Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 3, 2 tr

Suverän och kvadratsmart tvåa med soldränkt balkong i sydväst och på första parkett med magnifik sjöutsikt över Mälaren.

Adress

Kristinebergs Strand 3, 2 tr

Rum

2

Slutpris

3 770 000 kr

Avgift

2 303 kr/mån

Boyta

35,5 kvmOm bostaden

Välkommen till härliga Kristinebergs Strand och denna suveräna och kvadratsmarta ”mini-2:a” med stor soldränkt balkong i sydväst och makalös utsikt över Mälaren och Ulvsundasjön. Nedanför finns bad- och båtbryggor.

Planlösningen är optimalt disponerad och maximalt yteffektiv för två personer. Bra förvaring, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med utgång till balkongen. Balkongen ger verkligen härlig förlängning av vardagsrummet och förenar ute med inne. Fräscht helkaklat badrum och ett sovrum med garderober längs med väggen. Hela lägenheten är i mycket gott skick med genomgående ekparkettgolv och väggar i sober kulör.

Den här bostaden uppfyller verkligen din önskan om livskvalitet och läget invid kajkanten är obeskrivlig, här känns ljuset och vattnet alltid närvarande. Kom och upplev Kristinebergs Strand, ett av Stockholms häftigaste sjölägen!

– Välkomnande hall med garderober och plats för ytterkläder. Ekparkett.

– Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv och vattenburen golvvärme. Badrummet har duschplats, vägghängd toalett, handfat, badrumsskåp och tvättmaskin.

– Kök och vardagsrum i öppen och ljus planlösning med utgång balkong i sydväst. Balkongen ger ett härligt ”uterum” med fantastisk utsikt över Ulvsundasjön och Mälaren. Vardagsrummet har målade väggar i vitt, ekparkett samt hörnfönster

– Köket har gott om köksskåp i vitt, bra arbetsytor med kakel på väggen ovan. Kyl och frys, spishäll, varmluftsugn, fläkt och diskmaskin.

– Perfekt sovrum med parkett och plats för stor säng. Här finns en garderob med skjutdörrar och ett fönster med härlig utsikt mot vattnet.

Pris: 2 975 000 kr

Månadsavgift: 2 303 kr

Andel i föreningen: 0,67388 %

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, källarförråd, grovsoprum och tvättstuga i markplan. Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu med tillhörande relaxavdelning, en gästlägenhet som kan hyras för 100:-/dygn vardagar och 200:-/dygn under helger samt ett hobbyrum för den snickarintresserade. Dessutom kan man som medlem i föreningen skaffa båtplats vid båtbryggorna nedanför fastigheten. För mer info kring detta, vänligen kontakta någon ur föreningens styrelse.

Lägenhetsnummer: 424 (1204)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6.

Energiförbrukning: 164 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: 24 garageplatser och 11 parkeringsplatser finns i föreningen. Garaget går att hyra för 1050-1545 kr/mån beroende på platsens storlek.Till garaget är det separat kö. P-plats vid kajen går att hyra för 900 kr/mån och platser i carport går att hyra för 820 kr/mån. Till p-platserna är det separat kö. OBS! I övrigt är det mycket enkelt att parkera direkt utanför huset på gatan med boendeparkeringstillstånd.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 registrerades den 12 augusti 1993 och föreningens fastighet kräftan 7 bebyggdes av JM Byggnads AB och stod färdig för inflytt 1998. Fastigheten består av av 91 lägenheter (total bostadsyta uppgår till 6.515 kvm) med bostadsrätt på gatuadresser Kristinebergs Strand 3, 27 och 29. Föreningen beskattas som äkta och man äger marken.

Fastigheterna är i ett mycket gott skick och förutom löpande underhåll så planeras inga större renoveringar. Under 2021 installerades ett solcellssystem och framöver kommer nya låssystem och postlådor att installeras. För mer information, se bifogad årsredovisning och www.malarstrand2.se

Föreningens ekonomi är mycket god och avgifterna har varit oförändrade i många år. Tack vare sitt goda kassaflöde har föreningen en god amorteringstakt på de långfristiga skulderna. Per 2020-12-31 uppgick belåningsgraden till 8.134:-/kvm, omsättningstillgångarna uppgick till ca 2.265.000:- och årets resultat efter avskrivningar och finansiella poster blev + ca 558.000:-. Inga planerade avgiftshöjningar planeras eller finns beslutade.

Möjlighet finns att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Det är kö till platserna, men medlemmarna i föreningen har förtur. För mer information om båtplats, se www.brfmalarstrand2.se

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Övriga gemensamma utrymmen och faciliteter består av cykelförråd, barnvagnsrum, grovsoprum och tvättstuga i markplan.

Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu som kan bokas mellan 07-22 i tre timmars pass (i 27:an), en gästlägenhet (i 3:an) som kan hyras för 200:-/dygn samt ett hobbyrum för den snickarintresserade.

Lägenheten står upptagen som 2 r o k om 52,5 kvm i föreningens lägenhetsregister.

Förening: Brf Mälarstrand 2.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 91

TV: Kabel-TV via ComHem. Basutbudet ingår i månadsavgiften.

Internet: Fiberbredband via Ownit, 100 Mbit/s. Ingår i månadsavgiften. Bredband går även att få via ComHem.

Sammanställning: Balkong i sydväst med strålande utsikt över båtbryggor och Mälarens glittrande vatten.

Attraktivt och eftersökt läge på idylliska Kristinebergs Strand i direkt anslutning till nybyggda Hornsbergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Gångavstånd till bussar (nr 49, 56, 62) och T-bana Kristineberg (grön linje), Stadshagen (blå linje). Möjlighet att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Vid intresse att anskaffa eller hyra båtplats, vänligen kontakta föreningen för mer information eller gå in på www.malarstrand1.se. OBS! Boende i föreningen har förtur till platserna.

Spännande, expansivt och vackert område med nya Hornsbergs Strand. Fantastisk strandpromenad, Kristinebergs strandpark och diverse service. I området finns flera mataffärer och i Lindhagensgallerian hittar du ICA Maxi, Systembolaget, Apotek och flera andra affärer och restauranger. Det finns låg-, mellan- och högstadieskola, dagis samt härligt klippbad i Fredhäll.

Till området hör också en stor lekpark med plaskdamm, rutschkanor, gungor, bordtennisbord och klätterredskap. En bit bort ligger tennishallen, en skateboardbana och fotbollsplan med konstgräs som är upplyst på kvällarna.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.