Kungsholmen - invid Norr Mälarstrand

Pontonjärgatan 35, 2 tr

Ljus & kvadratsmart tvårummare med balkong & kvällssol. Välbevarade 1930-talsdetaljer & oslagbart läge vid Pontonjärparken & Norr Mälarstrand.

Adress

Pontonjärgatan 35, 2 tr

Rum

2

Slutpris

3 850 000 kr

Avgift

1 786 kr/mån

Boyta

42 kvmOm bostaden

På en av nedre Kungsholmens toppadresser, i närmsta kvarteret vid Pontonjärparken, Norr Mälarstrand och den glittrande Riddarfjärden, återfinns denna trivsamma funkistvåa med högt läge, klassiskt väldisponerad planlösning, effektiv för 1-2 personer med lättmöblerade ytor och välbevarade originaldetaljer såsom fiskbensparkett, rejäl takhöjd och stora fönsterpartier som ger en känsla av ljus och rymd.

Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Helkaklat badrum med dusch, toalett, badrumsskåp m.m. Välutrustat kök med skåp i vitt, bra arbetsytor och komplett maskinell utrustning såsom kyl och frys, spis, fläkt, ugn och diskmaskin. Vardagsrum med plats för både soffgrupp och matbord invid stor fönsterparti. Sovrum med plats för dubbelsäng och utgång till balkong med kvällssol och fri utsikt och härlig stadsvy längs med Pontonjärgatans breda gatustråk.

Bostadsrättsförening med välskött fastighet, god ekonomi och låga avgifter för medlemmarna.

Här bor du idyllisk parkmiljö och vid en av Stockholms vackraste strandpromenader längs paradgatan Norr Mälarstrand – lika vackert under alla tider på dygnet och alla årstider! Med en kort promenad förbi Stadshuset når du city och T-centralen på några minuter. Du bor även vid Rålambshovsparken och populära Smedsuddsbadet. I området finns flera populära restauranger, barer och caféer såsom bl a ”Trattorian”, ”Mälarpaviljongen”, ”Pontonen”, ”Petit France Bageri & Bistro”.

Pris: 3 495 000 kr

Månadsavgift: 1 786 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 200-300:-. Hemförsäkring ca 150-200:-. Obligatorisk bredbandsavgift 127:-. Balkongavgift 70:-.

Andel i föreningen: 3,04000 %

Byggår: 1931-1932

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 304 (1102)

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 6

Parkering/Bilplats: Boendeparkering för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Brobyggaren 3 bildades 1987 och förvärvade fastigheten 1998. I huset (som är byggt 1931-32) finns sammanlagt 30 lägenheter, varav 4 hyreslägenheter, och den sammanlagda lägenhetsytan är 1941 kvm. I fastigheten finns också affärslokaler (totalyta 459 kvm); den största disponeras för närvarande av en dykbutik. Huvudingången har gatuadressen Pontonjärgatan 35, men det finns också en port med adressen Sven Rinmans Gata 6, bredvid denna finns också en groventré. I bottenplanet finns tvättstuga och cykelrum. Till lägenheten disponeras ett vindsförråd.

Föreningens ekonomi är stark och den långfristiga skuldsättningen är låg. Per 2018-12-31 uppgick skulden till kreditinstitut till 7.850.000:- vilket ger en belåningsgrad på dryga 4.000:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank) uppgick till ca 1.450.000:-.

Renoveringar i fastigheten:
Fastigheten totalrenoverades 1987 (inklusive byte av V/A- och elstammar, samt renovering av rökgångar och ventilationskanaler) och har därefter löpande underhållits. Ommålning av tak 2000. Fasaden renoverades och spolning av V/A-stammarna 2003. Fjärrvärmeanläggningen moderniserades under 2004. Nytt styrsystem till hissen installerades under början av 2005. Radonmätning utfördes 2006-07 med godkänt resultat. Under 2008 genomfördes obligatorisk ventilationskontroll (OVK), med godkänt resultat, en grundlig besiktning av samtliga V/A-anläggningar i huset, och en besiktning för energideklaration, som visade att huset har bättre energieffektivitet än genomsnittet för motsvarande fastigheter. Under 2008 genomfördes också renoveringar av en av husets hyreslägenheter, samt av soprum och groventré. Installation av nya termostatventiler på samtliga radiatorer och injustering av fastighetens värmesystem. 2010 installerades hängrännor på fastighetens kungsbalkonger, och dessa kompletterades 2011 med värmekablar i hängrännor och stuprör. Balkongbyggen mot gatorna och på gårdsfasaden genomfördes 2010 – 2011.

2012 och 2013 gjordes en omfattande upprustning av trapphuset, med installation av säkerhetsdörrar och sensorstyrning av belysningen samt ommålning av hela trapphuset. Samtidigt spolades V/A-stammarna och hissens styr- och säkerhetssystem moderniserades. 2014 installerades ny tvättmaskin i tvättstugan, nya portar och samtliga V/A-anläggningar besiktigades. 2015 ommålades taket och underhållsarbeten gjordes i hyreslägenheter. 2016 installerades en ny fjärrvärmeanläggning och åtgärdande av avloppsledningar i källaren. 2017 gjordes justering av avlopp i källaren och ny tvättmaskin samt torktumlare installerades i tvättstugan. 2018 Renovering/ommålning av hyreslägenhet och förbättrat brandskydd. 2019 bättringsmålades trapphus och OVK-åtgärder.

Det fortsatta underhållsarbetet styrs av en underhållsplan som löper till 2026. Se kommande renoveringar/investeringar i förteckning i bifogad årsredovisning.

Förening: Brf Brobyggaren 3

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 30

Antal lokaler: 3

Antal hyresrätter: 4

TV: Kabel-TV via Com Hem. Mediumpaket med 8 favoriter ingår.

Internet: Bredband upp till 100 Mbit/s via Com Hem. Obligatorisk avgift om 127:-/månad tillkommer.

Sammanställning: Balkong med kvällssol och härlig stadsvy längs med Pontonjärgatan.

Här bor du på en av Stockholms tveklöst bästa adresser invid Pontonjärparken, Norr Mälarstrand och Riddarfjärden med härlig strandpromenad längs med vattnet ned mot Stadshuset och Stockholm city. Med en kort promenad når även du Smedsuddsbadet. Det är även nära och Rålambshovsparken och Kungsholmstorg. I en närliggande fastighet finns de två populära restaurangerna Sthlm Tapas och Nagg. Kommunikationerna är goda med T-bana (promenadavstånd till Fridhemsplan respektive Rådhuset) och flertalet innerstadsbussar. Här finns restauranger, mataffär och caféer i direkt anslutning till bostaden, bl a den mysiga caféet Petit France. Med en kort promenad nås Fridhemsplan med all tänkbar och nödvändig service samt Västermalmsgallerian. Dessutom är avståndet kort till Kungsholmstorg med dess trevliga utbud av restauranger.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.