Kungsholmen

Igeldammsgatan 10, 2 tr

Livsstilsboende med öppna ytor, ljuvlig balkong och pedantiskt renoverad till toppskick!

Adress

Igeldammsgatan 10, 2 tr

Rum

2

Slutpris

3 315 000 kr

Avgift

2 751 kr/mån

Boyta

55 kvmOm bostaden

Stilren, snygg och påkostad design, genomtänkta funktionslösningar och härlig känsla karaktäriserar detta livsstilsboende med suveränt Kungsholmsläge. Här lever du i genuina 20-talskvarter mellan stadspuls och skön natur, mellan Fridhemsplan och Kungsholms Strand. Lägenheten är fantastiskt fin och har på senare tid (2007, 2009 och 2011) pedantiskt renoverats till detta drömskick! Här har verkligen inget lämnats åt slumpen och den uppfyller högt ställda krav på stil, klass och finess! Den tidlösa och strama inredningsstilen matchar väl bevarade originaldetaljer såsom mörkbetsade furutiljor, högt i tak, spegelmönstrade dörrar och stora vackra fönsterpartier från byggåret 1929.

Bra planlösning med öppna sällskapsytor, där platsbyggt kök i stram dansk design med komplett maskinell utrustning från Siemens och köksö med inbyggd vinkyl, integreras med vardagsrummet och utgången till den ljuvliga balkongen. Balkongen är högt belägen och ger härlig förlängning av vardagsrummet, vilket förenar ute med inne. Hall med plats för ytterkläder och skor. Toppfräscht helkaklat badrum med påkostad och snygg inredning. Stort och rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring i skjutdörrsgarderob från Elfa.

För en gångs skull vågar vi påstå att det klyschiga uttrycket ”drömboende” passar väl in för att beskriva denna lägenhet som har allt och lite till….välkomna!

Välkomnande hall med plats att hänga ytterkläder och ställa skor vid klädhängare. Hallen ansluter till lägenhetens öppna sällskapsytor med kök och vardagsrum i ett.

Toppfräscht badrum med påkostad inredning och snygga materialval. Badrummet är helkaklat i vitt med fondvägg i duschen av glasmosaik. Samma glasmosaikgolv med golvvärme. Dusch med takdusch och vikdörr i glas. Vägghängd WC. Handfat med smart förvaring ovan, dolt bakom inbyggd spegel. Infällda spotlights i taket.

Härliga öppna sällskapsytor med kök, vardagsrum och utgång till balkongen i ett. Kök i stilren och stram dansk design med gott om skåp och draglådor. Generösa arbets- och avställningsytor i form av diskbänk i rostfri design med dubbla hoar och glas på väggen ovan samt en platsbyggd köksö med skåp, en platsbyggd liten hylla samt vinkyl. Övriga köksmaskiner från Siemens såsom integrerad kyl, frys och diskmaskin, induktionshäll, fläkt och separat varmluftsugn.

Vardagsrum med plats för soffa, matsalsbord och datorbord vid smart arbetshörna. Vardagsrummet har via glasade pardörrar utgång till balkong i högt läge med fri utsikt mot himmel och takåsar. Väggar i sober kulör, varav dekorativ fondtapet vid matplatsen, och mörkbetsade furutiljor.

Stort rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng, hyllor och byrå längs med vägg samt bra förvaring i platsbyggd skjutdörrsgarderob från Elfa. Väggar i sober kulör och mörkbetsade furutiljor. Vackert spröjsat fönsterparti med fin utsikt.

Pris: 3 150 000 kr

Månadsavgift: 2 751 kr

Andel i föreningen: 3,92800 %

Byggår: 1929

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, tvättstuga och vindsförråd. Innergård med trädgårdsmöbler och grill.

Renoveringar: V/A-stammar och elstigar byttes samt fasadrenovering gjordes 1987, fönsterrenovering 1987 och 2003, nya värmepumpar 2004, takrenovering 1987 och 2005, ommålning av tvättstuga 2007, OVK-besiktning 2007, reparation av hiss, ommålning av soprum, installation av bredband via ComHem och energideklaration gjordes 2008. Utbyte av portkodlås 2009.

Lägenhetsnummer: 042-01-011 (1202)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering för mantalskrivna på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Dykaren 23 ligger på adressen Igeldammsgatan 10 i Stockholm. Fastigheten består av ett flerbostadshus i sex våningar med 30 bostadsrätter. Bostadsrättsföreningen registrerades 1986-04-04. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 1987-03-23 och nuvarande stadgar registrerades 2019-02-25 hos Bolagsverket. Byggnaden är uppförd 1929 och marken ägs av föreningen. Föreningen beskattades senaste inkomstår som en äkta förening. Föreningen har sitt säte i Stockholm.

Föreningen har god ekonomi med låg belåningsgrad. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Frubo AB. Inga planerade avgiftshöjningar.
Föreningens planerade och utförda renoveringar
2020 Byte/rörinfodran av avloppsledningar under marknivå
2020 Åtgärdat dräneringen på innergården
2019 OVK. Ventilation i alla lägenheter återställd till självdrag
2018 Radonmätning. Inköp av nya utemöbler. Energideklaration
2017 Fasadrenovering
2015 Installation av aktivt råttskydd i form av giljotin (Nya anordning 2019)
2015 Renovering av tak inkl. installation av säkerhetsanordning för snöröjning
2014 Byte av skalskydd baksida. Byte av kodlåsenhet
2013 Byte värmepump. Installation säkerhetsdörrar. Trapphusrenovering. Byte takfläkt. OVK. Byte portkodslås. Stamspolning
2012 Konvertering av hyreslokal till bostadsrätt – Ombyggnad påbörjad hösten 2012 2012 Ombyggnad av innergård 2012 Utbyte av entréport
2011 Skadedjursförebyggande åtgärder
2011 Tillbyggnad 10 st balkonger – På gårdsfasad. Förbättrad tillgänglighet i trapphusentré. Avverkning av "sjuka" almar. Byte av torktumlare
2009 Utbyte av portkodlås
2008 Hissreparation – Omfattande reparation av maskineri. Soprummet målades. Bredband via Com Hem. Energideklaration. Planerade renoveringar 2021: Plantera om rabatterna. Åtgärd av fuktskada källarvåning, återställning av åskskyddsystem, samt jordning i mark är beställt.

Gemensamma utrymmen
Tvättstuga finns i källaren bestående av två rum som bokas separat. Stora rummet innehåller 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp, 1 mangel. Lilla rummet innehåller 1 tvättmaskin, 1 torktumlare. Det finns även ett cykelförråd samt en innegård med uteplats, två uppsättningar utemöbler, grill, redskapsförråd och cykelställ. Vindsförråd till alla lägenheter.

Gårdsplats
Innegård med uteplats, två uppsättningar utemöbler, grill, redskapsförråd och cykelställ.

Parkering
Parkering längs gator i närområdet. Boendetaxa finns.

Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Bostadsrätterna. Ansvarsförsäkring för styrelsen ingår, bostadsrättstillägg ingår inte. Delat ägande är ok. Föreningens hemsida brfdykaren23.se.

Vindsförråd tillhör lägenheten.

Förening: Brf Dykaren 23

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Balkong uppförd 2011 i högt och ljust läge med utsikt mot himmel och takåsar. Obligatorisk balkongavgift om 1.308:-/år tillkommer vilken betalas en gång om året.

Härligt idylliskt läge på Kungsholmen, mellan Fridhemsplan, Kungsholms Strand och den glittrande Karlbergskanalen. Här avnjuts maritim miljö med promenad- och joggingstråk längs stranden, båtliv och härlig utsikt mot Karlbergs Slott. Kommunikationerna är utmärkta med T-bana (blå linje) och flertalet innerstadsbussar, några minuters promenadavstånd till Fridhemsplan med Västermalmsgallerian och dess utbud av butiker. Restauranger, caféer, krogar finns det gott om, gym, mataffärer och banker m.m.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.