Kungsholmen - invid Norr Mälarstrand

Sankt Eriksgatan 12, 2 tr.

Drömtvåa vid Norr Mälarstrand i toppskick. Balkong i söder, högt i tak, spröjsade fönster, vackra trägolv, snövita snickerier & stora sällskapsytor.

Adress

Sankt Eriksgatan 12, 2 tr.

Rum

2

Slutpris

6 300 000 kr

Avgift

1 589 kr/mån

Boyta

64 kvmOm bostaden

Välkommen till en helt suverän lägenhet om 64 ljusa och välplanerade kvm i ett fantastiskt bra skick. Genomgående planlösning. Klassiskt 10-tal med de tidstypiska detaljerna på plats såsom högt till tak (ca 3,0 meter) med taklister och takrosett, slipade och vitlaserade furugolv med höga golvsocklar, generösa ljusinsläpp via spröjsade fönster samt vackra snickerier och spegeldörrar. Balkong i bästa solläge, stora sällskapsytor med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, snyggt badrum samt sovrum med plats för dubbelsäng och mycket bra förvaring.

Trygg, klok och skuldfri förening med välskött fastighet. Mycket stark ekonomi, de redan låga avgifterna sänktes med 10% hösten 2018 och föreningen har ca 8 miljoner i kassan!

Genomgående ca 3,0 meter i takhöjd med taklister och takrosett, spröjsade fönster, specialbeställda spegeldörrar i tidstypisk stil från Överjärva byggnadsvård, slipade och vitlaserade furugolv med höga golvsocklar samt infräst el med strömbrytare från Renova. Hela lägenheten (förutom badrum 2013) renoverades 2017.

– Välkomnande hall med instegsklinker i tidstypisk stil, bra rumssamband och plats för ytterkläder.
– Snyggt badrum med helkaklade väggar samt klinker med golvvärme. Dusch, WC, handfat med kommod, handdukstork samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare.
– Sovrum med plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. Suverän förvaring i platsbyggd garderobsvägg.
– Lättmöblerat vardagsrum med utgång till balkong via dubbeldörrar. Delvis öppet planlösning mot köket.
– Stor södervänd balkong med sol mellan ca kl. 09.00-16.00 under sommarmånaderna. Plats för bord stolar och planteringar.
– Utmärkt kök från Electrolux Sentense med gott om skåp och bra arbetsytor. Kyl/frys, diskmaskin, spis, vinkyl samt varmluftsugn och micro i bekväm ståhöjd. Bänkskiva i Carraramarmor.

Till lägenheten hör ett källarförråd. Medlemmarna disponerar även en fin gemensam innergård med planteringar, sommarmöbler och grill, tvättstuga och cykelförråd.

Pris: 5 475 000 kr

Månadsavgift: 1 589 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (basutbud) samt ett snabbt bredband. Balkongtillägg om 58 kr tillkommer.

Andel i föreningen: 2,82262 %

EL: 300 kr/mån

Försäkring: 200 kr/mån

Övrigt: 58 kr/mån

Total driftkostnad: 558 kr/mån

Byggår: 1912

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 6

Hiss: Ja

Våningsplan: (1,5 tr).

Energideklaration: Utförd

Allmänt om föreningen: Brf Göken 29 bildades 1998 och består av 35 lägenheter och 5 affärslokaler. Föreningen äger marken och är en äkta bostadsrättsförening, den är skuldfri och har en stark kassa om ca 8 miljoner kronor.
Välskött fastighet med de stora renoveringarna utförda bl.a. byttes V/A stammarna och gårdsbjälklaget 2000, se bifogad årsredovisning för mer info.
Hösten 2018 sänktes även avgiften med 10%. Föreningen består av 2326 kvm lägenhetsyta och 511 kvm lokalyta.

Förening: Brf Göken 29

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 35

Antal lokaler: 5

TV: Kabel-TV via Com Hem.

Internet: Möjlighet till bredband via Com Hem.

Sammanställning: Stor balkong med plats för bord, stolar och planteringar. Balkongen ligger i söder och har sol större delen av dagen!

Här bor du lugnt och trivsamt på bästa delen av St Eriksgatan, utmärkt beläget mellan pulsen och lugnet intill Riddarfjärden. Här finns fantastiska promenadstråk och flertalet trevliga restauranger och caféer längs vattnet. Med Riddarfjärdens glittrande vatten i förgrunden och Söders höjder i fonden ligger populära Orangeriet. Ett växthus som sommartid suddar ut gränsen mellan ute och inne och skapar det perfekta stället för drinkar och umgänge. Vägg i vägg finns Trattorian, en populär italienare med brokig inredning och en meny och atmosfär som lyckosamt för tankarna till dess förebild. Vid Kungsholmstorg finns Mäster Anders; kvarterskrogen vars rötter härstammar från 1600-talet och ett värdshus på det då lantligt belägna Kungsholmen. 1905 flyttade man in i den nuvarande lokalen och har sedan dess bjudit på fenomenalt vällagad svensk, fransk och amerikansk brasseriemat. I området finns även flera välsorterade och populära butiker och bagerier såsom ostbutiken Winjas, Köttbutiken Taylor & Jones, bageriet Fabrique, Petite France med dess bageri, café och bistro med fler. På gångavstånd når du såväl Fridhemsplan med ett nästan obegränsat utbud av restauranger, caféer och matbutiker som city med dess oslagbara kommunikationer till Stockholms alla hörn. Som närmsta granne finns en av stadens gröna lungor – Rålambshovsparken, som utöver rekreation och lek kan locka med såväl utomhusbio under Stockholms filmfestival som med badstranden vid Smedsudden och populära parkteatern i ”Rålis” amfiteater.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.