Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 31, 3 tr

Drömboende med balkong i sydväst, sol hela dagen och makalös sjöutsikt

Adress

Kristinebergs Strand 31, 3 tr

Rum

2

Slutpris

3 415 000 kr

Avgift

2 525 kr/mån

Boyta

35,5 kvmOm bostaden

Välkommen till härligt rofyllda Kristinebergs Strand och detta tillfälle att förvärva ett riktigt drömboende vid Mälaren! Med optimalt läge på 3 tr finns denna fantastiska bostad om 2 r o k som har en stor solig balkong där en makalös sjöutsikt med strålande fri utsikt över Ulvsundasjöns glittrande sjöliv finns. Direkt nedanför finns bad- och båtbryggor samt en mycket vacker strandpromenad, mycket populärt på sommaren. Med högt och fritt läge avnjuts utsikten från lägenhetens alla fönster och den sydvästvända balkongen. Här är det sol hela dagen på sommaren.

Planlösningen är optimalt genomgående och maximalt funktionell för två personer. Här ges lugn, ro och livskvalitet för den som söker något utöver det vanliga. Varför inte ta ett morgon- eller kvällsdopp direkt nedanför huset?! Samtidigt finns närheten till Hornsbergs Strand, ca 100 m bort, där pulsen är lite högre och där ett flertal restauranger bjuder in till sena sommarkvällar.

Kom och upplev Kristinebergs Strand, ett av Stockholms häftigaste sjölägen!

– Välkomnande hall med plats för avhängning och förvaring i vit garderob. Städskåp. Delvis spotlights ovan dörrposten.

– Fräscht helkaklat badrum i vitt med klinkergolv, vattenburen golvvärme, dusch med duschväggar i klarglas, wc och handfat med vit kommod och spegelskåp ovan. Extra vitt skåp insatt där tvättmaskinen kan stå och allt är redan framdraget för att koppla in. Tvätthängare i metall.

– Kök och vardagsrum i öppen och ljus planlösning med balkong i sydväst, sol hela dagen och fantastisk utsikt över Ulvsundasjön med bad- och båtbryggor nedanför.

Köket är välutrustat med vit kyl/frys, spis, fläkt, möjlighet till diskmaskin och har gott om köksskåp i vitt.

Vardagsrummet har ekparkett och hörnfönster med utgång till en stor solig balkong. Stora fina generösa fönsterpartier med marmorbänk nedanför samt makalös fin sjöutsikt.

– Bra sovrum med parkett och fönster med härlig vy mot vattnet och balkongen. Bred marmorbänk nedanför fönstret med fin sjöutsikt mot balkongen och dess vatten. Platsbygggt överskåp i vitt och vit garderob. Idag står en säng om 1,40 men det finns möjlighet för större dubbelsäng.

Förrådsutrymme: ett gallerförsett förråd om ca 4 kvm i källaren

Pris: 2 895 000 kr

Månadsavgift: 2 525 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV basutbudet. Driftskostnader tillkommer om ca 200 kr/m för el och ca 100 kr/m för hemförsäkring.

Andel i föreningen: 0,68754 %

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 734 (1304)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 6.

Energiförbrukning: 134 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: 22 garageplatser och 10 parkeringsplatser finns i föreningen. Garaget går att hyra för 950-1600 kr/mån.Till garaget är det separat kö. P-platser vid kajen (8 st) går att hyra för 800 kr/mån. P-platser i carport (2 st) går att hyra för 850 kr/mån. Till p-platserna är det separat kö. I övrigt är det mycket enkelt att parkera direkt utanför huset på gatan med boendeparkeringstillstånd 900 kr/m. www.stockholm.se

Allmänt om föreningen: Brf Mälarstrand 1 består av 82 bostadsrättslägenheter. Föreningens fastighet består av ägd mark om 4.003 kvm bebyggd med tre bostadshus (Kristinebergs Strand 31, 33 och 35) med en total boyta på 6.565 kvm.

Föreningens ekonomi är mycket god med oförändrade månadsavgifter sedan fastighetens uppförande 1998. Dock sänkte föreningen avgifterna med 3 % fr o m 1 april 2017. Dessutom har det varit avgiftsfritt i januari vissa år som exempelvis 2016, 2017 och 2018. Inga planerade avgiftsförändringar finns för övrigt.

Föreningen har under årens lopp haft en stabil och bra amorteringstakt på sina lån. Per 2020-12-31 uppgick skuldsättningsgraden till 8.327:-/kvm/boyta. De likvida medlen uppgick till ca 1.300.000:-.

Föreningens fastighet (Kräftan 6) ingår i en gemensamhetsanläggning som omfattar markytor, kör-, gång- och cykelvägar, ledningar och anordningar för spill- och dagvatten samt grovsoprum inom Kräftan 9. För mer info, se www.brfmalarstrand1.se.

22 garageplatser och 10 parkeringsplatser finns i föreningen. Garage, kajplats och carport går att hyra för 1.175-1.800 kr/mån beroende på platstyp och storlek. Avgifter för parkeringsplatser gäller från och med 2019-10-01.

Hyra per månad för garageplats är beroende av platsens storlek:

Kajplats nr. 1-8 1175:-
Carportplats nr. 6-7 1220:-
Garageplats nr. 27-30 1220:-
Garageplats nr. 16-19, 21-26, 33-34, 36-37 1275:-
Garageplats nr. 35 1433:-
Garageplats nr. 20 1643:-
Garageplats nr. 31-32 1800:-

Till garaget och p-platserna är det separat kö.

Det finns ett gallerförsett källarförråd innanför ståldörr. Källaren och förrådet nås enkelt direkt via hiss från våningsplanet. Det finns tvättstuga i markplan, cykelförråd, barnvagnsrum, en väl tilltaget och bokningsbar bastu i 31:an och gästlägenhet med tre bäddar och ett badrum i 33:an som kan hyras för 250:-/dygn. Dessutom finns ett hobbyrum och ett grovsoprum (delas med Olof Dalins väg 20). Intill fastigheten finns även en trädgårdslik innergård med sittmöbler.

Föreningen har ett nyckelsystem som innebär att man med samma nyckel (smart nyckel med chip) når föreningens olika dörrar. Det går även att ansluta så att samma nyckel även gäller till lägenhetsdörren. På så vis kan man få en nyckel till allt. Systemet är från låsföretaget Aptus. Detta är även kopplat till ett digitalt system där man enkelt bokar gästlägenhet, tvättstuga och bastu som görs via app eller informationstavla vid entrén.

Boende i föreningen har förtur till båtplatserna som ligger i direkt anslutning till boendet. Har du båt är Mälarstrands Båtklubb belägen precis utanför porten. Båtklubben är helt självständig i förhållandet till de fyra bostadsrättsföreningarna inom området. I båtklubbens stadgar står det dock att medlemmarna skall i första hand komma ifrån föreningarna Brf Mälarstrand 1, 2, 3 och Brf Kräftan 1620. Hamnen har 40 platser.

Renoveringar i fastigheten:
2015: Torkskåp.
2016: Låssystem.
2017: Målning av bänkar, VVC-pump och expansionskärl, låssystem och postboxar.
2018: Målning av tvättstugor, torktumlare i 35:an.
2019: Stamspolning.
2020: Renovering av pelarna, upprustning av brandluckor och byte av takstosar.

Föreningen avsätter ca 80:-/kvm/bostadsyta till yttre reparationsfond.

Förening: Brf Mälarstrand 1

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 82

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Bredband via ComHem eller Telia. Betalas separat.

Sammanställning: Balkong i sydväst med sol hela dagen och strålande vy över Mälarens glittrande vatten.

Attraktivt och eftersökt läge på Kungsholmen vid idylliska Kristinebergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Det finns en trevlig gårdspark med trädgårdsmöbler. Det är gångavstånd till Kristinebergs tunnelbanestation, grön linje och bara lite längre till Stadshagen, blå linje. Buss 49 & 50 finns vid Hornsbergs Strand, Moa Martinssons Torg.

Spännande och vackert område i en ny närbelägen stadsdel – Hornsbergs Strand. Området har många nya bostäder och en ny härlig strandpromenad, massa trevliga restauranger och diverse service. En sittbrygga i den befintliga kajkonstruktionen finns. Lindhagensgallerian och ICA Maxi med all tänkbar service. Strandparken i området är prisbelönt färdigställd. Här trivs man!

Tips! Besök gärna restaurang Piren som ligger ute på vattnet eller någon av de andra restaurangerna som är omåttligt populära!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.