Kungsholmen - Fredhäll

Luxgatan 5, 2 tr

Balkong med utsikt över Mälaren. Välplanerade 42 kvm med populärt läge på Lilla Essingen!

Adress

Luxgatan 5, 2 tr

Rum

2

Slutpris

2 780 000 kr

Avgift

2 474 kr/mån

Boyta

42 kvmOm bostaden

Välkomna till en ytterst välplanerad och trivsam lägenhet med populärt läge på Lilla Essingen. Här bor du lugnt och rofyllt med direkt närhet till bad, promenad- och joggingstråk, caféer samt kommunikationer. Lägenheten har en underbar balkong med utsikt över Mälaren, mot Södermalm samt ända till Stadshuset! Stort sällskapsvänligt vardagsrum, väldisponerat arbetskök, sovrumsdel samt rymligt badrum med tvättmaskin. Den generösa takhöjden i kombination med det stora fönsterpartiet ger hela bostaden ljus och rymd. Denna lägenhet passar såväl singeln som paret. Den korrekta rumsdefinitionen är 1 r o k men den smarta planlösning ger funktionen av en 2:a. Obs att det förutom värme och vatten även ingår bredband i avgiften. Visst uppfräschningsbehov föreligger. Hiss finns. Välkomna på visning!

– Entré med bra avhängningsmöjligheter. Lägenheten har två inbyggda garderober samt tre förvaringsskåp med överskåp.

– Stort vardagsrum med utgång till balkongen. Gott om plats för önskad möblering samt matbord för flera. Stort fönsterparti ger fint ljusinsläpp. Fiskbensparkett.

– Väldisponerat arbetskök med bra arbetsyta och goda förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Köket är utrustat med spishäll, ugn, fläkt, kyl och frys. Fönster mot Luxgatan.

– Sovrum med skjutdörr både mot vardagsrummet och köket. Fönster rmed djupa fönsternischer.

– Badrum utrustat med tvättmaskin, handdukstork, dusch, duschväggar, handfat och wc.

– Balkong med utgång från vardagsrummet och utsikt mot Mälaren, Södermalm och ända till Stadshuset. Plats för bord, stolar och blomster.

Övrigt:
Boarea 42 kvm enligt säljarens mätbevis SS21054:2009 utfärdat 2014-12-02, enligt brf info 42 kvm.

Säljarna har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är ca 300 kr/mån och hemförsäkringen är ca 200 kr/mån.

Pris: 2 310 000 kr

Månadsavgift: 2 474 kr

Andel i föreningen: 3,22425 %

Byggår: 1936

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett källarförråd med stålgaller, gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel samt en trevlig innergård.

Lägenhetsnummer: 02305 (1207)

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 159 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Lödkolven 2 förvärvade fastigheten 1986 och består av 31 lägenheter varav 1 fortfarande är hyresrätt, på adressen Luxgatan 5. Sammanlagd bostadsyta är 1347 kvm. Fastigheten byggdes 1936. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och accepterar inte juridisk person som köpare. Överlåtelseavgift betalas av köparen. V/A stammar byttes 2004 (gamla kallvattenrör i källaren ej borttagna). Föreningen planerar att renovera hissen (troligen under hösten 2015). Mer information finns i bifogad årsredovisning.

Förening: Brf Lödkolven 2

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Canal Digital.

Internet: Bredband. Leverantör: Ownit.

Eftersökt och sjönära läge på trivsamma Lilla Essingen. Här bor ni lugnt och rofyllt med allt man kan önska sig i direkt närhet. Inom ett par minuters promenad finns trevliga restauranger, mysiga caféer, mataffärer, vårdcentral, apotek, badbryggor, båtklubbar och underbara promenadstråk längst vattnet. I populära Luxområdet finns bla den välrenommerade restaurang Lux.
Bra kommunikationer med bl.a buss nr 1 som åker till Fridhemsplan där flera t-banelinjer går, och vidare direkt mot city. Från Stora Essingen går tvärbanan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före köpet. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskillt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens kontruktion. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.