Kungsholmen - Fredhäll

Norra Agnegatan 43, 1 tr

Fin tvårummare invid Rådhuset med balkong i söder och härlig takhöjd med stuckaturer.

Adress

Norra Agnegatan 43, 1 tr

Rum

2

Slutpris

4 220 000 kr

Avgift

2 935 kr/mån

Boyta

60 kvm

Biyta

1 kvmOm bostaden

Välkommen till Norra Agnegatan, denna ostörda och mysiga återvändsgata med toppläge invid Rådhuset, mellan Kronobergsparken och pulsen vid Kungsholmstorg. I välskött, vacker hörnfastighet anno 1891 finns denna trivsamma och fina sekelskiftestvåa i gott skick med balkong i söder. Här bevaras vackra originaldetaljer såsom högt i tak om ca 3,20 meter, spegeldörrar, höga golvsocklar m.m.

Planlösningen är väldisponerad med två bra rum i fil mot innergård, ett rymligt vardagsrum med plats för soffa och TV-möbel och ett sovrum med plats för dubbelsäng under ett platsbyggt möblerbart loft för säng, förvaring eller dylikt. I sovrummet finns utgången till balkongen. Välutrustat kök med gott om skåp och förvaring. Hall med plats för avhängning och generös förvaring i garderober längs med vägg. Inre möblerbar halldel med plats för matbord. Stort helkaklat badrum.

– Hall med plats att hänga ytterkläder. Generös förvaring i två rejäla garderober, varav en med skjutdörrar. Klinkergolv vid entrén och ekparkett på golv i övrig hall.

– Stort helkaklat badrum med klinkergolv, WC, dusch, handfat, badrumsskåp, handdukstork och tvättmaskin.

– Modernt, fint kök med god förvaring i skåp och draglådor samt bra arbetsytor med mosaik på väggen ovan. Köket är välutrustat med kyl och frys, spishäll, ugn, diskmaskin samt fläkt. Vid fönstret finns en mindre matplats och i anslutande inre hall, perfekt intill köket, finns en rejäl matplats för flera. Ekparkett på golv.

– Luftigt och ljust vardagsrum med plats för soffa och TV-möbel. Stort fönsterparti med speglad nisch mot innergården, högt till tak med stuckatur och rosett, väggar i ljus kulör och ekparkett på golv.

– Stort och rymligt sovrum med utgång via pardörrar till balkongen. Sovrummet har ett platsbyggt, möblerbart loft som ger möjlighet att ställa säng, arbetsbord eller dylikt. Under loftet finns plats för dubbelsäng m.m. Väggar i ljus kulör och ekparkett på golv.

Pris: 3 795 000 kr

Månadsavgift: 2 935 kr

Andel i föreningen: 2,86600 %

Byggår: 1891

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett stort källarförråd. Föreningen har en fräsch tvättstuga med fönster mot gården med två maskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Cykel-/barnvagnsförråd, grovsoprum och en gemensam innergård med plats för trädgårdsmöbler.

Renoveringar: År 1999/2000 – V/A-stammar, elstigar, tvättstugan renoverad. 2000 – mekanisk frånluft monterades och fasad renoverades. 2009 – nya masiner i tvättstugan och renovering av hiss. 2009-2010 – taket omlagt i samband med vindsbyggnation, ny undercentral installerad. 2010 – bygge av nya balkonger. 2012 – ommålning fönster mot gatan.

Lägenhetsnummer: 22 (1101)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5.

Energiförbrukning: 189 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Glasmästeriet bildades 2001 och förvärvade Fastigheten på Hjärnegatan 2 och Norra Agnegatan 43 år 2007. Föreningen består av 35 bostäder, varav 33 är upplåtna med bostadsrätt samt 2 med hyresrätt. Föreningen har också 2 lokaler varav den ena är populära restaurangen Agnes och den andra hyrs ut till en musiker och är belägen i Glasmästeriet på gården. Inga planerade avgiftshöjningar. Föreningens ekonomi är god. Föreningen har per 2019-12-31 8 msek kr i lån vilket ger en belåningsgrad på 3.454:-/kvm. I kassan finns ca 2,2 msek. Föreningen har ett tomträttsavtal med Stockholms Stad där nästa omräkning sker 2028.

Renoveringar:
2020: Nyrenoverad hiss (Norra Agnegatan 43)
2019: Bytt ut torktumlare och torkskåp i tvättstugan
2019: Injustering värmesystem
2017: Fönster innegård
2017: Stamspolning
2016: Ny frånluftsfläkt
2016: Trapphusrenoveringar
2014: Nya fönster mot gatan
2010: Vindsförsäljning. I samband med detta renoverades taket samt byte av undercentral
2009: Nya maskinpark till tvättstugan, uppdragning av hiss till vinden samt balkonger mot innergården byggdes
2000: Mekanisk frånluftsventilation installerades
2000: Vatten- och avloppsstammar samt elstigar byttes. I samband med stamrenoveringen renoverades samtliga kök och badrum. Nya hissar sattes in och tvättstugan renoverades.
1979: Fasader renoverades och fönster byttes ut.

En överlåtelseavgift betalas av köparen och en pantsättningsavgift betalas av pantsättaren.

Gemensamhetsutrymmen:
Till lägenheten disponeras ett stort källarförråd. Soprum samt cykelrum finns i entréplan. Tvättstugan finns i entréplan och är utrustad med två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare samt mangel.Gemensam innergård som medlemmarna kan nyttja.

Förening: Brf Glasmästeriet

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 35

Antal lokaler: 2

Antal hyresrätter: 2

TV: Kabel-TV via ComHem. Grundutbudet ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: Ownit. (Obligatoriskt tillägg om 149 kronor/månad för alla medlemmar, är inräknat i angiven månadsavgift).

Sammanställning: Balkong i sydväst mot föreningens innergård.

Här på Norra Agnegatan 43 bor du med ett fantastiskt läge på Kungsholmen. I området finns en mängd mysiga caféer, välrenommerade restauranger, trendiga butiker, bagerier, mataffärer och underbara promenad och joggingstråk. Badmöjligheter ges vid närliggande Rålambshovsparken och även vid Fredhälls klippor. Längst vackra Norr Mälarstrand finner man tex populära Trattorian och Mälarpaviljongen. Några kvarter bort tar Kronobergsparken vid med dess lummiga och populära grönområden. Västermalmsgallerian med dess breda utbud ligger på kort promenadavstånd. Dessutom finner du all övrig service såsom apotek, kemtvätt och banker i området.
Mycket goda kommunikationer med tunnelbana och ett flertal busslinjer i direkt närhet, likaså Cityterminalen och Arlanda Express.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.