Kungsholmen - Fredhäll

S:t Eriksgatan 52, 6 tr

Fantastisk vindsvåning med solig terrass och magisk utsikt över Stockholm! Läcker design, eldstad och snygga vindsdetaljer.

Adress

S:t Eriksgatan 52, 6 tr

Rum

2

Slutpris

5 400 000 kr

Avgift

2 957 kr/mån

Boyta

74 kvmOm bostaden

Välkommen till ett drömboende närmast himlen som införlivar det mesta du kan önska av stil, klass och finess! Med härligt och centralt Kungsholmsläge, i fastighet anno 1927 med hiss hela vägen upp till våningsplanet, finns denna fantastiska vindsvåning om 74 kvm ”levnadsyta” (59 kvm boyta + 15 kvm ”icke mätbar yta” under snedtak). Den präglas av påkostade material, platsbyggda lösningar och många snygga detaljer såsom snedtak, fönsterkupor, 3,90 meter till taknock, takfönster, bjälkar, platsmurad öppen spis, snövita murstockar och en solig terrass i sydost om ca 11 kvm. Terrassen ger ett härligt möblerbart uterum med plats för loungesoffor/stolar, bord och grill. Härifrån avnjuts storslagen och vidsträckt utsikt över Stockholms tinnar, torn och takåsar.

Planlösningen är mycket funktionell och väldisponerad med öppna och ljusa sällskapsytor. Här finns ett välutrustat och platsbyggt kök från Hantverksdesign med komplett maskinell utrustning från Gaggenau. Köket öppnar mot vardagsrum med platsmurad öppen spis och utgång till terrassen. Härligt privat sovrum med plats för dubbelsäng, arbets-/datorbord och generös klädförvaring i platsbyggd garderobsvägg. Lyxigt och stort badrum med både dusch och massagebadkar, tvättmaskin och torktumlare ”side by side” samt vacker fönsterkupa med vy över takåsar. Hela våningen har vattenburen golvvärme (badrum har elektrisk värme) samt inbygga högtalare för ljudanläggning.

Välskött förening med renoverade fastigheter och god ekonomi, bl a har månadsavgifterna varit oförändrade sedan föreningen förvärvade fastigheten 2004.

– Välkomnande entréhall med klinkergolv och plats för ytterkläder. Entréhallen öppnar mot kök, vardagsrum och utgången till terrassen.

– Härliga och öppna sällskapsytor i kök och vardagsrum. Köket är exklusivt och platsbyggt från Hantverksdesign och har gott om skåp, bänkskivor i granit och komplett maskinell utrustning från Gaggenau. Vardagsrummet ger plats för matsalsbord, soffa, TV-möbel och smart dold förvaring i skåp under snedtak. Här ger typiska vindsdetaljer såsom snedtak, takfönster, fönsterkupor, vackert murad öppen spis, synliga bjälkar och utgång till terrassen med storslagen vy över Stockholm, sällskapsytorna sin härliga karaktär och känsla.

– Stor, solig och möblerbar terrass om ca 11 kvm med vidsträckt fri utsikt över tinnar, torn och Stockholms takåsar. Terrassen ger härligt möblerbart uterum med plats för loungesoffor/stolar, bord och grill. Här finns klinkergolv, eluttag och utebelysning.

– Utmärkt och rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, arbets-/datorbord och generös klädförvaring i platsbyggd garderobsvägg. Här finns en fönsterkupa med utsikt över takåsar, parkettgolv, vitmålade väggar, varav tapetserad fondvägg från

– Stort badrum med ”spakänsla”. Badrummet är helkaklat och har klinkergolv med golvvärme. Här finns både duschplats och stort hörnbadkar med massage-/bubbelfunktion. WC, handfat på kommod med draglådor, badrumsskåp, handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare från Miele ”side by side”. Ljusinsläpp från fönsterkupa med utsikt över takåsar.

OBS! Hela våningen har vattenburen golvvärme (badrum har elektrisk värme) samt inbygga högtalare för ljudanläggning.

Pris: 4 995 000 kr

Månadsavgift: 2 957 kr

Andel i föreningen: 1,04280 %

Byggår: 1927

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. Föreningen har två tvättstugor med sammanlagt 4 tvättmaskiner, 1 grov/stormaskin, 3 torktumlare, 3 torkskåp och 2 manglar. Maskinerna byttes ut 2005. Fastigheten har ett återvinningsrum för tidningar, pappersförpackningar, glas, batterier, lampor/lysrör samt hårdplast. Föreningen disponerar två st innergårdar med sammanlagt tre nybyggda trädäck. Här finns utemöbler och grill. På en av gårdarna finns även sandlåda.

Renoveringar: Samtliga stammar och elstigare byttes i samband med en omfattande renovering av hela fastigheten 1992. Omfattande renovering/uppfräschning av gårdarna 2008. Garagerenovering 2010. Renovering trapphusen genomfördes 2010 med utsmyckning och stil från ursprungligt 1920-tal. Fönsterrenovering 2012. Inga ytterligare renoveringar planeras.

Lägenhetsnummer: 1602

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 6 av 6.

Energiförbrukning: 133 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Föreningen har garage med 17 parkeringsplatser. Till dessa platser är det separat kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Roddaren 36 äger en fastighet som går tvärs igenom kvarteret Roddaren på norra Kungsholmen i Stockholm. Fastighetens adresser är Sankt Eriksgatan 52 + 52 A och Kronobergsgatan 41. Bostadsrättsföreningen köpte fastigheten 2004 och består av 57 lägenheter med bostadsrätt och 3 med hyresrätt. Därtill upplåts 5 affärslokaler med hyresrätt. Ett mindre antal förråd samt 17 garageplatser upplåts med hyresrätt till föreningens medlemmar. Inga avgiftshöjningar planeras. Avgifterna har varit oförändrade sedan föreningen förvärvade fastigheten 2004.

Fastigheten uppfördes 1926 med J. A. Andersson och P. A. Kourtzman som byggmästare. Byggnaden är ritad av Sam Kjellberg, en populär arkitekt inom Stockholms innerstad vid förra sekelskiftet. I byggnaden huserade även biografen Strand fram till 1963, då denna byggdes om till dagens biljardhall.

Föreningen är äkta och äger marken. Månadsavgifterna har varit oförändrade sedan 2004 och inga förändringar av dessa planeras.

Förening: Brf Roddaren 36

TV: Analog kabel-tv och basutbud av digital-tv kanaler från ComHem. Ingår i månadsavgiften.

Internet: Bredband från ComHem. Ingår i månadsavgiften.

Sammanställning: Härlig möblerbar terrass om 11 kvm i sydost, helt utan insyn, med magnifik, fri och vidsträckt utsikt över himmel, Kungsholmens takåsar och flera av Stockholms kyrktorn och kända byggnader. Terrassen är utrustad med klinkergolv, eluttag och väggbelysning.

Närområdet har gott om restauranger och butiker. Västermalmsgallerian har förgyllt såväl trivsel som shopping i området kring Fridhemsplan. Några stenkast bort finns Karlbergskanalen med dess erkänt trevliga promenadstråk längs vattenlinjen. På väg bort mot Hornsbergs och Kristinebergs strand passerar man bland annat Västermalms Båtklubb. Väljer man motsatt färdriktning längs kanalen når man efter en behaglig promenad Stadshuset. På andra sidan kanalen förgyller vackra Karlbergs slott utsikten. Även Norr Mälarstrand och Rålambshovsparken finns inom promenadavstånd.

Goda kommunikationer i form av T-bana (Fridhemsplan) och flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.