Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 29, 4 tr

Stilren design & fulländad funktion i nyrenoverad drömtvåa med högt & ljust läge, soldränkt balkong i sydväst & hänförande sjöutsikt över Mälaren.

Adress

Kristinebergs Strand 29, 4 tr

Rum

2

Slutpris

4 350 000 kr

Avgift

2 303 kr/mån

Boyta

36 kvmOm bostaden

Välkommen till härliga Kristinebergs Strand och denna stilrent renoverade, kvadratsmarta och optimerade tvårummare om 36 (35,5) kvm med stor och härlig balkong i sydväst. Sjöutsikten från balkongen över Mälaren och Ulvsundasjön, strandpromenaden och båtbryggorna nedanför är storslagen. Balkongen ger ett härligt ”uterum” om sommaren och badar i sol från tidig förmiddag och fram till kvällen.

Lägenheten är smakfullt renoverad med stilrena materialval, ljus färgsättning, gråmålade golv och genomgående bra förvaring. Planlösningen är verkligen helt suverän, den är optimalt disponerad och maximalt yteffektiv för både en till två personer.

Öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum. Köket i stilfullt och minimalistiskt utförande har god förvaring, bra arbetsytor med bänkskivor i Cararramarmor och komplett maskinell utrustning såsom kyl och frys från SMEG, ugn och micro från Siemens, spishäll och diskmaskin från Miele.

Vardagsrummet är lättmöblerat med plats för soffa, matbord, TV-möbel, utgång till balkongen och ett stort fönsterparti ger strålande ljusinsläpp.

Optimerat sovrum med bra förvaring i garderobsvägg och plats för säng om 140 cm. Hall med plats för ytterkläder och skor samt ett helkaklat badrum med dusch, WC, handfat, badrumsskåp och det är förberett för tvättmaskin.

Den här bostaden uppfyller verkligen din önskan om livskvalitet och läget invid kajkanten är obeskrivlig, här känns ljuset och vattnet alltid närvarande!

Välskött bostadsrättsförening med god ekonomi. I månadsavgiften på 2.303:- ingår både kabel-TV och bredband upp till 250 Mbit/s.

Barnvagns- och handikappvänlig fastighet med dubbla entréer, varav en är utan trappsteg, och stor hiss. I källaren finns ett rymligt förråd och i fastigheten många bra faciliteter för medlemmarna såsom bland annat en bastu och en gästlägenhet. Garage- och parkeringsplatser finns med kösystem.

Kristinebergs Strand har ett av stans häftigaste sjölägen vid Mälaren. Här lever du i unik, maritim och rofylld boendemiljö med grönskande parker, sjökrogar, strandpromenad och badbryggor. Man kan kort och gott säga att man bor med ”badrocksavstånd” till både sommar- och vinterbad precis utanför husporten.

Pris: 3 995 000 kr

Månadsavgift: 2 303 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (basutbud från Com Hem) och bredband upp till 250 Mbit/s från Ownit. Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 300-400 kr/månad och hemförsäkring ca 150-200 kr/månad.

Andel i föreningen: 0,67500 %

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 644 (1404)

Hiss: Ja

Våning: 4

Antal våningar: 6

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2020-03-31

Energiklass: E

Parkering/Bilplats: Föreningen disponerar 35 p-platser enligt följande: Garage: 24 platser (liten 1.200:-, mellan 1.350:- och stor 1.700:-/månad). P-plats på kajen: 9 platser (1.300:-/månad). P-plats i carport: 2 platser (1.175:-/månad).

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 registrerades den 12 augusti 1993 och föreningens fastighet kräftan 7 bebyggdes av JM Byggnads AB och stod färdig för inflytt 1998. Fastigheten består av av 91 lägenheter (total bostadsyta uppgår till 6.515 kvm) med bostadsrätt på gatuadresser Kristinebergs Strand 3, 27 och 29. Föreningen beskattas som äkta och man äger marken.

Fastigheterna är i ett mycket gott skick och förutom löpande underhåll så planeras inga större renoveringar. Under 2021 installerades ett solcellssystem och framöver kommer nya låssystem och postlådor att installeras. För mer information, se bifogad årsredovisning och www.malarstrand2.se

Föreningens ekonomi är mycket god och avgifterna har varit oförändrade i många år. Tack vare sitt goda kassaflöde har föreningen en god amorteringstakt på de långfristiga skulderna. Per 2020-12-31 uppgick belåningsgraden till 8.134:-/kvm, omsättningstillgångarna uppgick till ca 2.265.000:- och årets resultat efter avskrivningar och finansiella poster blev + ca 558.000:-. Inga planerade avgiftshöjningar planeras eller finns beslutade.

Möjlighet finns att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Det är kö till platserna, men medlemmarna i föreningen har förtur. För mer information om båtplats, se www.brfmalarstrand2.se

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Övriga gemensamma utrymmen och faciliteter består av cykelförråd, barnvagnsrum, grovsoprum och tvättstuga i markplan.

Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu som kan bokas mellan 07-22 i tre timmars pass (i 27:an), en gästlägenhet (i 3:an) som kan hyras för 200:-/dygn samt ett hobbyrum för den snickarintresserade.

Lägenheten står upptagen som 2 r o k om 52,5 kvm i föreningens lägenhetsregister.

Förening: Brf Mälarstrand 2.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 91

TV: Kabel-TV via Com Hem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Fiberbredband via Ownit. Upp till 250 Mbit/s ingår i avgiften.

Sammanställning: Stor härlig balkong i sydvästligt läge med fantastisk sjöutsikt över Mälarens glittrande vatten, strandpromenaden samt småbåtshamnen nedanför. Balkongen badar i sol från tidig förmiddag till eftermiddag/kväll.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.