Kungsholmen - Fredhäll

Fridhemsgatan 62, 3 tr

Urläcker sekelskiftestvåa med alla rätt! Modern design, tidsenlig charm, bra planlösning & balkong!

Adress

Fridhemsgatan 62, 3 tr

Rum

2

Slutpris

3 550 000 kr

Avgift

1 898 kr/mån

Boyta

47 kvmOm bostaden

Ljuvlig sekelskiftestvåa anno 1884 med solig balkong (morgon-/förmiddagssol) i rofyllt högt läge mot utsikt över innergårdar. Lägenheten har nyligen totalrenoverats med stil, charm och härlig känsla! Sober färgsättning och modern design möter tidsenliga detaljer såsom högt till tak om ca 3,10 meter, vitbetsade trägolv, höga golvsocklar och stora fönster med spegelmönstrade nischer som ger bra ljusinsläpp. Suverän och mycket yteffektiv planlösning med öppna ytor i vardagsrum och kök. Här finns utgången till balkongen som ger härlig förlängning av köket och förenar ute med inne. Köket i klassisk fin stil har gott om förvaring i skåp, lådor och öppna hyllplan, handmålat italienskt kakel samt är maskinellt fullutrustat. Vardagsrum med plats för soffa, matbord och TV-möbel. Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och smart förvaring längs med vägg. Toppfräscht, snyggt och splitternytt badrum med både dusch och badkar samt tvättmaskin som kombineras med torktumlare, WC och god fövaring i badrumsskåp. Badrummet har access från sovrummet.

Synnerligen välskött fastighet och förening med mycket god ekonomi!

– Välkomnande hall med vitmålade väggar och tak samt vitbetsat trägolv. Vackra pardörrar till vardagsrummet och ingång till ”walk-in-closet”.

– Toppfräscht, snyggt och splitternytt badrum med access från sovrummet. Badrummet har helkaklade väggar och mosaik på golv med golvvärme. Badkar på ben och duschhörna med vikdörrar i glas samt hand- och takdusch. Toalett, handfat, badrumsskåp, handdukstork och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Blandare och takdusch från Hans Grohe.

– Öppna sällskapsytor i vardagsrum och kök med utgång till balkong.

– Vardagsrum med plats för soffa, TV-möbel och matbord. Vitmålade väggar och tak samt vitbetsat trägolv.

– Kök i klassiskt fin stil har gott om förvaring i skåp, lådor, öppna hyllplan och ett skafferi i original. Köket maskinellt fulltutrustat med integrerad kyl, frys och diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn och fläktkåpa. Blandare från Mora. Bra arbetsytor med dekorativt handmålat italienskt kakel på väggen ovan. Utgång via glasade pardörrar till balkong i högt läge med utsikt över innergårdar.

– Rofyllt och härigt sovrum med plats för dubbelsäng och smart förvaring längs med vägg. Sovrummet har direktaccess till badrummet. Vitmålade väggar och tak samt vitbetsat trägolv.

Pris: 3 475 000 kr

Månadsavgift: 1 898 kr

Andel i föreningen: 3,47000 %

Byggår: 1884

Uppvärmning: Fjärrvärme

Renoveringar: Stambyten i fastigheten har skett efter behov och i samband med när lägenheter renoverats. Stammarna spolas var 5:e år, senast 2007. Elstigar byttes på 80-talet. Tak 2001 och 2005. Fönster 2006. Trapphus och säkerthetsdörrar installerades 2004. 2001 installerades hiss hela vägen upp till vinden, förråd byggdes i källaren och fasaden i gathuset mot gården renoverades. Fasaden mot gatan renoverades 2003. Vindsvåningar byggdes 2002. Installation av bredband (LAN) 2003. 2005 bytte man brunnar och förbättrade avrinningen på gården. Föreningen diskuterar/planerar renovering av innergården.

Lägenhetsnummer: 3 (1301)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området. OBS! Säljaren har själv garageplats på Fridhemsgatan 41 för 1.600:-/månad som ev kan överlåtas till köparen.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Kättingen 6 bildades år 1999 och förvärvade fastigheten år 2000. Fastigheten består av ett gat- och gårdshus på Fridhemsgatan 62 med 25 lägenheter med bostadsrätter och 1 lokal. Inga avgiftshöjningar är beslutade/planerade i föreningen.

Byten av V/A-stammar gjordes 1968. Stambyten i fastigheten har därefter skett vid behov och i samband med när lägenheter renoverats, sk "partiella stambyten". Elstigar byttes på 1980-talet. Installation av fjärrvärme och nya radiatorer 1999. Takrenovering 2001 och 2005. 2001 installerades hiss hela vägen upp till vinden, förråd byggdes i källaren och fasaden i gathuset mot gården renoverades. Vindsvåningar byggdes 2002. Fasaden mot gatan renoverades 2003. Installation av bredband (LAN) 2003. Trapphus gjordes och säkerthetsdörrar installerades 2004. Byte av brunnar och förbättrad avrinning på gården 2005. Målning av fönster 2006. OVK 2008. Uppgradering av värmeanläggning 2008. Fasadrenovering i gårdshuset, byggnation av balkonger och nya entrédörrar 2011. OVK och genomgång av värmesystemet 2013. Stamspolning 2014 (tidigare äver gjort 2010). Det diskuteras att om tidigast om 5 år utföra en fasad- och takrenovering.

Driftskostander:
Hushållsel ca 300-400:-/månad och hemförsäkring ca 150-200:-/månad.

Förening: Brf Kättingen 6

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Basutbud ingår i avgiften. Slingan är uppgraderad för triple play (digital-TV, telefoni och bredband).

Internet: Bredband via OwnIT 100 Mbit/s. Ingår i avgiften. OBS!

Sammanställning: Härlig balkong i högt, ljust och rofyllt läge mot innergården. Balkongen har utgång från köket via glasade dubbeldörrar.

Närområdet har gott om restauranger och butiker. Västermalmsgallerian har förgyllt såväl trivsel som shopping i området kring Fridhemsplan. Några stenkast bort finns Karlbergskanalen med dess erkänt trevliga promenadstråk längs vattenlinjen. På väg bort mot Hornsbergs och Kristinebergs strand passerar man bland annat Västermalms Båtklubb. Väljer man motsatt färdriktning längs kanalen når man efter en behaglig promenad Stadshuset. På andra sidan kanalen förgyller vackra Karlbergs slott utsikten. Även Norr Mälarstrand och Rålambshovsparken finns inom promenadavstånd.

Goda kommunikationer i form av T-bana (Fridhemsplan) och flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.