Kungsholmen

Parkgatan 20, 4 tr

Drömboende på Parkgatan! Genomgående planlösning och stor balkong i sydvästläge!

Adress

Parkgatan 20, 4 tr

Rum

2

Slutpris

3 950 000 kr

Avgift

2 367 kr/mån

Boyta

66 kvmOm bostaden

Välkommen till denna genomgående lägenhet om 66 kvm belägen på 4 trappor i vacker sekelskiftesfastighet. Lägenheten är trevligt planerad och i gott skick. Högt i tak, djupa fönsternischer, snygga golv och det generösa ljusinsläppet gör det lätt att trivas i lägenheten. Rymligt vardagsrum med plats för såväl matplats som soffgrupp samt utgång till stor balkong i bästa sydvästläge med utsikt över takåsar. Stilrent kök, trivsamt sovrum med plats för dubbelsäng samt gott om förvaring i anslutande garderober. Varmt välkomna!

– Välkomnande hall med plats för avhängning samt god förvaring i stor garderob. Fina furugolv och väggar i vit ton.

– Underbart vardagsrum med plats för såväl matplats som soffgrupp. Utgång till stor balkong i bästa sydvästläge med utsikt över takåsar. Fiskbensparkett och väggar i vit ton.

– Stilrent kök i stram design med vita köksluckor. Köket är utrustat med kyl/frys, integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn, gashäll från Smeg samt ovansittande spisfläkt. Plats för mindre matbord. Parkettgolv och väggar i vit ton.

– Rymligt sovrum med gott om plats för såväl dubbelsäng som arbetshörna. Goda förvaringsmöjligheter i stor garderob. Fina furugolv och väggar i vit ton.

– Fräscht helkaklat badrum med mörkt klinker på golv och vitt kakel på väggar. Utrustat med duschväggar, vattenfallsdusch samt tvättmaskin.

Pris: 3 950 000 kr

Månadsavgift: 2 367 kr

Andel i föreningen: 1,45000 %

Byggår: 1902

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelställ på gården, källarförråd och tvättstuga. Härlig innergård med flera uteplatser, trädgårdsmöbler och utegrillar.

Renoveringar: Välskött fastighet anno 1902 där följande renoveringar är gjorda: – Vattenstammar och elstigar byttes 2001-2002. – Hissmaskiner bytta 2002. – Trapphusrenovering, byte till säkerhetsdörrar, renovering av gårdshus 2003. – Fasad-, fönster- och takrenovering 2004. – Balkonger byttes 2004. – Renovering av tvättstuga 2006. – Installation av nytt värmesystem 2007. – Renovering av tak 2011. – Föreningen sålde råvindar och byggde vindsvåningar 2001-2002. Dessa byggdes av välrenommerade Savana Bygg.

Lägenhetsnummer: 409

Hiss: Ja

Våning: 4

Parkering/Bilplats: Boenderparkering på gatan för mantalskrivna och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Stenbrottet 9 äger (förvärvad 1999-12-01) och förvaltar fastigheten med samma namn på adresser Inedalsgatan 1, Kronobergsgatan 6 samt Parkgatan 16, 18 och 20. Föreningen är beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt. Fastigheten uppfördes 1901-1902 och ritades av arkitekt J A Vallin liksom de flesta av husen på gatan. 1938 genomgick fastigheten en omfattande renovering då bl a centralvärme installerades och alla kakelugnar revs ut.

Föreningen består av 68 lägenheter, varav 3 st är återstående hyresrätter (dold tillgång). Den totala bostadsytan uppgår till 4.613 kvm, varav hyresrätterna uppgår till totalt 171 kvm. Lokalernas totalyta uppgår till 601 kvm, varav 424 kvm avser bostadsrättslokaler och 177 kvm hyreslokaler. Se mer information på föreningens hemsida www.brfstenbrottet9.se.

Föreningens ekonomi är mycket stark med låg skuldsättning och låga månadsavgifter för medlemmarna. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till endast 6 mkr vilket ger en belåningsgrad på ca 1.300:-/kvm. Dessutom uppgick omsättningstillgångarna (kassa, bank) till ca 2,3 mkr. Inga avgiftsförändringar planeras.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
2001-2004: Omfattande renoveringar såsom byte av V/A-stammar och elstigare, exploatering av vinden till bostäder, byte av till säkerhetsdörrar, ommålning trapphus, slipning entrégolv och trappor, fasadrenovering mot gatan, nya balkonger och nytt yttertak mot gatan.
2007: Ny undercentral för fjärrvärme.
2010: Rengöring av ventilationskanaler.
2011-2012: Byte av tak mot gården samt installation av takvärmeanläggning.
2013: Fönsterrenovering mot gården inklusive byte till energiglas. Brandtätning runt V/A-stammar mellan lägenheterna.
2015: OVK.
2016: Installation av bergvärme och införande av elektroniska portlås med "taggar" samt elektronisk bokning av tvättstuga och övernattningslokal.
2018: Utrymning av berörda källarförråd och upptagande av öppningar i bärande väggar för att skapa utrymningsvägar och tillgång till gemensamma utrymmen.
2019: Gårdsrenovering.

Föreningen följer en underhållsplan som löper fram till 2026 och bygger på en konditionsbesiktning utförd under april 2017. Den uppdateras årligen av styrelsen.

Till lägenheten disponeras ett källaförråd om ca 5 kvm. Gemensam tvättstuga finns i källaren under Parkgatan 18 och nås via gården. Det finns tre tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp samt en mangel. Föreningen har tillgång till en fin och nyrenoverad innergård med fullskaligt utekök, större sällskapsytor för fest/kalas, fina planteringar, trädgårdsmöbler, grillmöjligheter och cykelställ. Föreningen har även ett uthyrningsrum att hyra för tillställning eller övernattning detta ligger bredvid tvättstugan vid Parkgatan 18. Det kostar 200 kr per dygn (12.00-12.00) och bokning sker via den elektroniska bokningstavlan eller via webben.

Förening: Brf Stenbrottet 9

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Fiberanslutning via Telia alt Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Fiberanslutning via Telia alt Com Hem.

Sammanställning: Stor balkong i sydvästläge.

Välkommen till Parkgatan och ett av Stockholms absolut attraktivaste läge invid Kronobergsparken. Här ges ett rofyllt boende med underbar parkmiljö och promenadavstånd till Västermalmsgallerian, Kungsholmstorg, Kungsholms Strand och Norr Mälarstrand med strandpromenaden längs Riddarfjärden. Kommunikationerna är goda i form av tunnelbana (ca 100 meter till Fridhemsplan och Rådhuset) och flertalet innerstadsbussar, närhet till affärer, butiker, restauranger, caféer m.m.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.
Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.