Kungsholmen

Fridhemsgatan 66 B

Ljuvligt sekelskifte med stil och härlig känsla! Nyrenoverade ytor, kakelugnar och balkong!

Adress

Fridhemsgatan 66 B

Rum

2

Slutpris

3 625 000 kr

Avgift

2 914 kr/mån

Boyta

58 kvmOm bostaden

I rofyllt och mysigt läge mellan två innergårdar, finns denna fantastiskt fina lägenhet anno 1903. Detta är en sann sekelskiftesdröm med det mesta du kan önska av stil, charm och härlig känsla. Lägenhetens ytskick har under 2011 smakfullt renoverats. Stilfull och modern design, sober färgsättning och läckra materialval möter tidsenligt vackert bevarade detaljer såsom vitlutade och oljade furutiljor, högt till tak, snövita och spegelmönstrade snickerier, kakelugnar och ett flertal stora fönsterpartier med djupa nischer.

Lägenhetens planlösning är genomgående och mycket väldisponerad med öppna och luftiga ytor. Inbjudande och öppen sällskapsdel med vardagsrum och nytt kök som renoverats med stil och känsla. Tre stora fönsterpartier ger bra ljusinsläpp till kök och vardagsrum. Här finns en kakelugn (ej fungerande). Stort och ljust sovrum med generösa ytor för dubbelsäng, garderober eller dylikt längs med väggarna, en vacker fungerande kakelugn och utgång till balkongen. Sovrummet ligger i högt souterrängläge motsvarande en trappa upp. Hall med gott rumssamband och en rejäl klädkammare, ”walk in closet”. Badrum med dusch.

Välskött förening med nyrenoverad bastu och relaxavdelning i källaren samt mysig innergård med grillmöjligheter.

Välkomnande hall med plats för avhängning på klädhängare i tidsenlig stil. God förvaring i klädkammare, ”walk-in-closet”. Vitlutade och oljade furutiljor. Ljust målade väggar och tak. Hallen har gott rumssamband.

Kaklat badrum med dusch, toalett, handfat, handdukstork och badrumsskåp.

Vardagsrum och kök i öppen härlig sällskapslösning med tre stora fönsterpartier i fil, en kakelugn (ej fungerande), vitlutade och oljade furutiljor samt högt till tak.

Köket är nytt och smakfullt designat 2011 med god förvaring i skåp, lådor och öppna hyllplan. Arbetsbänk i massiv ask med infälld diskho och putsad vägg ovan. Komplett maskinell utrustning från Samsung i svart/rostfritt såsom kyl och frys ”side-by-side” med is- och kallvatten, keramikhäll, varmluftsugn, fläkt (Gorenje) och inbyggndsdiskmaskin (annat märke). Matplats för många middagsgäster.

Stort sovrum med generöst möblerbara ytor för dubbelsäng och garberober längs med väggar. En fungerande kakelugn och utgång till balkong i souterrängläge mot mysig och lugn gård ger sovrummet maximal trivsel. Vitmålade väggar och tak samt vitlutade och oljade furutiljor.

Pris: 3 250 000 kr

Månadsavgift: 2 914 kr

Andel i föreningen: 3,06880 %

Byggår: 1903

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd om 6-7 kvm. Det finns cykelförråd, två barnvagnsrum, tvättstuga med två maskiner, torktumlare, mangel och ett torkrum. Det finns en nyrenoverad relaxavdelning med dusch och bastu i källaren samt en hobbylokal och en gemensamhetslokal med utgång till innergården.

Renoveringar: Fastigheten totalrenoverades 1984 då man bl a bytte V/A-stammar och elstigar. Vindarna byggdes till lägenheter 2008. Stammarna relinades ca 2005. Balkonger byggdes 2008. Fasad renoverades mot gatan 2009. Bakgården gjordes iordning 2010 med marktäckande växter och stenläggning, fontän, utemöbler och grillmöjligheter. Bastun och relaxavdelningen renoverades 2011.

Lägenhetsnummer: 103 (1001)

Hiss: Nej

Våning: 0.5

Antal våningar: 5

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna.

Allmänt om föreningen: Fastigheten byggdes 1903 och renoverades 1984. Allt blev utbytt, och flera lägenheter blev sammanslagna.
Fastigheten består av 4 ettor, 11 tvåor, 5 treor och 5 fyror samt en vindsvåning i respektive hus (66 A och 66 B). Det finns dessutom en affärslokal i gathuset (66 C). Den blev renoverad 2008. Inga avgiftsförändringar planeras/finns beslutade. För mer information om föreningen, besök gärna http://www.fridhemslan.se/66
Se bifogat dokument om utförda renoveringar och underhållsplan.

Medlemmarna har tillgång till följande gemensamma utrymmen: Hobbyrum, bastu, cykelrum, tvättstuga, torkrum, två barnvagnsrum, gemensamhetslokal samt två fina innergårdar. Källarförråd tillhör lägenheten.

Förening: Brf Kättingen 26

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Bredband 100 Mbit/s via Ownit. Årsavgift ca 1000:-.

Sammanställning: Stor balkong i öster mot mysig gård/trädgård.

Närområdet har gott om restauranger och butiker. Västermalmsgallerian har förgyllt såväl trivsel som shopping i området kring Fridhemsplan. Ett stenkast bort finns Karlbergskanalen med trevliga promenadstråk längs vattenlinjen. På väg bort mot Hornsbergs och Kristinebergs strand passerar man bland annat Västermalms Båtklubb. Väljer man motsatt färdriktning längs kanalen når man efter en behaglig promenad Stadshuset. På andra sidan kanalen förgyller vackra Karlbergs slott utsikten. Även Norr Mälarstrand och Rålambshovsparken finns inom promenadavstånd.

Goda kommunikationer i form av T-bana (Fridhemsplan) och flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.