Kungsholmen - invid Norr Mälarstrand

Baltzar von Platens gata 6, 2 tr

Ljus & kvadratsmart "minitvåa" med högt, ljust & oslagbart läge vid Pontonjärparken & Norr Mälarstrand.

Adress

Baltzar von Platens gata 6, 2 tr

Rum

2

Slutpris

3 620 000 kr

Avgift

2 072 kr/mån

Boyta

38 kvmOm bostaden

På en av nedre Kungsholmens toppadresser, i närmsta kvarteret vid Pontonjärparken, Norr Mälarstrand och den glittrande Riddarfjärden, återfinns denna möjligheternas funkistvåa med högt och ljust västerläge, klassiskt väldisponerad planlösning effektiv för 1-2 personer, lättmöblerade ytor och välbevarade originaldetaljer såsom fiskbensparkett, rejäl takhöjd, skåpinredning och snickerier. Det höga läget i kombination med stora fönsterpartier ger härligt ljusinsläpp och en känsla av rymd.

Lägenheten har ett visst moderniseringsbehov vilket ger fina möjligheter för den som vill skapa sin drömbostad i idyllisk parkmiljö och vid en av Stockholms vackraste strandpromenader längs paradgatan Norr Mälarstrand – lika vackert under alla tider på dygnet och alla årstider! Med en kort promenad förbi Stadshuset når du city och T-centralen på några minuter. Du bor även vid Rålambshovsparken och populära Smedsuddsbadet. I området finns flera populära restauranger, barer och caféer såsom bl a ”Trattorian”, ”Mälarpaviljongen”, ”Pontonen”, ”Petit France Bageri & Bistro”.

Välskött förening med god ekonomi.

Pris: 2 995 000 kr

Månadsavgift: 2 072 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV från Comhem med de fria kanalerna. Bredband från Ownit, obligatorisk bredbandsavgift på 162:- tillkormmer. Övrig driftskostnad per månad är hushållsel på ca 200-300:-, gas ca 250:- och hemförsäkring ca 150:-.

Andel i föreningen: 1,83717 %

Byggår: 1931

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 23 (1203)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6.

Energiförbrukning: 151 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan.

Allmänt om föreningen: Fastigheten Pontonjären 3 innefattar byggnaden med adress Baltzar von Platens gata 6. Huset, som ritades av Josef Östlihn, uppfördes 1930-31 och är "gulmärkt" av Stockholms Stadsmuseum. Det innebär att det är en fastighet av positiv betydelse för stadsbilden och/eller av visst kulturhistoriskt värde. Föreningen tog över huset 1996, man äger marken och beskattas såsom äkta.

I fastigheten finns 39 bostadslägenheter (totalt 2.159 kvm) samt två lokaler (total 184 kvm) för uthyrning. Av lägenheterna är samtliga 39 upplåtna med bostadsrätt och båda lokalerna är hyresrätter med kontrakt som löper tills vidare.

Föreningens ekonomi är god och per 2016-12-31 hade föreningen endast ca 3,8 mkr i långfristig skuld vilket ger en belåningsgrad på ca 1.800:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank) uppgick till ca 1,6 mkr och nettoresultatet (efter bl a avskrivningar) till ca 78.000:- +.

För att bibehålla de goda ekonomiska läget beslutade föreningens styrelse att höja månadsavgiften med 5 % fr o m andra kvartalet i år, dvs från och med 1 april 2018.

Överlåtelseavgift, f n 2,5 % av gällande basbelopp. Överlåtaren ansvarar tillsammans med förvärvaren för att överlåtelseavgiften betalas.
Pantsättningsavgift, f n 1 % av gällande basbelopp vid varje pantsättning.

Medlemskap:
Vid flera ägare måste delägare äga minst 25 % och någon av dem måste vara permanent boende på adressen. Juridisk person accepteras ej.

Genomförda renoveringar:
Stammar för vatten och avlopp: Köksstammar i de små 1:orna, d v s lägenheterna med nr 10X4 enligt föreningens register (1X04 i det nationella registret) byttes 1992 eller 1993. Köksstammar i övriga lägenheter byttes under 1970-talet. Utbytta i badrum 1997 utom i lägenheterna med nr 10X1 och 10X2 enligt föreningens register (1X01 och 1X02 i det nationella registret). I lägenheter med nr 10X1 enligt föreningens register (1X01 i det nationella registret) gjordes utbyte i WC 1997 (men ej i badrum enligt ovan)
Det finns inga planer på att byta de stammar som installerades på 1970-talet men de är under kontinuerlig uppsikt enligt Underhållsplanen och spolas regelbundet.

Elstigare:
1997 byttes all el ut utom i källaren. El i källaren är utbytt före 1996. Kablar och komponenter är dock moderna och det finns ingen anledning till utbyte.

Fasader:
Samtliga fasader har helrenoverats.
-Mot Pontonjärgården 2000.
-Mot Baltzar von Platens Gata och Pontonjärgatan 2005.

Fönster:
Fönstren besiktigades 2011. Träet var i gott skick och efter provrenovering av ett antal fönster beslutade Föreningen att renovera i stället för att byta ut. Föreningen ansvarar för underhållet av karm och ytterbåge, vilka alltså omfattas av renoveringen. Den görs hantverksmässigt enligt gamla beprövade metoder och med målet att bevara den ursprungliga karaktären i bågar och glas. Fas 1 genomfördes sommaren 2012 och omfattar alla fönster mot Pontonjärgården samt fönstren mot Pontonjärgatan och Baltzar von Platens Gata på våningarna 5 och 6. Övriga fönster ingick i Fas 2 som genomfördes under andra halvåret 2013.

Tak:
Mot gatan lades taket under skifferplattorna om 1999 och skiffret lades tillbaka. Mot gården lades taket om före 1996, oklart när.

Grund och dränering:
Hösten 2009 isolerades grunden i hörnet Baltzar von Platens Gata/ Pontonjärgatan och är under bevakning.

Trappuppgång:
Helrenoverad 2009.

Hiss:
Hisskorgen helrenoverad 2009. Hela hissmaskineriet utbytt våren 2011 .

Uppvärmning:
Fjärrvärme. Undercentralen utbytt 2003

Ventilation:
Husets ventilation är av typen självdrag där föreningen har kompletterat de
ursprungliga ventilationskanalerna med att monterat spaltventiler i alla lägenheter. För att fastigheten ska ventileras på rätt sätt får inga förändringar göras av ventilationerna. Endast kolfilterfläkt är tillåten i kök utom på plan 6 där man på egen bekostnad kan få tillåtelse att ansluta köksfläkt till imkanal.
Fastigheten har godkänd OVK (obligatorisk vetnilationskontroll) med nästa planerade besiktning i oktober 2020.

Tvättstuga:
Helrenoverad 2000. En tvättmaskin från 2000 och en från 2007. Torktumlare ny dec 2011.

Öppna spisar:
Rökgångar till samtliga öppna spisar tätade 2001. Obligatorisk brandskyddskontroll av eldstäder och rökkanaler utfördes i november 2014

Planerade renoveringar:
Installation av nya säkerhetsdörrar planeras ske under våren 2018.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I föreningens källare finns en tvättstuga, ett cyckelförråd/barnvagnsrum samt ett hobbyrum.

Kabel-TV: Com Hem, de fria kanalerna ingår i månadsavgiften

Bredband /Internet: Ownit, överföringshastighet om 100/100 Mbit/s ingår i
månadsavgiften, installerades november 2014.

Avgifter
I avgiften ingår sophämtning, värme, vatten, avlopp samt bastubud för kabel-TV Comhem. Obligatorisk avgift på 162:-/månad för bredband från Ownit tillkommer månadsavgiften.

Förening: Brf Pontonjären 3

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Com Hem, de fria kanalerna ingår i månadsavgiften

Internet: Ownit, överföringshastighet om 100/100 Mbit/s.

Sammanställning: Gemensam innergård med trädgårdsmöblering.

Här bor du på en av Stockholms tveklöst bästa adresser invid Pontonjärparken, Norr Mälarstrand och Riddarfjärden med härlig strandpromenad längs med vattnet ned mot Stadshuset och Stockholm city. Med en kort promenad når även du Smedsuddsbadet. Det är även nära och Rålambshovsparken och Kungsholmstorg. I en närliggande fastighet finns de två populära restaurangerna Sthlm Tapas och Nagg. Kommunikationerna är goda med T-bana (promenadavstånd till Fridhemsplan respektive Rådhuset) och flertalet innerstadsbussar. Här finns restauranger, mataffär och caféer i direkt anslutning till bostaden, bl a den mysiga caféet Petit France. Med en kort promenad nås Fridhemsplan med all tänkbar och nödvändig service samt Västermalmsgallerian. Dessutom är avståndet kort till Kungsholmstorg med dess trevliga utbud av restauranger.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.