Kungsholmen

Norra Agnegatan 43, 3 tr

Stilren, fin & rymlig sekelskiftestvåa med högt, ljust läge, utmärkt planlösning, rejäl takhöjd, solig balkong & härlig utsikt mot takåsar & grönska.

Adress

Norra Agnegatan 43, 3 tr

Rum

2

Slutpris

6 600 000 kr

Avgift

3 073 kr/mån

Boyta

66 kvmOm bostaden

Med ett av Kungsholmens mest eftertraktade och ostörda lägen, i fastighet från 1891 och på eftertraktad adress i kvarteret närmast Kungsholmstorg, Rådhuset och Kronobergsparken, saluförs nu en sann sekelskiftesdröm om 66 fulländade kvm i mycket gott skick. Bostaden har ett högt, ljust, genomgående och insynsfritt läge, underbar balkong i västerläge med sol från eftermiddag till sen kväll och härlig utsikt över himmel, takåsar och lummig grönska.

Denna utmärkta och fina tvårummare har på senare tid renoverats med modern och stilsäker design, sober färgsättning och optimerade förvarings- och funktionslösningar rakt igenom. Samtidigt med vackra detaljer i tidstypisk stil såsom höga golvsocklar, rejäl takhöjd om ca 3 meter med stuckaturer och rosetter, spegelmönstrade dörrar och fina snickerier samt stora fönsterpartier i dubbla väderstreck som ger ett magiskt ljusinsläpp.

Planlösningen är genomgående från lummig innergård till lugn återvändsgata. Den är klassiskt väldisponerad och tillgänglig men samtidigt modern med bra sociala sällskapsytor i kök och angränsande vardagsrum. Köket i ett stilsäkert vitt utförande har god förvaring i lådor och skåp, bra arbetsytor, komplett maskinell utrustning samt en platsbyggd och snickartillverkad sittbänk med plats för matbord. Vardagsrummet är rymligt med plats för både soffgrupp och matsalsbord och det finns två vackra fönsterpartier som ger ett stort ljusinsläpp. Här finns utgång till den möblerbara balkongen i högt och fritt läge.

Sovrum med generös garderobsvägg som är platsbyggd med bra förvaring från golv till tak och en nisch för dubbelsäng. Ljudisolerade fönster mot Norra Agnegatan som är en återvändsgata. Stor och inbjudande hall med bra rumssamband, plats för ytterkläder, skor och förvaring. Nyrenoverat, fräscht och helkaklat badrum med duschhörna, handfat på kommod, tvättmaskin, WC och handdukstork,

Stabil och välskött förening med god ekonomi, låg skuldsättning och de stora renoveringarna i fastigheten gjorda.

Pris: 5 950 000 kr

Månadsavgift: 3 073 kr
Vatten & värme, kabel-TV. Basutbud och en obligatorisk avgift om 119kr avseende bredband tillkommer på avgiften. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 150-200:-.

Andel i föreningen: 2,68000 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1891

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 13440030 (1303)

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 190 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering för mantalsskrivna.

Allmänt om föreningen: Brf Glasmästeriet bildades 2001 och förvärvade Fastigheten på Hjärnegatan 2 och Norra Agnegatan 43 år 2007. Föreningen består av 35 bostäder, varav 33 är upplåtna med bostadsrätt samt 2 med hyresrätt. Föreningen har också 2 lokaler varav den ena är populära restaurangen Agnes och den andra hyrs ut till en musiker och är belägen i Glasmästeriet på gården. Inga planerade avgiftshöjningar. Föreningens ekonomi är god. Föreningen har per 2019-12-31 8 msek kr i lån vilket ger en belåningsgrad på 3.454:-/kvm. I kassan finns ca 2,2 msek. Föreningen har ett tomträttsavtal med Stockholms Stad där nästa omräkning sker 2028.

Renoveringar:
2020: Nyrenoverad hiss (Norra Agnegatan 43)
2019: Bytt ut torktumlare och torkskåp i tvättstugan
2019: Injustering värmesystem
2017: Fönster innegård
2017: Stamspolning
2016: Ny frånluftsfläkt
2016: Trapphusrenoveringar
2014: Nya fönster mot gatan
2010: Vindsförsäljning. I samband med detta renoverades taket samt byte av undercentral
2009: Nya maskinpark till tvättstugan, uppdragning av hiss till vinden samt balkonger mot innergården byggdes
2000: Mekanisk frånluftsventilation installerades
2000: Vatten- och avloppsstammar samt elstigar byttes. I samband med stamrenoveringen renoverades samtliga kök och badrum. Nya hissar sattes in och tvättstugan renoverades.
1979: Fasader renoverades och fönster byttes ut.

En överlåtelseavgift betalas av köparen och en pantsättningsavgift betalas av pantsättaren.

Gemensamhetsutrymmen:
Till lägenheten disponeras ett stort källarförråd. Soprum samt cykelrum finns i entréplan. Tvättstugan finns i entréplan och är utrustad med två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare samt mangel.Gemensam innergård som medlemmarna kan nyttja.

Förening: Brf Glasmästeriet

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 35

Antal lokaler: 2

Antal hyresrätter: 2

TV: Kabel-TV levereras via Com Hem och ett basutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredbandet levereras via Ownit och kostar 119 kr/mån och är obligatoriskt för varje medlem.

Sammanställning: Balkong i soligt västerläge med högt och fritt läge samt med utsikt mot himmel, takåsar och grönskande innergårdar.

Välkommen till Norra Agnegatan och ett av Stockholms absolut attraktivaste lägen invid Kungsholmstorg, Rådhuset och Kronobergsparken. Här ges ett rofyllt boende mitt på Kungsholmen med underbar parkmiljö med promenadvägar, lekpark och utomhusgym. Vill du ta en längre promenad eller motionera har du lika nära till Kungsholms Strand som till Norr Mälarstrand. Här hittar du vackra promenad-­ och löparstråk som fortsätter längs vattnet runt hela Kungsholmen. I närområdet finns det också ett rikt utbud med restauranger och caféer såsom bl a AG, Agnes, Orangeriet, Mälarpaviljongen, Petite France, Il caffe och Mäster Anders. I den nyöppnade gallerian i korsningen Scheelegatan/Fleminggatan finns bland annat SATS, ICA Kvantum, Apotek och Systembolaget. Vid Fridhemsplan hittar du bl a Västermalmsgallerian, flertalet mataffärer, shopping och all tänkbar service, hit är det bara en kort promenad på några minuter.

Kommunikationerna finns inom ett par minuters gångväg och är utmärkta med tillgång till två tunnelbanelinjer blå och grön och ett flertal busslinjer,bl a stadsbussarna 1, 3, 4 så här är det lätt att ta sig vidare till Stockholms City, T-­centralen, Arlanda Express mm. Vill man istället ta en promenad till Stockholms City tar det ca 10 min.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.