Kungsholmen - Kristineberg

Kristinebergs Strand 31, 1 tr

Härlig hörnlägenhet i toppskick med fantastiskt sjöläge med balkong rakt ut mot vattnet med utsikt över Mälaren!

Adress

Kristinebergs Strand 31, 1 tr

Rum

2

Slutpris

3 870 000 kr

Avgift

3 405 kr/mån

Boyta

55 kvmOm bostaden

Välkommen till härligt rofyllda Kristinebergs Strand 31 (nära Hornsbergs Strand) och detta tillfälle att förvärva ett drömboende vid Mälaren! Med härligt läge i huset finns denna fantastiska hörnlägenhet om 2 r o k i fint skick. Suverän planlösning med rikliga ljusinsläpp, öppna ytor och stor balkong. Balkongen ligger i soligt läge med makalös sjöutsikt. Det här är den utmärkta platsen att blicka ut över båtlivet. Här ges livskvalitet för den som söker något utöver det vanliga på Stockholms bostadsmarknad, där vattnet och ljuset alltid känns närvarande.

Kristinebergs Strand är en unik plats i Stockholm med ett av de häftigaste sjölägen du kan hitta. Europas nya riviera. Detta är en bostad som uppfyller dina krav, önskemål och kanske de drömmar du haft för ditt nästa boende!

Med högt härligt läge i huset finns denna fantastiska och sydvästvända hörnlägenhet med balkong i frontläge och storslagen utsikt över den glittrande Ulvsundasjöns sjöliv.

Välkomna in;

– Säkerhetsdörr.

– Hall med plats för klädhängning samt förvaring i en garderob. Hallen har parkettgolv, ljus färgsättning samt sedan längre in städskåp samt en till garderob.

– Härligt vardagsrum med fönster i två väderstreck i gavelläge och med utgång till den stora balkongen med sol stora delar av dagen mot Ulvsundasjöns fantastiska sjöliv. Vardagsrum och kök integreras och ger öppna sällskapsytor med generösa fönsterpartier. Parkettgolv och väggar i ljus färgsättning.

– Öppet ljust kök med bra matplats med fönster. Gott om skåp och lådor för förvaring. Generösa arbetsytor med vitt kakel ovan. Maskinell utrustning såsom rostfri kyl och frys, vit spis med häll & ugn. Vit fläkt. Vit diskmaskin. Parkettgolv och väggar i ljus ton.

– Trivsamt sovrum med plats för dubbelsäng samt god förvaring i form av tre vita garderober. Målade väggar i cafe latte färg och parkettgolv. Fönster mot tyst innergård.

– Vitt helkaklat duschrum med duschhörna med skjutbara duschväggar. Ljust klinkergolv med vattenburen golvvärme. Vitt tvättställ med spegelskåp ovan. Vägghängd WC. Handdukstork. Uttag för tvättmaskin finns.

Pris: 3 495 000 kr

Månadsavgift: 3 405 kr

Andel i föreningen: 0,93019 %

EL: 250 kr/mån

Försäkring: 80 kr/mån

Total driftkostnad: 330 kr/mån

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns stort gallerförsett källarförråd om ca 3 kvm innanför ståldörr. Det finns tvättstuga i markplan, cykelförråd, barnvagnsrum, ett väl tilltaget och bokningsbar bastu i 31:an och gästlägenhet i 33:an som kan hyras för 200:-/dygn. Dessutom finns ett hobbyrum. Intill fastigheten finns även en trädgårdslik innergård med sittmöbler.

Lägenhetsnummer: 713 (1103)

Hiss: Ja

Beskrivning av hiss: Stor och rymlig hiss

Våningsplan: Våningsplan 1 av 6.

Parkering/Bilplats: 22 garageplatser och 10 parkeringsplatser finns i föreningen. Garaget går att hyra för 800-1575 kr/mån. P-platser vid kajen går att hyra för 700 kr/mån. Till garaget, carport samt kajplats är det separat kö. I övrigt är det mycket enkelt att parkera direkt utanför huset på gatan med boendeparkeringstillstånd.

Allmänt om föreningen: Brf Mälarstrand 1 består av 82 bostadsrättslägenheter. Föreningens fastighet består av ägd mark om 4.003 kvm bebyggd med tre bostadshus (Kristinebergs Strand 31, 33 och 35) med en total boyta på 6.565 kvm.

Föreningens ekonomi är mycket god med oförändrade månadsavgifter sedan fastighetens uppförande 1998. Dock sänkte föreningen avgifterna med 3 % fr o m 1 april 2017. Dessutom har det varit avgiftsfritt i januari vissa år som exempelvis 2016, 2017 och 2018. Inga planerade avgiftsförändringar finns för övrigt.

Föreningen har under årens lopp haft en stabil och bra amorteringstakt på sina lån. Per 2020-12-31 uppgick skuldsättningsgraden till 8.327:-/kvm/boyta. De likvida medlen uppgick till ca 1.300.000:-.

Föreningens fastighet (Kräftan 6) ingår i en gemensamhetsanläggning som omfattar markytor, kör-, gång- och cykelvägar, ledningar och anordningar för spill- och dagvatten samt grovsoprum inom Kräftan 9. För mer info, se www.brfmalarstrand1.se.

22 garageplatser och 10 parkeringsplatser finns i föreningen. Garage, kajplats och carport går att hyra för 1.175-1.800 kr/mån beroende på platstyp och storlek. Avgifter för parkeringsplatser gäller från och med 2019-10-01.

Hyra per månad för garageplats är beroende av platsens storlek:

Kajplats nr. 1-8 1175:-
Carportplats nr. 6-7 1220:-
Garageplats nr. 27-30 1220:-
Garageplats nr. 16-19, 21-26, 33-34, 36-37 1275:-
Garageplats nr. 35 1433:-
Garageplats nr. 20 1643:-
Garageplats nr. 31-32 1800:-

Till garaget och p-platserna är det separat kö.

Det finns ett gallerförsett källarförråd innanför ståldörr. Källaren och förrådet nås enkelt direkt via hiss från våningsplanet. Det finns tvättstuga i markplan, cykelförråd, barnvagnsrum, en väl tilltaget och bokningsbar bastu i 31:an och gästlägenhet med tre bäddar och ett badrum i 33:an som kan hyras för 250:-/dygn. Dessutom finns ett hobbyrum och ett grovsoprum (delas med Olof Dalins väg 20). Intill fastigheten finns även en trädgårdslik innergård med sittmöbler.

Föreningen har ett nyckelsystem som innebär att man med samma nyckel (smart nyckel med chip) når föreningens olika dörrar. Det går även att ansluta så att samma nyckel även gäller till lägenhetsdörren. På så vis kan man få en nyckel till allt. Systemet är från låsföretaget Aptus. Detta är även kopplat till ett digitalt system där man enkelt bokar gästlägenhet, tvättstuga och bastu som görs via app eller informationstavla vid entrén.

Boende i föreningen har förtur till båtplatserna som ligger i direkt anslutning till boendet. Har du båt är Mälarstrands Båtklubb belägen precis utanför porten. Båtklubben är helt självständig i förhållandet till de fyra bostadsrättsföreningarna inom området. I båtklubbens stadgar står det dock att medlemmarna skall i första hand komma ifrån föreningarna Brf Mälarstrand 1, 2, 3 och Brf Kräftan 1620. Hamnen har 40 platser.

Renoveringar i fastigheten:
2015: Torkskåp.
2016: Låssystem.
2017: Målning av bänkar, VVC-pump och expansionskärl, låssystem och postboxar.
2018: Målning av tvättstugor, torktumlare i 35:an.
2019: Stamspolning.
2020: Renovering av pelarna, upprustning av brandluckor och byte av takstosar.

Föreningen avsätter ca 80:-/kvm/bostadsyta till yttre reparationsfond.

Förening: Brf Mälarstrand 1

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 82

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Attraktivt och eftersökt läge på Kungsholmen vid idylliska Kristinebergs Strand och nya Hornsbergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Det finns en trevlig gårdspark med trädgårdsmöbler. Gångavstånd till bussar 49 & 56 och T-bana Kristineberg grön linje eller blå linje T- bana Stadshagen.

Möjlighet att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Vid intresse att anskaffa eller hyra båtplats, vänligen kontakta föreningen för mer information eller gå in på www.malarstrand1.se. OBS! Boende i föreningen har förtur till platserna.

Spännande, expansivt och vackert område under utveckling med nya Hornsbergs Strands med många restauranger längs med vattnet. Fantastisk strandpromenad, Kristinebergs strandpark flera restauranger och diverse service. I området finns idag två större mataffärer ICA Maxi och Coop vid T-banan Kristineberg, låg-, mellan- och högstadieskola, dagis samt härliga bad från badbryggorna eller klipporna mot Fredhäll.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.