Kungsholmen - Fredhäll

Birger Sjöbergs väg 3, 5 tr

Stilren design & toppskick i strålande ljust drömboende med högt hörnläge, soldränkt balkong & fritt frontläge med storslagen sjöutsikt över Mälaren.

Adress

Birger Sjöbergs väg 3, 5 tr

Rum

2,5

Slutpris

5 825 000 kr

Avgift

2 918 kr/mån

Boyta

65 kvmOm bostaden

Med ett strålande ljust sydvästläge på våning 5, vilket är det det högsta ordinarie våningsplanet (endast vindsvåning ovanför) i fastighet från 1930, saluförs nu denna enastående, stilsäkra och superfina hörnlägenhet om 65 kvm med solig balkong och storslagen sjöutsikt. Balkongen är fantastisk och ligger på första parkett med ett fritt frontläge och utsikt i flera väderstreck över, Essingeöarna, Alvik och Mälarens glittrande vatten.

Balkongen har sol från lunchtid och fram till och med solnedgång, om sommaren strax efter 21.00 och ger ett magiskt uterum med plats för blommor, bord och stolar. Eldriven terrassmarkis med fjärrkontroll möjliggör användning av balkongen oavsett väder eller om man bara vill avnjuta sommarlunchen i skuggan.

Denna utmärkta och fantastiskt fina bostad har på senare tid smakfullt renoverats till ett hem utöver det vanliga, rikt på såväl känsla som funktion och med en trivsam atmosfär som slår det mesta. Modern, stilsäker design och sober färgsättning, bra materialval och optimerade förvaringslösningar rakt igenom samsas med originaldetaljer från byggåret såsom, fina vitoljade trägolv, gedigen takhöjd, spegelmönstrade dörrar och vita snickerier samt ett flertal fönsterpartier i dubbla väderstreck som ger ett magiskt ljusinsläpp och en känsla av rymd. Samtliga fönster är utrustade med markiser.

Planlösningen är mycket väldisponerad och tillgänglig (möjlig 3:a, se alternativ planlösning) men samtidigt modern med sociala ytor i ett väl tilltaget kök med matplats och i intilliggande vardagsrum i hörnläge med utgång till balkongen. Köket i ett stilsäkert och minimalistiskt utförande har god förvaring i lådor och skåp, bra arbetsytor samt komplett maskinell utrustning såsom kyl och frys, diskmaskin, induktionshäll, fläkt och kombiugn med mikro- och varmluftsugn.

Vardagsrummet med ljuvlig och vidsträckt sjöutsikt ger plats för soffgrupp, TV-möbel och matsalsbord. Två fina fönsterpartier och balkongen ger en härlig förlängning av sällskapsytorna och förenar ute med inne.

Rogivande sovrum med plats för dubbelsäng, bra klädförvaring för två personer i garderobsvägg med hela 6 förvaringenheter samt fönster med fri vidsträckt utsikt.

En välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor samt förvaring i inbyggd garderob. Inre hall med bra rumssamband och plats för möblering, arbetsbord, bokhylla eller dylikt. Även här finns en inbyggd garderob. Rymligt, helkaklat och toppfräscht badrum i ett stilsäkert utförande med klinkergolv, dushhörna med vikbar glasdörr, toalett, handfat på kommod med draglåda, vattenburen handdukstork och en toppmatad tvättsmaskin.

Stabil och välskött förening med renoverad fastighet, fin entré och mycket god ekonomi med låg skuldsättningsgrad. Dessutom äger föreningen marken. Medlemsavgifterna har vid flera tillfällen sänkts. Föreningen har en trevlig innergård med grill och trädgårdsmöbler och alldeles nedanför fastigheten ligger det populära Fredhällsbadet. Kort och gott, i Fredhäll bor du centralt och nära city och det är alltid lätt att parkera bilen. Samtidigt är det en lugn oas med natur och grönområden, vatten och goda rekreationsmöjligheter.

Det låter klyschigt, men den här fina lägenheten måste ni verkligen se!

Pris: 5 495 000 kr

Månadsavgift: 2 918 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud). Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 150-200:-.

Andel i föreningen: 2,08673 %

Byggår: 1930

Uppvärmning: Bergvärme

Fönster: 3-glasfönster

Lägenhetsnummer: 44 (1502)

Hiss: Ja

Våning: 5

Antal våningar: 6

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2019-02-06

Energiklass: D

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan.

Allmänt om föreningen: Brf Fredhälls Gård förvärvade fastigheten 2002 omfattande adresserna Birger Sjöbergs väg 1 och 3. Föreningen består av 48 bostadsrättslägenheter (3.071 kvm), 2 hyresrätter (112 kvm, framtida dold intäkt) och 3 hyreslokaler (171 kvm). Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till ca 12,4 mkr, vilket ger en belåningsgrad på 4.052:-/kvm bostadsrättsyta. Som "dold tillgång" för framtiden återstår 2 hyresrätter om totalt 112 kvm. Föreningen har tack vare den goda ekonomin sänkt medlemsavgiftena vid ett flertal tillfällen. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Överlåtelseavgift om 1.183:- erlägges av förvärvaren. Pantsättningsavgift om 473:-/pant erläggs av pantsättaren.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd om 5-6 kvm. I fastigheten finns två tvättstugor med två maskiner, torkskåp, torktumlare och mangel. Det finns cykel och barnvagnsförråd. Föreningen har gemensam uteplats på gården med utemöbler och grill.

Utförda renoveringar:
1987: Byte av VA-stammar och elstigar.
2008: Renovering av hissar, fönster, ventilation och byggnation av balkonger.
2009: Fjärrvärmecentral och renovering av fönster.
2010: Trapphusrenovering
2011: Fasadarbeten och renovering av fönsterdörrar.
2012: Lagning av avloppsledning.
2015: Kanalrensning.
2016: Fläktbyte och OVK-besiktning.
2017: Installation av bergvärme. Nya tvättmaskiner i tvättstugan och nya termostater samt injustering av element.
2018: Genomförd OVK och tätning av ventilationskanaler med Furanflex. Förskolan Kattungen stängde och föreningen lämnade in ansökan till Stadsbyggnadskontoret för kovertering till bostadsrätt vilket också godkändes. En del av lokalen är såld, den andra delen ska eventuellt bli en övernattningslägenhet. Spolning av stammar på bottenvåningen. Byte av golvbrunnar i tvättstugorna.

Inga större renoveringar planeras eller finns beslutade.

Förening: Brf Fredhälls Gård

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 50

Antal lokaler: 3

Antal hyresrätter: 2

TV: Kabel-TV via Com Hem.

Internet: Bredband 100/10, digital-tv och fast telefoni från Com Hem. Ingår i månadsavgiften

Sammanställning: Balkongen är fantastisk och ligger på första parkett med ett fritt frontläge och storslagen sjöutsikt i flera väderstreck över Mälarens glittrande vatten. Här njuter du av sol hela dagen och härliga solnedgångar.

Vill man bo centralt men inte göra avkall på närheten till grönska och vatten är Fredhäll det självklara valet. Med Mälarens vatten ständigt närvarande erbjuds vackra promenad- och joggingstråk samt mysiga ställen för den perfekta grillkvällen. Här hittar du även ett av stadens mest populära och bästa klippbad. I området finns främst flerfamiljshus som är uppförda under 1930-talet i den för tiden så typiska funkisstilen. Fredhäll anlades med mottot ”stad i park”, vilket verkligen syns på de lummiga gårdarna och den grönskande omgivningen. I Fredhäll hittar du båtklubbar, tennisbana, fotbollsplan och minigolf. Här finns också mysiga restaurang Solstugan. Det finns även ett flertal övriga caféer och restauranger i kvarteren. På promenadavstånd finns i Marieberg en utmärkt matbutik med delikatessavdelning, banker, systembolag och apotek. Mindre närbutiker finns både i området och i Kristineberg. Det nya Hornsbergsområdet erbjuder ett brett utbud av restauranger och service. I Lindhagensgallerian hittar man ett stort ICA MAXI.

Mycket bra kommunikationer i området. T-bana Kristineberg tar dig till Fridhemsplan på 3-4 minuter. Genom Fredhäll går innerstadsbussarna 59 och 61 och från Marieberg kan man lätt ta sig med buss 1 och 4 till de olika stadsdelarna.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.