Kungsholmen - invid Norr Mälarstrand

John Ericssonsgatan 7, 4 tr

Strålande ljus, stilfull & charmig funkistvåa med högt läge, burspråk & fin utsikt mot takåsar & grönska. Invid Norr Mälarstrand & Kungsholmstorg.

Adress

John Ericssonsgatan 7, 4 tr

Rum

2

Slutpris

3 425 000 kr

Avgift

2 057 kr/mån

Boyta

40 kvmOm bostaden

På en av nedre Kungsholmens toppadresser, i närmsta kvarteret ovanför Norr Mälarstrand och Riddarfjärden, återfinns denna ljuvliga funkistvåa med högt och fritt läge och fin utsikt mot grönska och kringliggande takåsar. Lägenheten är klassiskt väldisponerad och har alla vackra originaldetaljer på plats såsom fiskbensparkett, rejäl takhöjd om ca 2,85 meter, fina snickerier och dörrar samt stora fönsterpartier som ger en känsla av ljus och rymd.

Planlösningen är mycket tilltalande och effektiv för både en och två personer. Här ges en välkomnande hall med säkerhetsdörr, plats för ytterkläder, skor och klädförvaring i två rymliga originalgarderober. I anslutning till hallen finns ett fräscht och helkaklat badrum med klinkergolv, badkar WC, handfat, badrumsskåp och handdukstork.

Väl tilltagna och sociala sällskapsytor med vardagsrum och rymligt matrum (alternativt sovrum) i fil. Båda rummen har större fönsterpartier och utsikt mot den fina och bredare gatudelen där Pontonjärgatan korsar John Ericssonsgatan. Vardagsrummet har en möblerbar sovalkov om 2 x 2 meter som ger plats för dubbelsäng. Matrummet ger plats för matbord och 5-6 middagsgäster. Alternativt nyttjas matrummet som sovrum.

Kök i stilrent vitt och i en minimalistisk funkisstil med god förvaring i skåp och lådor, arbetsytor och maskinell utrustning såsom kyl och frys och spis med ugn.

Bostadsrättsförening med välskött fastighet, mycket god ekonomi, låg belåningsgrad och låga avgifter för medlemmarna. För medlemmarna finns både en gemensam trädgård fylld av grönska och planteringar, sommarmöbler och grill.

Här bor du centralt på Kungsholmen med både service och idyllisk miljö runt husknuten. Bara ett kvarter bort ligger en av Stockholms vackraste strandpromenader längs paradgatan Norr Mälarstrand – lika vackert under alla tider på dygnet och alla årstider! Med en kort promenad förbi Stadshuset når du city och T-centralen på några minuter. Du bor även vid Rålambshovsparken och populära Smedsuddsbadet. I området finns flera populära restauranger, barer och caféer såsom bl a ”Trattorian”, ”Mälarpaviljongen”, ”Pontonen”, ”Petit France Bageri & Bistro”.

Pris: 3 395 000 kr

Månadsavgift: 2 057 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud). Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 200-250:-. Hemförsäkring ca 150-200:-.

Andel i föreningen: 1,45000 %

Byggår: 1934

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 32 (1407)

Hiss: Ja

Våning: 4

Antal våningar: 6

Energideklaration: Utförd

Energiklass: F

Allmänt om föreningen: Brf Bigarråträdet 10 förvärvade fastigheten år 2000 och består av 43 lägenheter med bostadsrätt (2.781 kvm) och 3 lokaler med hyresrätt (196 kvm). Fastigheten uppfördes 1934 och ritades av arkiteken B Hedwall som också ritat fler hus på John Ericssonsgatan. Byggherre Svenska AB Gasackumulator, byggmästare Gumpel & Bengtson. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt. För mer information om föreningen, se www.sbc.se/bigarratradet10

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2019-12-31 uppgick den långfristiga skulden till ca 9,3 mkr, vilket ger en belåningsgrad på 3.405:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 1,6 mkr. Årets resultat efter finansiella poster blev + 126.472:-. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Genomförda renoveringar:
2011: Tätning av ytskikt på balkonger.
2011-2012: Målning av fönster på plan 5 och 6.
2012-2013: Byte av värmecentral, nya fönsterpartier till lokaler och port på JE samt spolning av V/A-stammar.
2014: Bredbandsinstallation och målning av fönster och balkongdörrar på planen 0-4.
2015: Byte av två tvättmaskiner och torktumlare i tvättstugan.
2016: OVK och målning av balkongdörrar på plan 6.
2017: Översyn av taksäkerhet, byte av en tvättmaskin och renovering av ytterdörr på Pontonjärgatan.
2018: Ny belysning i entréerna till trapphusen. Föreningen sålde den sista lägenheten med hyresrätt.
2019: Genomgång av ventilation, nya anslagstavlor/bokningstavla entré, energideklaration, utökad taksäkerhet för vajersystem och snörasskyd samt lagning av skifferplattor.
2020: Ventilation.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2020 till 2030.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. I fastigheten finns en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare m.m. Föreningen disponerar en fin egen trädgård, fylld av grönska och planteringar, sommarmöbler och grill.

Förening: Brf Bigarråträdet 10

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 43

Antal lokaler: 3

TV: Kabel-TV via Bredbandsbolaget. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Fiberbredband via Ownit. Medlemmen tecknar eget abonnemang.

Absolut bästa läge på nedre Kungsholmen alldeles invid Pontonjärparken, Norr Mälarstrand och Riddarfjärden. Här bor du på lugn och populär gata med direkt närhet till natur och vatten såväl som stadspuls och service. En kort bit bort ligger Rålambshovsparken med populära Smedsuddsbadet och Norr Mälarstrand erbjuder fint promenadstråk längs med Riddarfjärden. I området finns många populära restauranger såsom Mälarpaviljongen, Sthlm Tapas, Orangeriet och Pontonen. För den motionsintresserade finns flertalet gym och icke att glömma löprundan runt Kungsholmen.

Med kort promenad nås Fridhemsplan med Västermalmsgallerian och fullt utbud av service och butiker. Vid Fridhemsplan finns även utmärkta kommunikationer med två tunnelbanelinjer och flertalet busslinjer. Endast ca 10-15 minuters promenad till Centralstationen och Arlanda Express

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.