Kungsholmen - Fredhäll

Hantverkargatan 50, 3 tr

Utmärkt planlösning, bra skick och högt, ljust hörnläge med stora fönsterpartier. Eftertraktade kvarter nära Norr Mälarstrand och Kungsholmstorg.

Adress

Hantverkargatan 50, 3 tr

Rum

2

Slutpris

3 840 000 kr

Avgift

2 837 kr/mån

Boyta

58 kvmOm bostaden

Välkommen till en utmärkt tvårummare om 58 välplanerade och yteffektiva kvm i gott skick. Lägenheten är högt belägen på våning tre i fastighet från 1932 och har ett härligt hörnläge med strålande ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Sober färgsättning, god förvaring i en ”walk in closet” och välbevarade detaljer från byggåret ger en härlig och genuin känsla till den i övrigt utmärkta och trivsamma planlösningen.

Tambur med plats för skor och ytterkläder. Kaklat och stambytt badrum med badkar. Inre möblerbar hall med ingång till ”walk in closet” och gott rumssamband. Kök med matplats och fönster mot Gambrinusgatan. Två bra rum, vardagsrum och sovrum, med stora fönsterpartier i högt och ljust söderläge. Vardagsrummet är lättmöblerat med plats för soffa, TV och matsalsbord. Tack vare generös takhöjd om ca 2,70 meter känns vardagsrummet luftigt. Sovrummet ger plats för rejäl dubbelsäng med originalgarderober på var sida. Här finns även möblerbara ytor längs vägg för garderob, byrå, arbetsbord eller dylikt.

Välskött bostadsrättsförening vars styrelse påbörjat ett balkongprojektsärende inför årsstämman i mars.

Detta är verkligen ett av Stockholms attraktivaste lägen och adresser, alldeles invid Norr Mälarstrand, Riddarfjärden och Kungsholmstorg.

– Tambur med plats för skor och ytterkläder. Tamburen leder till inre möblerbar hall med ”walk in closet” och gott rumssamband. Fiskbensparkett.

– Kaklat och stambytt badrum med badkar, toalett, handfat och badrumsskåp.

– Kök med matplats och fönster mot Gambrinusgatans. Här finns gott om skåp och draglådor. Diskbänk med kaklad vägg ovan. Kyl och frys, spis och fläkt. Furugolv.

– Två bra rum, vardagsrum och sovrum, med stora fönsterpartier i högt och ljust söderläge. Vardagsrummet är lättmöblerat med plats för soffa, TV och matsalsbord. Sovrummet ger plats för rejäl dubbelsäng med originalgarderober på var sida. Här finns även möblerbara ytor längs vägg för garderob, byrå, arbetsbord eller dylikt. Fiskbensparkett.

Pris: 3 890 000 kr

Månadsavgift: 2 837 kr

Andel i föreningen: 2,14810 %

Byggår: 1932

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett vindsförråd. I entréplan finns tvättstuga, cykle- och barnvagnsrum samt soprum.

Renoveringar: Fastigheten totalrenoverades 1988 till då gällande byggnadsstandard. Löpande planerat underhåll utförs enligt upprättad långsiktig underhållsplan. För mer information, se bifogad årsredovisning.

Lägenhetsnummer: 1141 (1303)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5.

Energiförbrukning: 164 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: I fastigheten finns ett garage om 12 platser som idag förvaltas av Stockholm Stad. Föreningens medlemmar har förtur i kö. Boendeparkering på gata.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Morellen 21-22 förvärvade fastigheten 2009 med adresser Hantverkargatan 50 och Gambrinusgatan 3 och man äger sin mark. Föreningen består av 39 lägenheter med bostadsrätt, 5 lägenheter återstår som hyresrätter och 4 lokaler med hyresrätt.

Förening: Brf Morellen 21-22

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Styrelsen i föreningen har börjat förbereda ett balkongprojektsärende inför årsstämman i mars. Detta med anledning av att en närliggande fastighet i kvarteret börjat bygga balkonger. Om stämman röstar ja med majoritet så kan det i så fall bli aktuellt att söka bygglov för balkong från köket mot Gambrinusgatan.

Lägenheten är belägen på en attraktiv del av Kungsholmen, med direkt närhet till Kungsholmstorg, Norr Mälarstrand och Riddarfjärden. Ett rikt utbud av restauranger, små caféer och trendiga butiker skapar en trevlig inramning kring lägenhetens kvarter. Nära till allt med promenadavstånd till city. Du tar dig lätt till centralstationen med tåg, bussar och Arlandabanan. Fräscht och modernt parkeringshus finns i Rådhuskvarteret. Norr Mälarstrand med vackra promenadvägar mot Rålambshovsparken ligger ett kort stenkast bort. Några kvarter bort tar Kronobergsparken vid med dess lummiga och populära grönområden.

Kommunikationerna med tunnelbana från Rådhuset och flertalet innerstadsbussar på Hantverkargatan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.