Kungsholmen - Fredhäll

Frödingsvägen 5, 1 ½ tr

Funkisdröm vid Fredhällsparken! Gott skick och suverän planlösning med härlig känsla!

Adress

Frödingsvägen 5, 1 ½ tr

Rum

2

Slutpris

2 050 000 kr

Avgift

2 269 kr/mån

Boyta

43 kvmOm bostaden

Välkommen till ett underbart boende i idylliska och natursköna Fredhäll! Alldeles invid Fredhällsparken och nära badklipporna vid Mälaren, finns denna suveränt planerade och fina funkislägenheten för två personer. Lägenheten flödar av ljus från flertalet fönster i väster och har en öppen planlösning. På senare tid har den smakfullt renoverats med ytor i mycket gott skick. Här bevaras tidsenliga detaljer såsom genomgående trägolv, snövita snickerier, högt i tak m.m. Härligt och lättmöblerat vardagsrum öppnar via vackra spegelmönstrade pardörrar till kök som topprenoverades 2005 i stilren och snygg design. I vardagsrummet finns platsbyggd hyll- och bänklösning för smart väggförvaring samt arbetsplats. Sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring i garderob med skjutdörrar. Välskött och populär bostadsrättsförening med god ekonomi.

– Välkomnande tambur med plats att hänga kläder vid klädhängare och i garderob med överskåp. Trägolv. Säkerhetsdörr.

– Vardagsrum med två fina fönsterpartier som ger bra ljusinsläpp. Här finns plats för soffa, matsalsmöbel, TV samt generös förvaring på platsbyggd vägghängd hyll- och bänklösning. Vardagsrummet har trägolv, väggar i sober färgsättning samt öppnar via vackra spegelmönstrade pardörrar mot det stilrena köket.

– Kök som nyligen renoverats i stilren snygg design med god förvaring i skåp, lådor och på öppna hyllplan. Bra arbetsytor och stavmosaik på väggen ovan. Kyl och frys, spishäll i keramik, fläktkåpa, varmluftsugn (Smeg) och inbyggd diskmaskin.

– Sovrum med plats för dubbelsäng. God förvaring i garderob med skjutdörrar. Härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti.

– Kaklat badrum med klinkergolv, dusch, toalett, handfat, badrumsskåp och handdukstork.

Pris: 1 750 000 kr

Månadsavgift: 2 269 kr

Andel i föreningen: 0,12117 %

Byggår: 1933

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns flertalet tvättstugor i föreningen, grovtvättstuga, grovsoprum, bastuanläggning, gästlägenhet, förenings- och festlokal, snickarbod och fotolabb. Till lägenheten hör ett stort vindsförråd (ca 7,5 kvm) med platsbyggda hyllor och dubbelgarderob.

Renoveringar: Följande renoveringar är gjorda i fastigheten: Stambyte i kök 1968, stambyte i badrum, byte av elstigar och trapphusrenovering 1992, balkonger renoverades och fasaden målades 1997, fönstermålning och spolning av stammar 2001 och installation av nya maskiner i tvättstugan 2003. Föreningen har planer på att förädla vindarna i fastigheterna.

Lägenhetsnummer: 704

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 1,5 av 3.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalskrivna. Föreningen har dessutom en egen bilpool (för mer info, se brf´s hemsida).

Allmänt om föreningen: HSB Brf Fredhäll är en gammal och väl inarbetad bostadsrättsförening som funnits sedan början av 1930-talet. Fastigheterna ritades av arkitekt Sven Wallander. Föreningen består av 789 lägenheter och 57 lokaler i renoverade och stambytta fastigheter. Föreningen är mycket stabil med god ekonomi och inga avgiftsförändringar planerade. Avgifterna har i övrigt varit oförändrade i många år.

Besök gärna föreningens hemsida på hsb.se/stockholm/fredhall

Förening: HSB Brf Fredhäll

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem och 100 Mbit från Bredbandsbolaget.

Runt husknuten finns Fredhällsparken med gräsytor för sol och lek. Tennisbana ett stenkast åt öster och Fredhällsklipporna samt legendariska Fredhällsbadet åt motsatt håll. Solstugans unika uteservering med utsikt över inloppet till Stockholm samt flertalet kvarterskrogar och mysiga caféer samsas med frisör, kiosk, Systrarnas grill, galleri och matbutiker. Trevliga Fredhäll har även två båtklubbar som passeras längs den vackra strandpromenaden.

Tunnelbanans gröna linje och station Kristineberg utgör tillsammans med innerstadsbuss 62 och 49 den kollektiva trafiken från Fredhäll. Från Västerbroplan, några minuters promenad bort, ansluter bl.a. buss nummer 4 och 40.

Här finns även nyrenoverad matvarubutik med gediget utbud, bankkontor, frisör, Systembolaget, Svensk Kassaservice samt välsorterad tobakshandlare med post och paketutlämning. Sushi och populär asiatisk restaurang passeras på väg ned till Rålambshovsparken.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.