Kungsholmen

Fleminggatan 61, 3 tr

Sekelskiftesdröm med två kakelugnar, utmärkt planlösning, balkong och högt ostört läge mot innergården. Stilsäkert boende i bra skick!

Adress

Fleminggatan 61, 3 tr

Rum

2

Slutpris

5 555 000 kr

Avgift

2 988 kr/mån

Boyta

58 kvmOm bostaden

Välkommen till härliga och centrala kvarter på Kungsholmen, mellan Kronobergsparken och Kungsholms Strand! I högt, ljust och ostört läge in mot gården i fastighet anno 1898 finns denna stilrena, sällsynt väldisponerade och genuina sekelskiftestvåa med allt man kan önska. Lägenheten har en ljuvlig balkong och andas bevarad sekelskiftescharm med alla vackra och tidstypiska detaljer bevarade från byggåret. Här finns två fungerande kakelugnar, speglade dörrar, vita snickerier, furutiljor, stora fönsterpartier med djupa nischer och väl tilltagen takhöjd med stuckaturer och som förhöjer känslan av ljus och rymd.

Lägenheten har på senare tid smakfullt renoverats och är i ett mycket gott skick. Planlösningen är utmärkt disponerad med härliga sällskapsytor i kök och vardagsrum. Välkomnande hall med god förvaring och plats för ytterkläder. Hallen ansluter till ett ovanligt stort badrum med dusch, WC och tvättmaskin. Innanför vardagsrummet finns ett rofyllt sovrum med förvaring, plats för dubbelsäng och utgång till balkongen.

Välskött bostadsrättsförening med god ekonomi.

– Välkomnande hall med plats för avhängning och förvaring i skjutdörrsgarderob. Tapetserade väggar samt furutiljor.

– Luftigt vardagsrum med bra ljusinsläpp från stort fönsterparti i hörn. Lättmöblerat med plats för soffgrupp, tv-möbel och middagsbord. Fungerande kakelugn.

– Rofullt sovrum med plats för dubbelsäng. Här finns även utgången till balkongen som förenar ute med inne. Gott om förvaring i stor garderob med skjutdörrar längs med vägg. Fungerande kakelugn, vitmålade väggar samt tak. Furutiljor.

– Utmärkt kök med bra arbetsytor och gott om förvaring. Komplett maskinell utrustning från Siemens i form av kyl/frys, diskmaskin, micro, varmluftsugn, spishäll samt spisfläkt (Thermex).

– Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv med golvvärme samt vitt kakel på vägg. Utrustat med handdukstork, handfat, WC, dusch, skåp och tvättmaskin.

Pris: 4 950 000 kr

Månadsavgift: 2 988 kr

Andel i föreningen: 4,84414 %

Byggår: 1898

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Cykel- och barnvagnsrum, soprum, tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, stort torkskåp och mangel. Vindsförråd. Innergård med gemensamma trädgårdsmöbler, grill och cykelställ.

Lägenhetsnummer: 401 (1301)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4.

Energiförbrukning: 118 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garage i området. Se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Vårdtornet 11 bildades 1985 och består av 22 lägenheter (1.201 kvm) och 2 lokaler (254 kvm). Fastigheten uppfördes 1898 och på fasaden mot gatan är utsmyckningen "lekande barn" kulturmärkt. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Genomförda renoveringar:
Byte av V/A-stammar gjordes 1980-1982. I början av 2000-talet renoverades fasaden mot innergården. Ommålning av trapphus, fönster samt tvättstuga skedde 2006. 2007 byggdes balkonger. 2010 renoverades/målades taket om. 2016 slipades och renoverades golven i trapphusen samt gjordes en OVK med godkänt resultat. 2017 målning av ytterdörrar.

Föreningens ekonomi är god och skuldsättningen låg. Inga avgiftsförändringar finns planerade/beslutade.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. Cykel- och barnvagnsrum, soprum, tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, stort torkskåp och mangel. Innergård med gemensamma trädgårdsmöbler, grill och cykelställ.

Förening: Brf Vårdtornet 11

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 22

Antal lokaler: 2

TV: Kabel-TV via ComHem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband via ComHem. Ingår i avgiften.

Sammanställning: Balkong i högt, ljust läge mot gården och med utsikt mot takåsar.

Centralt och mycket eftersökt läge på Kungsholmen nära Kronobergsparken, Kungholms Strand, Fridhemsplan och Västermalmsgallerian med utmärkta kommunikationer (T-bana och flertalet innerstadsbussar), restauranger, caféer, affärer, butiker, gym, banker m.m. Bekvämt promenadavstånd till Kungsholmstorg med trevliga och populära restauranger längs med Scheelegatan samt Norr Mälarstrand med strandpromenaden längs Riddarfjärden.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.