Kungsholmen

S:t Eriksgatan 59, 5 tr - vind i gårdshus!

Fantastisk vindsvåning med solig terrass i väster och vy mot takåsar! Läcker design, eldstad och drömskick!

Adress

S:t Eriksgatan 59, 5 tr - vind i gårdshus!

Rum

2

Slutpris

4 890 000 kr

Avgift

2 145 kr/mån

Boyta

76 kvmOm bostaden

Välkommen till ett drömboende närmast himlen som införlivar det mesta du kan önska av stil, klass och finess! Med härligt och centralt Kungsholmsläge, rofyllt och tyst belägen högst upp i gårdshus med hiss, finns denna läckra vindsvåning om 76 kvm ”levnadsyta” (63 kvm boyta + 13 kvm ”icke mätbar yta” under snedtak). Här lever du i kvarter nära Fridhemsplan med utmärkta kommunikationer och innerstans mest prisvärda och välsorterade matbutiker.

Denna fina vindsvåning präglas av påkostade materialval, platsbyggda lösningar och många snygga detaljer såsom snedtak, fönsterkupor, 3,65 meter till taknock, synliga takbjälkar och stödben, platsmurad öppen spis, snövita murstockar och en terrass i väster med sol från lunch till kväll. Härifrån avnjuts utsikt över himmel och takåsar.

Välutrustat och platsbyggt kök med komplett maskinell utrustning, öppnar mot vardagsrum och ger härliga sällskapsytor. I vardagsrummet finns den öppna spisen, plats för soffa och matsalsmöbel, platsbyggt hyllsystem för böcker och förvaring samt utgång till terrassen. Sovrum med ovanligt generösa förvaringsutrymmen med skjutdörrsgarderob, klädkammare och plats för dubbelsäng. Lyxigt och splitternytt badrum från 2012 med både dusch och bubbelbadkar, kombinerad tvättmaskin/torktumlare och skåp samt fönsterkupa med vy mot takåsar.

OBS! Genomgående vattenburen golvvärme, nyrenoverade golv, förberett för ljudanläggning i flera zoner, dimmerförsedda infällda spotlights i takbjälkarna samt AC för de varma sommardagarna.

– Hall med klinkergolv och platsbyggd förvaring från Acme för skor och kläder, garderob för ytterkläder och en rymlig arbetshörna. I hallen finns en ingången till lägenhetens egna interna förråd med plats för allt det där som inte ”ska stå framme”.

– Lyxigt, stilfullt och splitternytt badrum från 2012 med helkaklade väggar i vitt, dekorativt klinkergolv med golvvärme, bubbelbadkar vid fönsterkupa med vy mot takåsar samt duschhörna byggd i betongglas. Infällda spotlights och högtalare i tak. Handfat på bänkskiva med god plats för avställning. Under bänkskiva finns skåp och draglådor samt en kombinerad tvättmaskin och torktumlare från Miele. WC.

– Platsbyggt och öppet kök i vinkel med gott om förvaring i skåp och draglådor. Goda arbets- och avställningsytor på bänkskivor i massivt trä. Köksmaskiner såsom spishäll, separat ugn inbyggd i skåp, inbyggd diskmaskin och frihängd fläkt i tak. Integreras med vardagsrum i härlig sällskapslösning med utgång till terrass.

– Vardagsrum med platsbyggt och snickeritillverkat bokhyllesystem, vitmurad öppen spis, högt till taknock, synliga bjälkar och stödben, fönsterkupa samt utgång till takterrass i väster med eftermiddags- och kvällssol samt utsikt mot takåsar.

– Rogivande sovrum med ovanligt generösa förvaringsutrymmen med skjutdörrsgarderob, klädkammare och plats för dubbelsäng.

Pris: 4 750 000 kr

Månadsavgift: 2 145 kr

Andel i föreningen: 1,96050 %

Byggår: 1905

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns en tvättstuga i källaren i gårdshuset, ett källarförråd och ett hobbyrum i 61:an Fin innergård med gräsmatta, träd och planteringar, sittplatser och grillmöjligheter. På gården finns soprum och plats att ställa cyklar och barnvagnar.

Renoveringar: V/A-stammar bytta i kök 1993 och i badrum 1999. Elstigare bytta 1999. Taken renoverades 1994 i gathuset och 1999 i gårdshuset. Målning av fönster utvändigt 2005. Vindsvåningar byggda 1999. Ny fjärrvärmeväxlare 2003. Komplettering målning av tak 2007. Upprustning av bakre gård 2010. Balkonger byggda 2003 och 2009. Installation av postboxar och bredband inkl nytt fastighetsnät (Ownit) 2011. Byggnation av barnvagnsrum bredvid grovsoprum. Renovering/ommålning av trapphus diskuteras. För mer info kring renoveringar och underhåll av fastigheten, se bifogad årsredovisning.

Lägenhetsnummer: 83 (1501)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Kettingen 2 förvärvade fastigheten 1920 och är en av Kungsholmens äldsta föreningar. Föreningen består av 57 lägenheter, varav en är en hyreslägenhet, och 7 affärslokaler. Föreningens ekonomi är mycket god och fastigheten är välskött.

V/A-stammar bytta i kök 1993 och i badrum 1999. Elstigare bytta 1999. Taken renoverades 1994 i gathuset och 1999 i gårdshuset. Målning av fönster utvändigt 2005. Vindsvåningar byggda 1999. Ny fjärrvärmeväxlare 2003. Komplettering målning av tak 2007. Upprustning av bakre gård 2010. Balkonger byggda 2003 och 2009. Installation av postboxar och bredband inkl nytt fastighetsnät (Ownit) 2011. Byggnation av barnvagnsrum bredvid grovsoprum. Renovering/ommålning av trapphus 2014. Under innevarande år har föreningen målat drygt hälften av alla fönster samt renoverat trapphusen. Föreningen fortsätter med fönstermålningen nästa år, vilket inbegriper denna lägenhet. Stamspolning kommer att ske under kvartal 12015. För mer info kring renoveringar och underhåll av fastigheten, se bifogad årsredovisning och föreningens hemsida.

Förening: Brf Kettingen 2

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Basutbud ingår i månadsavgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: 100 Mbit/s från Ownit. Kostar ca 1000:-/år.

Sammanställning: Terrass/altan i väster med eftermiddags- och kvällssol. Vy mot himmel och takåsar.

Närområdet har gott om restauranger och butiker. Västermalmsgallerian har förgyllt såväl trivsel som shopping i området kring Fridhemsplan. Några stenkast bort finns Karlbergskanalen med dess erkänt trevliga promenadstråk längs vattenlinjen. På väg bort mot Hornsbergs och Kristinebergs strand passerar man bland annat Västermalms Båtklubb. Väljer man motsatt färdriktning längs kanalen når man efter en behaglig promenad Stadshuset. På andra sidan kanalen förgyller vackra Karlbergs slott utsikten. Även Norr Mälarstrand och Rålambshovsparken finns inom promenadavstånd.

Goda kommunikationer i form av T-bana (Fridhemsplan) och flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.