför huset på gatan med boendeparkeringstillstånd.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 registrerades den 12 augusti 1993 och föreningens fastighet kräftan 7 bebyggdes av JM Byggnads AB och stod färdig för inflytt 1998. Fastigheten består av av 91 lägenheter (total bostadsyta uppgår till 6.515 kvm) med bostadsrätt på gatuadresser Kristinebergs Strand 3, 27 och 29. Föreningen beskattas som äkta och man äger marken.

Fastigheterna är i ett mycket gott skick och förutom löpande underhåll så planeras inga större renoveringar. Under 2021 installerades ett solcellssystem och framöver kommer nya låssystem och postlådor att installeras. För mer information, se bifogad årsredovisning och www.malarstrand2.se

Föreningens ekonomi är mycket god och avgifterna har varit oförändrade i många år. Tack vare sitt goda kassaflöde har föreningen en god amorteringstakt på de långfristiga skulderna. Per 2020-12-31 uppgick belåningsgraden till 8.134:-/kvm, omsättningstillgångarna uppgick till ca 2.265.000:- och årets resultat efter avskrivningar och finansiella poster blev + ca 558.000:-. Inga planerade avgiftshöjningar planeras eller finns beslutade.

Möjlighet finns att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Det är kö till platserna, men medlemmarna i föreningen har förtur. För mer information om båtplats, se www.brfmalarstrand2.se

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Övriga gemensamma utrymmen och faciliteter består av cykelförråd, barnvagnsrum, grovsoprum och tvättstuga i markplan.

Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu som kan bokas mellan 07-22 i tre timmars pass (i 27:an), en gästlägenhet (i 3:an) som kan hyras för 200:-/dygn samt ett hobbyrum för den snickarintresserade.

Lägenheten står upptagen som 2 r o k om 52,5 kvm i föreningens lägenhetsregister.

Förening: Brf Mälarstrand 2.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 91

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Fiberbredband via Ownit, 100 Mbit för 150:-/månad. Bredband går även att få via ComHem.

Sammanställning: Stor solig altan/terrass i sydväst med magnifik utsikt över Ulvsundasjön.

Attraktivt och eftersökt läge i Kristineberg intill idylliska Kristinebergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Det finns en trevlig gårdspark med bl a trädgårdsmöbler och lekplats. Gångavstånd till bussar (nr 49, 56, 62) och T-bana Kristineberg (grön linje), Stadshagen (blå linjen). Möjlighet att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Vid intresse att anskaffa eller hyra båtplats, vänligen kontakta föreningen för mer information eller gå in på www.malarstrand1.se. OBS! Boende i föreningen har förtur till platserna.

Spännande, expansivt och vackert område under utveckling med nya Hornsbergs Strand med många restauranger. Fantastisk strandpromenad, Kristinebergs strandpark flera restauranger och diverse service. I området finns idag två större mataffärer ICA Maxi och Coop vid T-banan Kristineberg, låg-, mellan- och högstadieskola, dagis samt härligt klippbad i Fredhäll.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.