Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 27, 5 tr

Sjöutsikt! Unikt drömboende rakt ut mot Mälarens sjöliv från stor solig balkong i högsta läge!

Adress

Kristinebergs Strand 27, 5 tr

Rum

2

Slutpris

3 575 000 kr

Avgift

2 303 kr/mån

Boyta

35,5 kvmOm bostaden

Välkommen till härliga Kristinebergs Strand. Unikt belägen med stor solig balkong i sydväst med makalös sjöutsikt mot Mälarens sjöliv. Nedanför finns bad- och båtbryggor. Lägenhetens planlösning är optimalt disponerad för två personer med bra förvaring, öppna sällskapsytor med stilrent kök och vardagsrum i vitt, fräscht duschrum med tvättmaskin och ljust sovrum med plats för bred säng. Den är en fantastiskt bostad i toppskick. Den här lägenheten uppfyller verkligen din önskan av livskvalitet i ditt nästa boende, i den här lägenheten känns ljuset och vattnet alltid närvarande. Kom och upplev Kristinebergs Strand, ett av Stockholms häftigaste sjölägen!

Varför inte ta ett morgon- eller kvällsdopp direkt nedanför huset. Möjlighet till båtplats finns också!

Bostaden ligger högt upp i soligt läge och med makalös vacker sjöutsikt med sol från morgon till sena kvällen. Ingen balkong ovan.

Säkerhetsdörr.

– Välkomnande hall med två vita garderober med överskåp. Ekparkett.

– Fräscht helkaklat duschrumår 2013 i vitt och mörkt klinkergolv med vattenburen golvvärme. Badrummet har dusch med två duschväggar i klarglas. Fondvägg av turkost glasmosaik i duschen. Vägghängd wc, handfat med vit kommod. Spegelskåp ovan tvättställ med belysning. Tvättmaskin. Vitt bra skåp finns ovan tvättmaskinen. Nisch med turkost mosaikkakel ovan wc till vänster.

– Kök och vardagsrum i öppen, härlig och flödande ljus planlösning med solig balkong i högsta läge mot himlen. Den soliga stora balkongen vetter mot sydväst och har fantastisk utsikt över Ulvsundasjön och Mälaren med bad- och båtbryggor i nedanför och dess unika sjöliv. Generösa höga fönster med fantastiskt ljusinsläpp hela dagen. Utgång till balkongen genom glasad balkongdörr. Vardagsrummet har väggar i ljusa färger och ekparkettgolv. Platsbyggd förvaring ovan ena väggen under soffan med belysning.

Köket är välutrustat, snyggt och har gott om köksskåp i vitt. Bänkskivor i ek med ljust kakel ovan. Vit kyl/frys, vit spis med ugn samt fläkt (självdrag) ovan och vit diskmaskin inne i ett skåp. Bardbord idag för ca 4 personer.

– Perfekt sovrum med parkettgolv och plats för säng om 1,20. Här finns också ett fönster mot balkongen med härlig utsikt. Garderober i ek på rad längs med ena väggen som lämnas. Parkettgolv.

Pris: 2 895 000 kr

Månadsavgift: 2 303 kr

Andel i föreningen: 0,67388 %

EL: 250 kr/mån

Försäkring: 80 kr/mån

Total driftkostnad: 330 kr/mån

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, stort källarförråd och tvättstuga i markplan. Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu med tillhörande relaxavdelning, en gästlägenhet som kan hyras för 100:-/dygn vardagar och 200:-/dygn under helger samt ett hobbyrum för den snickarintresserade. Dessutom kan man som medlem i föreningen skaffa båtplats vid båtbryggorna nedanför fastigheten. För mer info kring detta, vänligen kontakta någon ur föreningens styrelse.

Lägenhetsnummer: 554 (1504)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6.

Energiförbrukning: 164 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: 24 garageplatser och 11 parkeringsplatser finns i föreningen. Garaget går att hyra för 950 kr/mån.Till garaget är det separat kö. P-platsen går att hyra för 900 kr/mån.Till p-platsen är det separat kö. OBS! I övrigt är det mycket enkelt att parkera direkt utanför huset på gatan med boendeparkeringstillstånd.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 registrerades den 12 augusti 1993 och föreningens fastighet kräftan 7 bebyggdes av JM Byggnads AB och stod färdig för inflytt 1998. Fastigheten består av av 91 lägenheter (total bostadsyta uppgår till 6.515 kvm) med bostadsrätt på gatuadresser Kristinebergs Strand 3, 27 och 29. Föreningen beskattas som äkta och man äger marken.

Fastigheterna är i ett mycket gott skick och förutom löpande underhåll så planeras inga större renoveringar. Under 2021 installerades ett solcellssystem och framöver kommer nya låssystem och postlådor att installeras. För mer information, se bifogad årsredovisning och www.malarstrand2.se

Föreningens ekonomi är mycket god och avgifterna har varit oförändrade i många år. Tack vare sitt goda kassaflöde har föreningen en god amorteringstakt på de långfristiga skulderna. Per 2020-12-31 uppgick belåningsgraden till 8.134:-/kvm, omsättningstillgångarna uppgick till ca 2.265.000:- och årets resultat efter avskrivningar och finansiella poster blev + ca 558.000:-. Inga planerade avgiftshöjningar planeras eller finns beslutade.

Möjlighet finns att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Det är kö till platserna, men medlemmarna i föreningen har förtur. För mer information om båtplats, se www.brfmalarstrand2.se

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Övriga gemensamma utrymmen och faciliteter består av cykelförråd, barnvagnsrum, grovsoprum och tvättstuga i markplan.

Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu som kan bokas mellan 07-22 i tre timmars pass (i 27:an), en gästlägenhet (i 3:an) som kan hyras för 200:-/dygn samt ett hobbyrum för den snickarintresserade.

Lägenheten står upptagen som 2 r o k om 52,5 kvm i föreningens lägenhetsregister.

Förening: Brf Mälarstrand 2.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 91

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Balkong i sydväst med endast himlen ovanför och strålande vy över Mälarens glittrande vatten och kajens fantastiska sjöliv.

Attraktivt och eftersökt läge på Kungsholmen vid idylliska Kristinebergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Det finns en trevlig gårdspark med trädgårdsmöbler. Det är gångavstånd till Kristinebergs tunnelbanestation, grön linje och bara lite längre till Stadshagen, blå linje. Buss 49 & 56 finns.

Spännande och vackert område i en ny närbelägen stadsdel – Hornsbergs Strand. Området har många nya bostäder och en ny härlig strandpromenad, massa trevliga restauranger och diverse service. En sittbrygga i den befintliga kajkonstruktionen finns. Lindhagensgallerian och ICA Maxi med all tänkbar service. Strandparken i området är prisbelönt och nästan färdigställd. Här trivs man!

Tips! Besök gärna restaurang Piren som ligger ute på vattnet eller någon av de andra restaurangerna som är omåttligt populära!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.