Kungsholmen - Fredhäll

Sankt Eriksgatan 2, 5 tr

Fantastisk tvåa vid Norr Mälarstrand med stor kungsbalkong och högt läge. Genomgående planlösning och fint skick!

Adress

Sankt Eriksgatan 2, 5 tr

Rum

2

Slutpris

4 750 000 kr

Avgift

2 555 kr/mån

Boyta

65 kvmOm bostaden

Välkomna till denna underbara lägenhet attraktivt belägen vid Norr Mälarstrand. Lägenheten har en stor kungsbalkong som vetter mot väster med utsikt mot Rålambshovsparken och mot Norr Mälarstrand. Bostaden är i fint skick med bevarad charm. Trägolv, spegeldörrar, vackra snickerier samt högt i tak. Planlösningen är ytterst väldisponerad med stora sällskapsvänliga ytor och goda förvaringsmöjligheter. Den genomgående planlösningen i kombination med det höga läget ger hela bostaden ljus, rymd och charm. Hiss finns. Här bor du tyst och rofyllt med direkt närhet till underbara promenadstråk längst Norr Mälarstrand, bad och flera parker men även till caféer, restauranger, mataffärer och populära Västermalmsgalerian och Fridhemsplan med dess kommunikationsutbud. Samtidigt har man bekvämt promenadavstånd till Fridhemsplan, Kungsholmstorg och Stockholm city. Välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter och säkerhetsdörr. Lägenheten har tre inbyggda garderober samt plats för extra byråer eller garderober om så önskas.

– Sällskapsvänligt vardagsrum med utgång till balkongen. Gott om plats för önskad möblering samt matbord för större sällskap. Fiskbensparkett i ek.

– Stort kök med plats för matbord. Bra arbetsytor och goda förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt, bänkskiva i massiv valnöt samt ett serveringsskåp. Köket är utrustat med diskmaskin, kyl, frys, gasspis, elugn och kolfilterfläkt. Tidstypiska furutiljor.

– Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord samt extra byråer eller garderober om så önskas. Trägolv.

– Badrum utrustat med badkar, dusch, handdukstork, handfat och wc.

– Stort kungsbalkong med högt läge i väster. Utsikt mot Rålambshovsparken och mot Norr Mälarstrand. Elstyrd markis och belysning. Plats för bord, stolar och blomster!

Pris: 4 750 000 kr

Månadsavgift: 2 555 kr

Andel i föreningen: 2,17970 %

Byggår: 1927

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett källarförråd. Gemensam tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare och mangel samt en trevlig innergård med utemöblering och grill. Cykelförråd finns i anslutning till garaget

Renoveringar: 1996-98 Renovering av V/A stammar. 1999-2000 Renovering av elstigare. 2005 Renovering av tvättstuga. 2008 Renovering av innergården. 2012 Byggnation av vindsvåningar, nya källarförråd, renovering av fasad, nytt tak, hissrenovering, nya ytterdörrar, renovering av trapphus och fönster. 2014 Renovering av vädringsbalkonger mot innergård. Energiprestanda: 140 kWh/m² och år.

Lägenhetsnummer: 17 (1503)

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 140 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Gökungen nr 1 består av 34 lägenheter, 1 lokal med hyresrätt samt 5 garageplatser. Till garageplatserna är det separat kö, (Kontakta föreningens styrelse för mer info). Föreningen registrerades 1973, och är en äkta bostadsrättsförening. Juridisk person accepteras ej som köpare. Föreningens styrelse vill träffa nya medlemmar i samband med ansökan om medlemskap i föreningen.

Förening: Brf Gökungen 1

Lägenheten nås både från entrén på Sankt Eriksgatan 2 samt Norr Mälarstrand 80. Två hissar finns.

Boarea 65 kvm enligt säljarens tidigare mätbevis SS021053 utfärdat 04-08-30, enligt Brf info 60 kvm.

Synnerligen attraktivt och eftersökt läge på nedre delen av Kungsholmen invid Norr Mälarstrand, Rålambshovsparken och Riddarfjärden med utmärkta promenad- och joggingstråk längs med stranden. Även Smedsuddsbadet nås med några minuters promenad. All tänkbar och nödvändig service ges vid Fridhemsplan och trevliga Västermalmsgallerian. Området flödar av mysiga cafeer, trevliga restauranger, butiker, mataffärer, post och apotek. Kommunikationerna är utmärkta i form av T-bana (grön och blå linjer) samt flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.