Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 31, 5 tr

Suverän och kvadratsmart "minitvåa" högst upp med soldränkt balkong i sydväst och på första parkett med magnifik sjöutsikt över Mälaren.

Adress

Kristinebergs Strand 31, 5 tr

Rum

2

Slutpris

3 750 000 kr

Avgift

2 525 kr/mån

Boyta

35,5 kvmOm bostaden

Välkommen till härliga Kristinebergs Strand och denna suveräna och kvadratsmarta 1,5-2:a belägen högst upp (endast takvåning ovanför) närmast himlen och takåsarna med stor soldränkt balkong i sydväst och storslagen utsikt över Mälaren och Ulvsundasjön.

Planlösningen är optimalt disponerad och maximalt yteffektiv för en till två personer. Bra förvaring, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med utgång till balkongen. Balkongen ger verkligen härlig förlängning av vardagsrummet och förenar ute med inne. Balkongen har sol från förmiddag till sen kväll. Fräscht helkaklat badrum och perfekt sovrumsdel med plats för stor säng och garderober. Här kan med enkelhet en vägg sättas upp för att få ett enskilt och separat sovrum. Se bifogad alternativ planlösning.

Hela lägenheten är i gott skick med genomgående ekparkettgolv och väggar i ljus färgsättning.

Den här bostaden uppfyller verkligen din önskan om livskvalitet och läget invid kajkanten är obeskrivlig, här känns ljuset och vattnet alltid närvarande. Kom och upplev Kristinebergs Strand, ett av Stockholms häftigaste sjölägen!

Välskött bostadsrättsförening med god ekonomi. Det gör att styrelsen har beslutat att januari 2017 blir en avgiftsfri månad samt att månadsavgiften från 1 april 2017 sänks med 3 %.

– Välkomnande hall med garderober och plats för ytterkläder. Ekparkett.

– Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv och vattenburen golvvärme. Badrummet har duschplats, vägghängd toalett, handfat, badrumsskåp och förberett för tvättmaskin.

– Kök och vardagsrum i öppen och ljus planlösning med utgång balkong i sydväst. Balkongen ger ett härligt ”uterum” med fantastisk utsikt över Ulvsundasjön och Mälaren. Vardagsrummet har väggar i vitt, ekparkett samt ett hörnfönsterparti.

– Köket har gott om köksskåp, bra arbetsytor med kakel på väggen ovan. Kyl och frys, spis och fläkt.

– Perfekt sovrumsdel med parkett och plats för säng i storlek efter behov. Här finns en garderob med skjutdörrar och ett fönster med härlig utsikt mot vattnet. Med enkelhet kan vägg sättas upp för enskilt och separat sovrum. Se bifogad alternativ planlösning.

Pris: 2 995 000 kr

Månadsavgift: 2 525 kr
OBS! Avgiften sänks med 3 % fr o m 1/4 2017. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (Basutbud). Driftskostnader tillkommer om ca 200 kr/månad för hushållsel och ca 100 kr/månad för hemförsäkring.

Andel i föreningen: 0,68754 %

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns gallerförsett källarförråd om ca 5 kvm innanför ståldörr. Det finns tvättstuga i markplan, cykelförråd, barnvagnsrum, ett väl tilltaget och bokningsbar bastu i 31:an och gästlägenhet med tre bäddar och ett badrum i 33:an som kan hyras för 200:-/dygn. Dessutom finns ett hobbyrum och ett grovsoprum (delas med Olof Dalins väg 20). Intill fastigheten finns även en trädgårdslik innergård med sittmöbler. Föreningen har ett digitalt bokningssystem för tvättstugan, bastun och gästlägenheten.

Lägenhetsnummer: 754 (1504)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 6.

Energiförbrukning: 135 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: 22 garageplatser och 10 parkeringsplatser finns i föreningen. Garaget går att hyra för 950-1600 kr/mån.Till garaget är det separat kö. P-platser vid kajen (8 st) går att hyra för 1050 kr/mån och i carport (2 st) går att hyra för 850 kr/mån.Till p-platserna är det separat kö. I övrigt är det mycket enkelt att parkera direkt utanför huset på gatan med boendeparkeringstillstånd.

Allmänt om föreningen: Brf Mälarstrand 1 består av 82 bostadsrättslägenheter. Föreningens fastighet består av ägd mark om 4.003 kvm bebyggd med tre bostadshus (Kristinebergs Strand 31, 33 och 35) med en total boyta på 6.565 kvm.

Föreningens ekonomi är mycket god med oförändrade månadsavgifter sedan fastighetens uppförande 1998. Dock sänkte föreningen avgifterna med 3 % fr o m 1 april 2017. Dessutom har det varit avgiftsfritt i januari vissa år som exempelvis 2016, 2017 och 2018. Inga planerade avgiftsförändringar finns för övrigt.

Föreningen har under årens lopp haft en stabil och bra amorteringstakt på sina lån. Per 2020-12-31 uppgick skuldsättningsgraden till 8.327:-/kvm/boyta. De likvida medlen uppgick till ca 1.300.000:-.

Föreningens fastighet (Kräftan 6) ingår i en gemensamhetsanläggning som omfattar markytor, kör-, gång- och cykelvägar, ledningar och anordningar för spill- och dagvatten samt grovsoprum inom Kräftan 9. För mer info, se www.brfmalarstrand1.se.

22 garageplatser och 10 parkeringsplatser finns i föreningen. Garage, kajplats och carport går att hyra för 1.175-1.800 kr/mån beroende på platstyp och storlek. Avgifter för parkeringsplatser gäller från och med 2019-10-01.

Hyra per månad för garageplats är beroende av platsens storlek:

Kajplats nr. 1-8 1175:-
Carportplats nr. 6-7 1220:-
Garageplats nr. 27-30 1220:-
Garageplats nr. 16-19, 21-26, 33-34, 36-37 1275:-
Garageplats nr. 35 1433:-
Garageplats nr. 20 1643:-
Garageplats nr. 31-32 1800:-

Till garaget och p-platserna är det separat kö.

Det finns ett gallerförsett källarförråd innanför ståldörr. Källaren och förrådet nås enkelt direkt via hiss från våningsplanet. Det finns tvättstuga i markplan, cykelförråd, barnvagnsrum, en väl tilltaget och bokningsbar bastu i 31:an och gästlägenhet med tre bäddar och ett badrum i 33:an som kan hyras för 250:-/dygn. Dessutom finns ett hobbyrum och ett grovsoprum (delas med Olof Dalins väg 20). Intill fastigheten finns även en trädgårdslik innergård med sittmöbler.

Föreningen har ett nyckelsystem som innebär att man med samma nyckel (smart nyckel med chip) når föreningens olika dörrar. Det går även att ansluta så att samma nyckel även gäller till lägenhetsdörren. På så vis kan man få en nyckel till allt. Systemet är från låsföretaget Aptus. Detta är även kopplat till ett digitalt system där man enkelt bokar gästlägenhet, tvättstuga och bastu som görs via app eller informationstavla vid entrén.

Boende i föreningen har förtur till båtplatserna som ligger i direkt anslutning till boendet. Har du båt är Mälarstrands Båtklubb belägen precis utanför porten. Båtklubben är helt självständig i förhållandet till de fyra bostadsrättsföreningarna inom området. I båtklubbens stadgar står det dock att medlemmarna skall i första hand komma ifrån föreningarna Brf Mälarstrand 1, 2, 3 och Brf Kräftan 1620. Hamnen har 40 platser.

Renoveringar i fastigheten:
2015: Torkskåp.
2016: Låssystem.
2017: Målning av bänkar, VVC-pump och expansionskärl, låssystem och postboxar.
2018: Målning av tvättstugor, torktumlare i 35:an.
2019: Stamspolning.
2020: Renovering av pelarna, upprustning av brandluckor och byte av takstosar.

Föreningen avsätter ca 80:-/kvm/bostadsyta till yttre reparationsfond.

Förening: Brf Mälarstrand 1

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 82

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem. Det är även indraget TV och fiberbredband från Telia.

Sammanställning: Balkong i sydväst med med sol från förmiddag till solnedgång och strålande utsikt över Mälarens och Ulvsundasjöns glittrande vatten.

Attraktivt och eftersökt läge på idylliska Kristinebergs Strand i direkt anslutning till nybyggda Hornsbergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Gångavstånd till bussar (nr 49, 56, 62) och T-bana Kristineberg (grön linje), Stadshagen (blå linje). Möjlighet att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Vid intresse att anskaffa eller hyra båtplats, vänligen kontakta föreningen för mer information eller gå in på www.malarstrand1.se. OBS! Boende i föreningen har förtur till platserna.

Spännande, expansivt och vackert område med nya Hornsbergs Strand. Fantastisk strandpromenad, Kristinebergs strandpark och diverse service. I området finns flera mataffärer och i Lindhagensgallerian hittar du ICA Maxi, Systembolaget, Apotek och flera andra affärer och restauranger. Det finns låg-, mellan- och högstadieskola, dagis samt härligt klippbad i Fredhäll.

Till området hör också en stor lekpark med plaskdamm, rutschkanor, gungor, bordtennisbord och klätterredskap. En bit bort ligger tennishallen, en skateboardbana och fotbollsplan med konstgräs som är upplyst på kvällarna.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.