Kungsholmen

Fleminggatan 105, 5 tr

Sekelskifteslägenhet med högt läge och utsikt över takåsar. Genomgående planlösning, kakelugn och högt i tak!

Adress

Fleminggatan 105, 5 tr

Rum

2

Slutpris

5 250 000 kr

Avgift

2 911 kr/mån

Boyta

67 kvmOm bostaden

Välkomna till denna fina och charmiga sekelskifteslägenhet om 67 kvm belägen på Fleminggatans trevligaste del. Det höga läget i huset i kombination med den generösa takhöjden (cirka tre meter) samt den suveräna genomgående planlösningen ger hela bostaden ljus och rymd. Lägenheten är ytterst välplanerad med trevliga sällskapsytor och mycket goda förvaringsmöjligheter. Fönster med djupa nischer, kakelugn (ej fungerande) samt utsikt över takåsar. Föreningen har de senaste åren byggt ett flertal balkonger mot innergården och det kan finnas möjlighet att eventuellt få tillstånd/bygglov att bygga balkong även från denna lägenhet. Hiss finns. Varmt välkomna på visning!

– Entré med bra avhängningsmöjligheter. Två inbyggda klädkammare samt plats för extra byrå om så önskas.

– Underbart vardagsrum med gott om plats för önskad möblering. Fönster med djupa nischer och utsikt över takåsar.

– Trevligt och väldisponerat kök med plats för matbord. Köket är utrustat med kyl, frys, spis, ugn och fläkt. Fönster med djupa nischer.

– Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord samt extra förvaring eller skrivbord om så önskas. Fönster med djupa nischer och en vacker kakelugn (ej fungerande i dagsläget. Det är upp till varje lägenhetsinnehavare att själv kontrollera och i så fall bekosta om kakelugnen går att få eldningsbar eller inte om så önskas).

– Stort badrum utrustat med badkar, dusch, handfat och wc. Två mindre fönster.

Pris: 4 750 000 kr

Månadsavgift: 2 911 kr

Andel i föreningen: 1,64210 %

Byggår: 1910

Lägenhetsnummer: 23 (1501)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 6.

Energiförbrukning: 181 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns ett källarförråd. Det finns en gemensam tvättstuga och innergård.

Brf Herden 5 ombildades i september 2010 och består av 92 lägenheter (ca 4794 kvm) varav 5 är hyresrätter (dold framtida tillgång) samt 10 kommersiella lokaler (ca 615 kvm)på adresserna Fleminggatan 105-111 samt Arbetargatan 29 (information från föreningens hemsida). Fastigheten är upplåten med tomträtt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och accepterar inte juridisk person som köpare. Delat ägande är ok (t.ex. barn/förälder) minsta ägarandel är 10%. Föreningen sänkte avgifterna vid två tillfällen under 2012/2013 med 5% vardera. En omfattande renovering utfördes 2005 då bl.a. V/A stammar och el byttes. 2013 färdigställdes 8 st vindslägenheter från tidigare råvind, taket byttes, samt OVK genofördes. Överlåtelseavgift betalas av köparen. Trappstädning sköts av städfirma. Föreningen är ansluten till TV och internet via Com Hem och Telia. Energiprestanda 181 kWh/m² och år.
I början av 2014 slutfördes monteringen av 27 balkonger in mot gården och efter detta har ytterligare 4 balkonger byggts vid Arbetargatan. Detta drivs och bekostas av de boende själva under översyn av styrelsen. Möjlighet finns för framtida köpare att ansöka om bygglov för balkongbyggnation mot innergården, föreningens styrelse måste bevilja detta (inga garantier för balkong finns). Mer information finns i bifogad årsredovisning samt på föreningens utmärkta hemsida www.herden5.se

Förening: Brf Herden 5

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem och Telia.

Säljarna har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är cirka 350 kr per månad och hemförsäkringen är cirka 150 kr per månad.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan köpet. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före köpet.
Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.