Kungsholmen

Södra Agnegatan 26 A, 2 tr

Vacker och mysig sekelskiftestvåa anno 1884 på bästa Kungsholmsadress. Två kakelugnar, balkong och välbevarade detaljer ger ljuvlig våningskänsla.

Adress

Södra Agnegatan 26 A, 2 tr

Rum

2

Slutpris

5 650 000 kr

Avgift

2 179 kr/mån

Boyta

55 kvmOm bostaden

Välkommen till Södra Agnegatan 26 och detta eftertraktade läge på Nedre Kungsholmen, mellan Rådhuset och Kungsholmstorg. Här har du vatten och härliga promenadstråk kring knuten, samtidigt som du är nere på ”stan” på 7 minuters promenad. Grymt restaurangutbud och bra med kommunikationer (du når Rådhusets tunnelbanestation på 2 minuter) gör läget oslagbart.

Lägenheten är tyst och lugnt belägen i ostört gårdshus och har en social planlösning som inbjuder till middagar, fest och vardagssmys. Här samlas både vänner och familj för att umgås. Glasade balkongdörrar, två stora fönsterpartier och rejäl takhöjd på ca 2,90 meter ger lägenheten en ljus och luftig känsla. Genomgående fräscha ytskikt och sober färgsättning. Golven är i original och åren har satt vackra spår, två kakelugnar, stuckaturer och rosetter, spegeldörrar och höga golvsocklar är detaljer som ger den genuina sekelskifteskänslan!

HALL:
Vackra dubbeldörrar välkomnar dig in i lägenheten. Här möts du av genomgående plankgolv i original som är vitlaserade. Alla ytskikt målades för några år sedan; taket i vitt och väggarna i vitt med grå brytning. Hallväggen är tapetserad i en färgstark tapet från Manuel Canovas (Bengal paprika). Här finns ett praktiskt städskåp. Hallen möbleras idag med skohylla, klädhängare och vägghängt skåp. Från hallen når du både kök och vardagsrum vilket direkt skapar en känsla av rymd och ljus atmosfär, vilket även förstärks av den generösa takhöjden.

KÖK:
Ett kök som erbjuder gott om förvaring då man vid renoveringen (2006) maxade med skåp hela vägen upp. Köket, som kommer från Puustelli, är påkostat med svart granitskiva, induktionshäll (2014), kyl/frys, inbyggd mikro, varmluftsugn och integrerad diskmaskin (45 cm). Inredningen går i vitt med gul brytning och täcksidor i trä, ovanför bänkskivan sitter glaskakel från Höganäs i grå/grön ton. Väggen mellan kök och vardagsrum har tagits ner vilket ger ett härligt ljusinsläpp från balkongens dubbeldörrar och fönstret med tidstypiska speglade fönsternischer. Matplatsen placeras med fördel framför fönstret och rymmer utan problem 4-8 personer. Ibland har långbord dukats upp och som mest har det funnits 20-25 sittande gäster.

BALKONG:
Genom dubbeldörrar når du lägenhetens stora balkong. Här ryms både loungemöbel och cafébord och trägolvet tillsammans med ett snyggt smidesräcke ger en smakfull inramning. Solen har du från tidig morgon och fram till lunchtid, vilket skapar ett utmärkt tillfälle att avnjuta frukosten i solen. Lägenheten vetter mot mittengården, så trots det centrala läget störs du ej av trafiken.

VARDAGSRUM:
Den fungerande kakelugnen och den platsbyggda bokhyllan ger lägenheten våningskänsla. Bokhyllan rymmer alla vackra ting du kanske inte använder för stunden men ändå inte vill ställa in i ett skåp. Kakelugnen fungerar både som värmekälla när höst och vinter kryper sig på samtidigt som den skapar stämning. Här ryms en 2-2,5 sitssoffa, stort vardagsrumsbord, TV och tv-bänk. Höga golvsocklar och takrosetter är tidstypiska detaljer. Takskenor för gardiner lämnas kvar.

SOVRUM:
Rogivande sovrum med kakelugn, höga golvsocklar och takrosett. Här finns otroliga möjligheter till förvaring i garderobsvägg och klädkammare – båda inredda med Elfasystem med hyllor och klädstång. Dubbla gardinskenor ger möjlighet till mörkläggningsgardiner (gardinskena och skena till garderoben lämnas kvar). Sovrummet möbleras idag med 180 säng och nattygsbord och ändå finns utrymme kvar. Ljusinsläpp genom dubbelfönster med speglade nischer.

BADRUM:
Splitternytt badrum (nyrenoverat och färdigställt i maj 2018 i samband med föreningens stambyte) med helkaklade väggar, klinkergolv med värme, handfat på kommod med spegel på väggen ovan, badrumsskåp, toalett och spotlights i taket.

Rumsbeskrivning:

Pris: 4 950 000 kr

Månadsavgift: 2 179 kr
I avgiften ingår kabel-TV (basutbud). Uppvärmning sker via direktverkande el och genomsnittlig kostnad för hushållsel är ca 400-500:-/mån.

Andel i föreningen: 2,69000 %

Byggår: 1884

Uppvärmning: Direktverkande el

Lägenhetsnummer: 29 (1201)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3.

Energiförbrukning: 72 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Valnötet består av ett gatuhus och ett gårdshus med beteckningen Valnöten 3. Husen är uppförda under 1880-talet. Föreningen består av 33 lägenheter och 1 lokal med hyresrätt. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Gjorda renoveringar:
2018 Byte av V/A-stammar i badrum och köksstammar i gårdshus
2016 OVK-besiktning har genomförts
2013 Renovering/omläggning av innergård, tvättstuga och källare
2010 Stamspolning i gathus
2009 Renovering av gårdshusets gavel samt gårdsmurar
2009 Installerades en mangel i tvättstugan
2004-1995 Vindslägenhet byggs i etapper. Taket läggs om.
2004 Renoverades fasad och stuprör
2003 Målades fönster utvändigt
2000 Elstambyte
2000 Stamspolning i gårdshus
1998 Renoverades trappuppgångar
1998 Renoverades tak
1990 Målning trapphus och lägenhetsdörrar.
1990-1995 byttes VA-stammarna
1980-1985 byttes elstigarna

Planerade renoveringar:
Föreningen har två stora dolda tillgångar – en lokal om 75 kvm och råvindar om ca 220 kvm. Föreningen planerar att sälja lokalen och diskuterar försäljning av råvindarna för exploatering av dem till bostäder. Omröstning ska ske på föreningsstämma.

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd (troaxbur) som du når från innergården. Tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp nås från mittengården. Lätt att få tvättid med ett par dagars framförhållning. Föreningen har innergård som är möblerad med flera sittgrupper och vackra planteringar.

Förening: Brf Valnöten

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 33

Antal lokaler: 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Utöver månadsavgiften tillkommer en obligatorisk avgift för bredband på 165 kr/mån.

Sammanställning: Balkong med sol från tidig morgon fram till lunchtid.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.