Kungsholmen

Sankt Eriksgatan 24, 4 tr

Stilren design och diskret lyx möter fulländad funktion i öppen tvåa med stor balkong och knäpptyst gårdsläge vid Kronobergsparken. 1.174:-/månad.

Adress

Sankt Eriksgatan 24, 4 tr

Rum

2

Slutpris

5 150 000 kr

Avgift

1 174 kr/mån

Boyta

55 kvmOm bostaden

Högt upp med knäpptyst och rofyll läge mot innergård i modern fastighet, där bl a stor hiss och garage (1000:-/månad, ej kö) tillhör bekvämligheterna, finns denna fantastiskt fina och fulländade tvårummare i drömskick. Lägenheten har med stil, precision och finess nyligen totalrenoverats till ett kompromisslöst boende utöver det vanliga.

Den karaktäriseras av genomgående arkitektonisk och stilren design, påkostade materialval och optimala funktionslösningar. Här finns mängder av genomtänkt och bra förvaring samt snygga inredningsdetaljer, kort och gott, här har inget lämnats åt slumpen.

Planlösningen är optimerad, yteffektiv och ytterst tillgänglig för två personer. En välkomnande hall med platsbyggd förvaring i skjutdörrsgarderob ansluter till öppna och sociala sällskapsytor där vardagsrum, utgång till balkongen och stilrent kök med tillhörande köksö, bänkskivor i svart granit och komplett maskinell utrustning i rostfritt integreras i ett. Här finns även en matplats för 5-6 personer.

Välplanerat och rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och optimerad klädförvaring för två personer i ”walk in closet” som lyxigt inretts för kläder, skor och accessoarer. Toppfräscht, helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, WC, handfat på kommod, badrumsskåp och kombinerad tvättmaskin/torktumlare dolt inbyggd i skåp med lucka.

Välkommen till ett drömboende mitt på Kungsholmen, mellan Kronobergsparken och Norr Mälarstrand men ändå nära Fridhemsplans tunnelbana och goda serviceutbud.

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor samt bra klädförvaring i platsbyggd skjutdörrsgarderob. Golv i Carraramarmor och vitmålade väggar.

– Stort, rymligt och toppfräscht badrum som stilrent inretts med snygga och påkostade materialval. Duschhörna med blandare och tak- samt handdusch från Tapwell. Handfat på kommod med bra förvaring samt blandare från Tapwell, vägghängd WC, handdukstork och tvättmaskin från Electrolux som är inbyggd och dold bakom lucka. Inbyggda nischer med LED-belysning samt LED-downlights med dimmerfunktion i tak. De delvis putsade väggarna i kombination med den italienska skifferstenen på vägg och golv med golvvärme, ger badrummet en känsla av lyx.

– Öppna och sociala sällskapsytor där vardagsrum, utgång till balkongen och stilrent kök i vitt från 2015 med tillhörande köksö integreras i ett. I köket finns bänkskivor i svart granit och komplett maskinell utrustning från Cylinda såsom kyl och frys, induktionshäll, fläkt, varmluftsugn, microvågsugn och diskmaskin. Här finns även en matplats för 5-6 personer.

– Välplanerat och rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och optimerad klädförvaring för två personer i ”walk in closet” som lyxigt inretts för kläder, skor och accessoarer.

Pris: 4 495 000 kr

Månadsavgift: 1 174 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (Basutbud). Övriga driftskostnader är hushållsel ca 200-250:-/månad och hemförsäkring ca 100-150:-/månad.

Andel i föreningen: 3,20060 %

Byggår: 1984

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns en tvättstuga och ett cykel-/barnvagnsförråd. Föreningens medlemmar har tillgång till en nyrenoverad innergård med plats för trädgårdsmöbler, grill m.m.

Lägenhetsnummer: 281-1261 (1404)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 7.

Energiförbrukning: 111 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Garage finns i fastigheten och nås direkt med hiss. Garageplatserna kostar 1.000:-/månad för medlemmarna i föreningen och det är i princip ingen kö.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Lavetten 16 består av st 41 lägenheter, var 5 st är återstående hyresrätter samt 7 st hyreslokaler. Föreningen förvärvade fastigheten på adresser Sankt Eriksgatan 22-24 år 2004. Fastigheten uppförd 1983-1984 av FFNS Arkitekter som gav huset sin jugendkaraktär i stil med den intilliggande sekelskiftesfastigheten från i början av 1900-talet. För mer information, se www.lavetten16.se

Föreningen har god ekonomi med ca 5,5 MSEK i intäkter samt ca 3 MSEK i omsättningstillgångar (kassa, bank m.m.) för föregående bokslutsår. Därav de låga månadsavgifterna för medlemmarna. För att stärka ekonomin ytterligare så konverterar föreningen just nu lokaler till nya bostäder. Affärslokalen som byggs ger stora intäkter och föreningen kommer då kunna amortera ned sina lån rejält.

Då föreningen har stora lokalintäkter/lokalytor (mer än 40 % av föreningens kvalificerade verksamhet) betraktas den som skattemässigt oäkta. Det innebär bl a att den som säljer sin bostadsrätt beskattas med 25 % (gäller från 1/1 2017) på hela vinsten. Inget uppskov med reavinst får göras, varken till eller ifrån en bostad i en oäkta förening. Görs förbättringar i lägenheten kan avdrag för dessa göras samma år som man haft kostnaden för förbättringen. Man får i regel en mycket låg månadsavgift. Om månadsavgiften för en bostadsrätt i en sådan förening anses understiga lägenhetens bruksvärde (hyror på motsvarande bostäder i samma geografiska område) kan mellanskillnaden betraktas som en beskattningsbar bostadsförmån. För den förmånen har regeringen tidigare tillämpat en lättnadsregel som i princip innebar att den beskattningsbara inkomsten reducerades till noll. Lättnadsregeln har tagits bort, men får användas under en övergångsperiod till och med inkomståret 2015 (deklarationen 2016). Från och med inkomståret 2016 (deklarationen 2017) beskattas 5/6 (fem sjättedelar) av bostadsförmånen. Vinst vid försäljning av bostadsrätten beskattas på samma sätt. Föreningens styrelse svarar gärna på frågor och har ytterligare information om beskattningen och har även mallar som underlättar vid deklaration.

Förening: Brf Lavetten 16

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV via Com Hem (basutbudet ingår i avgiften).

Internet: Bredband via Com Hem.

Sammanställning: Stor möblerbar balkong i högt och lugnt läge mot innergård. Här finns plats för bord, stolar och planteringar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.