Kungsholmen - Fredhäll

Orvar Odds väg 51, 5 tr

Fantastisk & unik takvåning med öppen spis & soldränkt terrass om hela 38 kvm i fritt frontläge & storslagen sjöutsikt över Mälaren. Garage i huset.

Adress

Orvar Odds väg 51, 5 tr

Rum

2

Slutpris

7 400 000 kr

Avgift

3 021 kr/mån

Boyta

58 kvm

Biyta

38 kvmOm bostaden

Med ett strålande ljust sydvästläge, högt över takåsarna likt en vindsvåning, saluförs nu denna enastående, stilsäkra och helt unika terrassvåning om 96 kvm ”levnadsyta”, varav 58 utmärkta kvm inne och hela 38 soliga kvm på takterrassen ute. Terrassen är extraordinär och på första parkett med ett fritt frontläge och storslagen sjöutsikt i flera väderstreck över Mälarens glittrande vatten.

Den har sol från lunchtid och fram till solnedgång, om sommaren strax efter 22.00 och ger ett magiskt uterum och en egen trädgård på taket med plats för blommor och planteringar, stort matbord, loungemöbler, solstolar, grill m.m. Dubbla markiser med fjärrstyrning och infravärmare över respektive sittdel möjliggör användning av terrassen oavsett väder eller om man bara vill avnjuta sommarlunchen i skuggan. Terrassen är belagd med en exklusiv allvädersmatta för att sammanfläta inne- och utemiljön.

Denna utmärkta och fantastiskt fina bostad har på senare tid smakfullt renoverats till ett hem utöver det vanliga. Modern, stilsäker design och sober färgsättning, ny el, bra materialval och optimerade förvarings- och funktionslösningar rakt igenom samsas med originaldetaljer från byggåret såsom en fungerande öppen spis, fin vitbetsad fiskbensparkett, gedigen takhöjd, spegelmönstrade pardörrar och vita snickerier samt hela sex fönsterpartier i dubbla väderstreck ger ett magiskt ljusinsläpp och en känsla av rymd.

Planlösningen är mycket väldisponerad och tillgänglig men samtidigt modern och öppen med sociala ytor i ett väl tilltaget sällskapskök och i intilliggande vardagsrum. Köket i ett stilsäkert utförande har god förvaring i lådor och skåp i dubbla rader ända upp till tak, bra arbetsytor samt komplett maskinell utrustning såsom integrerad kyl, frys och diskmaskin, induktionshäll, fläkt och dubbla ugnar, en med varmluft/ånga och en med varmluft/mikro. Dessutom finns en kombotvättmaskin. Köket är byggt för umgänge och har plats för större matbord.

Vardagsrummet ger plats för soffgrupp invid den fungerande öppna spisen. Tre fina fönsterpartier i bredd och utgång till terrassen. Terrassen ger en härlig förlängning av sällskapsytorna och förenar ute med inne.

Intill vardagsrummet, med vackra pardörrar där emellan, finns ett sovrum i hörnläge med plats för dubbelsäng och bra klädförvaring för två personer i platsbyggd skjutdörrsgarderob.

En välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor samt förvaring i skjutdörrsgarderob. Helkaklat badrum i ett stilsäkert utförande med klinkergolv och golvvärme, dushhörna med vikbara glasdörrar, toalett, handfat på kommod med draglådor, badrumsskåp och handdukstork.

Stabil och välskött förening med mycket god ekonomi och låg skuldsättningsgrad. Föreningens ekonomi stärktes ytterligare genom att en av de återstående hyresrätterna nyligen såldes. I fastigheten finns ett garage för medlemmarna med 18 bilplatser och 2 MC-platser. Bilplatserna kostar 1.300:-/mån och fn är det kö.

Pris: 7 500 000 kr

Månadsavgift: 3 021 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud). Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 200-300:-. Hemförsäkring ca 150-200:-. Obligatorisk avgift för fiber 150:-.

Andel i föreningen: 2,89506 %

Byggår: 1937

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 54 (1501)

Hiss: Ja

Våning: 5

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energiklass: F

Parkering/Bilplats: Garage för medlemmarna i fastigheten med 18 bilplatser och 2 MC-platser. Bilplatserna kostar 1.300:-/mån och fn är det kö. Boendeparkering på gatan.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Soldatgossen förvärvade fastigheten fastigheten på Orvar Odds väg 51 år 2000. Fastigheten är uppförd 1937 och består av 43 lägenheter 2.392 kvm), varav 42 upplåts med bostadsrätt (2.281kvm) och 1 med hyresrätt (en av två återstående hyresrätter såldes nyligen) samt 1 lokal med hyresrätt (garage om 626 kvm). Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2018-12-31 uppgick skulden till ca 10 mkr och belåningsgraden till 4.445:-/kvm bostadsrättsyta. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till 1.428.247:-. Inga avgiftsförändringar planeras/finns beslutade. OBS! En av föreningens två återstående hyresrätter såldes nyligen och stärkte därmed ekonomin ytterligare. Intäkten från försäljningen planeras främst gå till amortera på lånen.

Överlåtelseavgift på 1.183:- erläggs av förvärvaren. Pantsättningsavgift på 473:-/pant erläggs av pantsättaren.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
1986-1987: Nya balkonger.
1987: Byte av V/A-stammar och elstigare.
2002-2004: Omläggning av tak och renovering av balkonger.
2004-2005: Omputsning av fasad.
2006: OVK.
2009: Stamspolning.
2010-2011: Målning och renovering av trapphus.
2013: OVK.
2015: Målning och renovering av tak. Målning av fönster och balkongdörrar.
2016: Fastigheten anslöts till fibernätverk.
2017: Stamspolning och byte av radiatorventiler.
2018: Underhåll av tätskikt på garagetak och ny puts på garagets väggar. Nya tät- och ytskikt på terrasserna.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2018 och sträcker sig fram till 2028. Bl a tittar föreningen på att installera laddstolpar i garaget.

Förråd och gemensamma utrymmen:
Till lägenheten disponeras ett vindsförråd (ligger lättillgängligt en trappa upp från lägenheten) på 3-4 kvm och i källaren disponeras ett matkällarförråd på ca 1 kvm. I fastigheten finns gemensam tvättstuga med 4 st tvättmaskiner, 2 st torktumlare, torkskåp, centrifug och mangel. Cykelrum och barnvagnsrum finns i entréplan och återvinningsrum finns i anslutning till garaget.

Parkering:
Föreningen har ett garage med 18 bilplatser och 2 MC-platser. Bilplatserna kostar 1.300:-/mån. För närvarande är det kö.

Förening: Brf Soldatgossen

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 43

Antal lokaler: 1

Antal hyresrätter: 1

TV: Kabel-TV via Com Hem. Grundutbudet ingår i avgiften.

Internet: Fiber via Stockholms stadsnät. Obligatorisk avgift på 150:-/månad tillkommer.

Typ av mark som ingår i upplåtelsen: Takterrass

Sammanställning: Stor solig takterrass om hela 38 kvm med storslagen sjöutsikt över Mälaren.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.