Kungsholmen

Karlsviksgatan 15, 5 tr

Läcker vindsvåning med suverän planlösning, snygga detaljer & solig altan med vy mot takåsar!

Adress

Karlsviksgatan 15, 5 tr

Rum

2

Slutpris

4 020 000 kr

Avgift

3 139 kr/mån

Boyta

60 kvmOm bostaden

I attraktivt läge på Kungsholmen, endast ett par kvarter från Norr Mälarstrand, Rålambshovsparken och Riddarfjärden med intilliggande vackra promenadstråk, finns denna härliga vindsvåning om 60 kvm med nybyggd altan/terrass i väster. Altanen har eftermiddags- och kvällssol samt utsikt mot himmel och takåsar. Stilren och stram design, bra funktions- och förvaringslösningar, snedtak, fönsterkupor och synliga bjälkar, genomgående och ytterst väldisponerad planlösning m.m. sätter särskilt trevlig prägel på denna bostad. Hall med dold förvaring, toppfräscht badrum med badkar, nytt kök från 2007 i läcker design med utgång via helglasade skjutdörrar till altanen, vardagsrum och stort sovrum med smart förvaring i garderobsvägg.

Välkommen till ett drömboende, närmast himlen och takåsarna!

– Hall med plats för förvaring i väggfast skåp och i platsbyggd garderob. Klinkergolv.

– Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv, badkar, toalett, handfat, badrumsskåp och handdukstork.

– Snyggt och stilrent kök i stram design från 2007 med gott om skåp, arbetsytor med kaklad vägg ovan, inbyggd kyl, frys och diskmaskin. Spishäll, fläktkåpa och dubbla ugnar. Köket har matplats för många middagsgäster och utgång via helglasade skjutdörrar till altan/terrass i väster med eftermiddags- och kvällssol samt utsikt mot himmel och takåsar. Mörkbetsat golv.

– Vardagsrum med plats för soffa och TV-möbel. Mörkbetsat golv, vitmålade väggar och tak, snedtak, synliga bjälkar och fönsterkupor.

– Sovrum med plats för rejäl dubbelsäng. Vitmålade väggar och tak, snedtak och en fönsterkupa samt garderobsvägg med skjutdörrar.

Pris: 3 250 000 kr

Månadsavgift: 3 139 kr

Andel i föreningen: 0,74920 %

Byggår: 1898

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd (ca 3 kvm), två st tvättstugor, grovsoprum, snickarrum, cykelförråd, barnvagnsförråd, festlokal med bastu, dusch och pentry. Föreningen har en innergård med utmöbler och grill.

Renoveringar: V/A-stammar och elstigar bytta 1982, fönster målade 2009, trapphus renoverat 2006-2007 och terrasser byggda 2009.

Lägenhetsnummer: 68

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5.

Allmänt om föreningen: Brf Fridhem nr 126 har 110 lägenheter, samtliga upplåtna som bostadsrätt. En föreningslokal samt 9 lokaler med hyresrätt. Byggår 1896. Föreningen bildades 1982 och äger marken. Nuvarande stadgar antogs 2016. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.
Medlemskap för att godkännas som medlem i bostadsrättsföreningen måste ett medlemskap i HSB Stockholm tecknas.

Överlåtelseavgift om 2,5 % av gällande basbelopp samt pantsättningsavgift om 1 % av gällande basbelopp debiteras köparen/pantsättaren. Juridisk person godkänns ej.

Föreningen har en god ekonomi med låg skuldsättningsgrad samt intäkter från lokalerna.
För mer info se gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/stockholm/fridhem

1984 Renoverades V/A-stammar och elstigar samt nya hissar installerades.
2003 målades taket.
2004/2005 renoverades trapphus.
2006 spolades stammarna.
2008-2009 byggdes balkonger och renovering av fasad och fönster.
2009 renoverades trapphus och hiss på Karlsviksgatan 19.
2012 OVK besiktning.
2013 Renovering föreningslokal.
2013-2014 Takmålning.
2014 Intrimning av värmesystem.
2015 Relining av V/A stammarna.
2016-2017 Yttre stuprör
2017-2018 Stuprör innergård

Förening: HSB Brf Fridhem

Antal lägenheter: 110

Antal lokaler: 1

Antal hyresrätter: 9

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband och IP-telefoni via Bredbandsbolaget.

Sammanställning: Nybyggd altan i väster med eftermiddags- och kvällssol samt vy mot himmel och takåsar.

Eftersökt och synnerligen attraktivt läge ett par kvarter upp från Norr Mälarstrand, Rålambshovsparken och Riddarfjärden med härligt promenadstråk längs stranden. Här finns mängder av restauranger från världens alla hörn, bra och välsorterade matbutiker samt någon minuts gångavstånd till Fridhemsplan och Västermalmsgallerian där all tänkbar service finns tillgänglig. Även gångavstånd till Kungsholmstorg och Rådhuset. Kommunikationerna är goda med T-bana (Fridhemsplan) och flertalet innerstadsbussar.

”Huset, som omfattar ett helt kvarter, byggdes 1896 som bostäder åt de anställda vid Karlsviks bruk. Det var ett framsynt bygge, med kök och rum åt alla familjer, rinnande vatten, samlingslokaler, kapell och mycket annat. Runtom växte så småningom nya kvarter upp i 20-talsklassicism och funkis. Men Fridhem stod självmedvetet kvar med sina röda tegelväggar utan puts eller slam. Karlsviks bruk försvann, men Fridhem behöll sin karaktär. På 50- och 60-talen bodde många äldre människor i huset, men en del unga sökte sig hit, lockade av de låga hyrorna som berodde på att standarden fortfarande var på sekelskiftersnivå. Efter diverse turer och en nedgångsperiod med rivningshot på 1970-talet, togs huset över av HSB, och är sedan 1984 en bostadsrättsförening med namnet Fridhem nr 126.”

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.