Kungsholmen

Fleminggatan 61, 3 tr

Sekelskiftesdröm invid Kronobergsparken med två kakelugnar, utmärkt planlösning, balkong & högt ostört läge mot innergården. Stilsäkert & bra skick!

Adress

Fleminggatan 61, 3 tr

Rum

2

Slutpris

5 300 000 kr

Avgift

2 988 kr/mån

Boyta

58 kvmOm bostaden

Välkommen till härliga och centrala kvarter på Kungsholmen, mellan Kronobergsparken och Kungsholms Strand! I högt, ljust och ostört läge in mot gården i fastighet anno 1898 finns denna stilrena, sällsynt väldisponerade och genuina sekelskiftestvåa med allt man kan önska.

Lägenheten har en ljuvlig balkong och andas sekelskiftescharm med alla vackra och tidstypiska detaljer bevarade från byggåret. Här finns två fungerande kakelugnar, speglade dörrar, vita snickerier, furutiljor, stora fönsterpartier med djupa nischer och väl tilltagen takhöjd med stuckaturer som förhöjer känslan av ljus och rymd.

Lägenheten har på senare tid smakfullt renoverats och är i ett gott skick. Planlösningen är utmärkt disponerad med härliga sällskapsytor i kök och vardagsrum. Välkomnande hall med god förvaring och plats för ytterkläder. Hallen ansluter till ett större badrum med dusch, WC och tvättmaskin. Innanför vardagsrummet finns ett rofyllt sovrum med förvaring, plats för dubbelsäng och utgång till balkongen.

Välskött bostadsrättsförening med god ekonomi och låg belåning.

Rumsbeskrivning: – Välkomnande hall med plats för avhängning och förvaring i skjutdörrsgarderob. Tapetserade väggar samt furutiljor.

– Luftigt vardagsrum med bra ljusinsläpp från stort fönsterparti i hörn. Lättmöblerat med plats för soffgrupp, tv-möbel och middagsbord. Fungerande kakelugn.

– Rofullt sovrum med plats för dubbelsäng. Här finns även utgången till balkongen som förenar ute med inne. Gott om förvaring i stor garderob med skjutdörrar längs med vägg. Fungerande kakelugn, vitmålade väggar samt tak. Furutiljor.

– Utmärkt kök med bra arbetsytor och gott om förvaring. Komplett maskinell utrustning från Siemens i form av kyl/frys, diskmaskin, micro, varmluftsugn, spishäll samt spisfläkt (Thermex).

– Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv med golvvärme samt vitt kakel på vägg. Utrustat med handdukstork, handfat, WC, dusch, skåp och tvättmaskin.

Pris: 4 995 000 kr

Månadsavgift: 2 988 kr

Andel i föreningen: 4,84414 %

Byggår: 1898

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 401 (1301)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4.

Energiförbrukning: 118 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garage i området. Se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Vårdtornet 11 bildades 1985 och består av 22 lägenheter (1.201 kvm) och 2 lokaler (254 kvm). Fastigheten uppfördes 1898 och på fasaden mot gatan är utsmyckningen "lekande barn" kulturmärkt. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Genomförda renoveringar:
Byte av V/A-stammar gjordes 1980-1982. I början av 2000-talet renoverades fasaden mot innergården. Ommålning av trapphus, fönster samt tvättstuga skedde 2006. 2007 byggdes balkonger. 2010 renoverades/målades taket om. 2016 slipades och renoverades golven i trapphusen samt gjordes en OVK med godkänt resultat. 2017 målning av ytterdörrar.

Föreningens ekonomi är god och skuldsättningen låg. Inga avgiftsförändringar finns planerade/beslutade.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. Cykel- och barnvagnsrum, soprum, tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, stort torkskåp och mangel. Innergård med gemensamma trädgårdsmöbler, grill och cykelställ.

Förening: Brf Vårdtornet 11

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 22

Antal lokaler: 2

TV: Kabel-TV via ComHem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband via ComHem. Ingår i avgiften.

Sammanställning: Balkong i högt, ljust läge mot gården och med utsikt mot takåsar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.