Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 31, 1 tr

Underbar ljus 2:a med stor balkong i soligt läge med fin sjöutsikt rakt mot vattnet.

Adress

Kristinebergs Strand 31, 1 tr

Rum

2

Slutpris

2 950 000 kr

Avgift

2 525 kr/mån

Boyta

35,5 kvmOm bostaden

Härligt läge mot Mälarens sjöliv finns denna fantastiska bostad som ger mycket ljus och fin känsla. Effektiv planlösning. Det här är den utmärkta platsen att blicka ut över sjölivet från den stora balkongen. Här ges livskvalitet för den som söker något utöver det vanliga på Stockholms bostadsmarknad, där vattnet och ljuset alltid känns närvarande.

Förening med synnerligen god ekonomi då de aldrig sedan 1998 höjt några avgifter. Ingen höjning under 2014 eller prognoser på höjningar.

Kristinebergs Strand är en unik plats i Stockholm med ett av de häftigaste sjölägen du kan hitta. Vi tror detta är en bostad som uppfyller dina krav, önskemål och kanske de drömmar du haft för ditt nästa boende!

– Säkerhetsdörr.

– Hall med plats för klädavhängning samt förvaring i två garderober. Hallen har parkettgolv och ljus färgsättning.

– Härligt vardagsrum med generösa fönster i två väderstreck i gavelläge och med utgång till den stora soliga balkongen mot Ulvsundasjöns fantastiska sjöliv. Vardagsrum och kök integreras och ger öppna sällskapsytor med generösa fönsterpartier. Parkettgolv och väggar i ljus färgsättning.

– Öppet kök med gott om skåp och draglådor för förvaring. Generösa arbetsytor i oljad ek med ljust kakel ovan. Maskinell utrustning såsom vit kyl och frys, vit elspis med häll & ugn. Vit fläkt. Vit diskmaskin 2006. Parkettgolv och väggar i ljus ton. Platsbyggt barbord.

– Trivsamt och tyst sovrum med plats för säng om 1,40 bred samt god förvaring i form av hel garderobsvägg med både lådor och skåp i vitt med inredning. Väggar i ljus ton och parkettgolv. Fönster mot balkongen.

– Vitt helkaklat duschrum med duschhörna med två vikbara duschväggar. Ljust klinkergolv med värmeslingor. Vitt tvättställ med spegelskåp ovan. Vägghängd WC, Uttag för tvättmaskin.

Pris: 2 695 000 kr

Månadsavgift: 2 525 kr

Andel i föreningen: 0,68754 %

EL: 175 kr/mån

Försäkring: 80 kr/mån

Total driftkostnad: 255 kr/mån

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns välutrustad tvättstuga i markplan, cykelförråd, ett väl tilltaget och gallerförsett källarförråd innanför ståldörr, bokningsbar bastu i 31:an och gästlägenhet i 33:an som kan hyras för ca 300:-/dygn. Dessutom finns ett hobbyrum. Intill fastigheten finns även en trädgårdslik innergård med sittmöbler.

Lägenhetsnummer: 714 (1104)

Hiss: Ja

Beskrivning av hiss: Stor och rymlig hiss

Våningsplan: Våningsplan 1 av 6.

Energiförbrukning: 134 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: 22 garageplatser och 10 parkeringsplatser finns i föreningen. Garaget går att hyra för 800-1575 kr/mån, lång kö. P-platser vid kajen går att hyra för ca 1.000 kr/mån. Till garaget, carport samt kajplats är det separat kö. Lätt att parkera på gatan direkt utanför huset med boendeparkeringstillstånd om 800 kr/m. www.stockholm.se

Allmänt om föreningen: Brf Mälarstrand 1 består av 82 bostadsrättslägenheter. Föreningens fastighet består av ägd mark om 4.003 kvm bebyggd med tre bostadshus (Kristinebergs Strand 31, 33 och 35) med en total boyta på 6.565 kvm.

Föreningens ekonomi är mycket god med oförändrade månadsavgifter sedan fastighetens uppförande 1998. Dock sänkte föreningen avgifterna med 3 % fr o m 1 april 2017. Dessutom har det varit avgiftsfritt i januari vissa år som exempelvis 2016, 2017 och 2018. Inga planerade avgiftsförändringar finns för övrigt.

Föreningen har under årens lopp haft en stabil och bra amorteringstakt på sina lån. Per 2020-12-31 uppgick skuldsättningsgraden till 8.327:-/kvm/boyta. De likvida medlen uppgick till ca 1.300.000:-.

Föreningens fastighet (Kräftan 6) ingår i en gemensamhetsanläggning som omfattar markytor, kör-, gång- och cykelvägar, ledningar och anordningar för spill- och dagvatten samt grovsoprum inom Kräftan 9. För mer info, se www.brfmalarstrand1.se.

22 garageplatser och 10 parkeringsplatser finns i föreningen. Garage, kajplats och carport går att hyra för 1.175-1.800 kr/mån beroende på platstyp och storlek. Avgifter för parkeringsplatser gäller från och med 2019-10-01.

Hyra per månad för garageplats är beroende av platsens storlek:

Kajplats nr. 1-8 1175:-
Carportplats nr. 6-7 1220:-
Garageplats nr. 27-30 1220:-
Garageplats nr. 16-19, 21-26, 33-34, 36-37 1275:-
Garageplats nr. 35 1433:-
Garageplats nr. 20 1643:-
Garageplats nr. 31-32 1800:-

Till garaget och p-platserna är det separat kö.

Det finns ett gallerförsett källarförråd innanför ståldörr. Källaren och förrådet nås enkelt direkt via hiss från våningsplanet. Det finns tvättstuga i markplan, cykelförråd, barnvagnsrum, en väl tilltaget och bokningsbar bastu i 31:an och gästlägenhet med tre bäddar och ett badrum i 33:an som kan hyras för 250:-/dygn. Dessutom finns ett hobbyrum och ett grovsoprum (delas med Olof Dalins väg 20). Intill fastigheten finns även en trädgårdslik innergård med sittmöbler.

Föreningen har ett nyckelsystem som innebär att man med samma nyckel (smart nyckel med chip) når föreningens olika dörrar. Det går även att ansluta så att samma nyckel även gäller till lägenhetsdörren. På så vis kan man få en nyckel till allt. Systemet är från låsföretaget Aptus. Detta är även kopplat till ett digitalt system där man enkelt bokar gästlägenhet, tvättstuga och bastu som görs via app eller informationstavla vid entrén.

Boende i föreningen har förtur till båtplatserna som ligger i direkt anslutning till boendet. Har du båt är Mälarstrands Båtklubb belägen precis utanför porten. Båtklubben är helt självständig i förhållandet till de fyra bostadsrättsföreningarna inom området. I båtklubbens stadgar står det dock att medlemmarna skall i första hand komma ifrån föreningarna Brf Mälarstrand 1, 2, 3 och Brf Kräftan 1620. Hamnen har 40 platser.

Renoveringar i fastigheten:
2015: Torkskåp.
2016: Låssystem.
2017: Målning av bänkar, VVC-pump och expansionskärl, låssystem och postboxar.
2018: Målning av tvättstugor, torktumlare i 35:an.
2019: Stamspolning.
2020: Renovering av pelarna, upprustning av brandluckor och byte av takstosar.

Föreningen avsätter ca 80:-/kvm/bostadsyta till yttre reparationsfond.

Förening: Brf Mälarstrand 1

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 82

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Basutbudet ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: Telia Fiber & ComHem. Föreningen har även installerat Telia Fiber i fastigheten och nätverksuttag (RJ45) är framdraget till lägenheterna. Med Telia Fiber installerad så kan boende i föreningen beställa Bredband, TV, Bredbandstelefoni och Telias övriga online-tjänster.

Attraktivt och eftersökt läge på Kungsholmen vid idylliska Kristinebergs Strand och nya Hornsbergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Det finns en trevlig gårdspark med trädgårdsmöbler. Gångavstånd till bussar 49 & 56 och T-bana Kristineberg grön linje eller blå linje T- bana Stadshagen.

Möjlighet att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Vid intresse att anskaffa eller hyra båtplats, vänligen kontakta föreningen för mer information eller gå in på www.malarstrand1.se. OBS! Boende i föreningen har förtur till platserna.

Spännande, expansivt och vackert område med nya Hornsbergs Strands många restauranger längs med vattnet. Fantastisk strandpromenad, Kristinebergs strandpark, flera restauranger och diverse service i området. Två större mataffärer inom gångavstånd; ICA Maxi och Coop vid T-banan Kristineberg, samt hela Lindhagens Galleria med ett stort utbud av service och affärer. Nära härliga bad från badbryggorna eller klipporna mot Fredhäll.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.