Kungsholmen

Baltzar von Platens gata 7 C, 4 tr

Magnifik terrassvåning, högst upp, med fritt frontläge och strålande utsikt över vackra Pontonjärparken samt Riddarfjärden. 1.301:-/månad. Garage.

Adress

Baltzar von Platens gata 7 C, 4 tr

Rum

2

Slutpris

5 600 000 kr

Avgift

1 301 kr/mån

Boyta

52 kvmOm bostaden

Tillfälle att förvärva ett boende i en klass för sig på en av Stockholms attraktivaste adresser på Nedre Kungsholmen, alldeles invid Norr Mälarstrand. Högst upp, helt utan insyn, med fantastiskt och soligt hörnläge finns denna unika terrassvåning om 63 kvm ”levnadsyta”, varav 52 kvm inne och 11 kvm terrass ute. Terrassen är extraordinär och på första parkett med fritt frontläge och med magnifik utsikt över vackra och lummiga Pontonjärparken, kringliggande takåsar och ned mot Riddarfjärden.

Lägenheten har på senare tid varsamt och smakfullt renoverats till toppskick, där stilren design och sober färgsättning möter alla tidsenligt välbevarade detaljer från byggåret. Här finns vitoljade furutiljor, spegelmönstrade dörrar och snövita snickerier.

Planlösningen är yteffektiv och maximalt funktionell, den är öppen och flödar av ljus från fönster i två väderstreck. Härliga och öppna sällskapsytor med kök och vardagsrum som integreras till ett. Här finns utgången via dubbeldörrar till terrassen. Köket är inrett i stilrent och minimalistiskt utförande med köksö och inbyggd vinkyl samt komplett maskinell utrustning från Siemens. Vardagsrummet ger plats för soffa och matbord. Även här har man strålande sjöutsikt. Sovrum med plats för dubbelsäng, tambur med plats för ytterkläder och skor, inre möblerbar hall med plats för garderober längs med vägg samt ett kaklat badrum med dusch.

Synnerligen välskött förening med god ekonomi och låga månadsavgifter. Föreningen sänkte avgifterna med 10 % i januari 2015 och ytterligare med 10 % i januari 2016. I föreningen finns 280 garageplatser med kort kö till en kostnad om 1.200:-/månad.

Lägenhetens höga och strålande ljusa läge, den unika kombinationen av sparsmakad design, terrass och välbevarade originaldetaljer samt det utsökta läget i rofyllda kvarter på Kungsholmen, gör detta till en bostad många har väntat på.

Välkomnande tambur med plats för ytterkläder vid klädhängare. Tamburen leder till inre möblerbar hall som kan möbleras med garderob eller dylikt. Passage till sovrum med garderob. Vitoljade och vaxade furutiljor, vitmålade väggar samt infällda spotlights i tak. Ny säkerhetsdörr.

Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv, duschplats, handfat på kommod och badrumsskåp med belysning ovan samt toalettstol. Handdukstork, infällda spotlights i taket och plats för tvättmaskin.

Bra sovrum med stor garderob/klädkammare och plats för dubbelsäng. Vitoljade och vaxade furutiljor samt väggar i sober kulör.

Öppna härliga sällskapsytor med fantastiskt hörnläge, strålande ljusinsläpp och utgång till balkong terrass i söder om ca 11 kvm. Terrassen har fritt frontläge mot Pontonjärparken och vidsträckt utsikt mot takåsar samt Riddarfjärden.

Kök i minimalistisk stilren dansk design med skåp i dubbla rader till tak samt draglådor. Exklusiva köksmaskiner från Siemens såsom integrerad kyl, frys och fullstor diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn och fläkt. Smart och platsbyggd köksö med sittplats, förvaring och inbyggd vinkyl.

Härligt hörnvardagsrum med fönster i två väderstreck. Här finns plats för soffa, TV-möbel och matbord. Vitoljade och vaxade furutiljor, vitmålade väggar och tak.

Pris: 4 975 000 kr

Månadsavgift: 1 301 kr

Andel i föreningen: 0,49866 %

Byggår: 1930

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns cykelförråd, fem st tvättstugor (tre st tvättstugor på Baltar von Platens gata 7 C och en på Ture Nermans gränd 2 och en på Ture Nermans gränd 6), en föreningslokal tillika övernattningsrum med terrass som kan hyras och ett hobbyrum för snickeri- och målning.

Lägenhetsnummer: 212 (1404)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4.

Parkering/Bilplats: Parkeringsgarage i två plan med ca 280 platser finns i fastigheten med nedfart vid Pontonjärparken. Garaget kostar 1200:-/månad och fn är kön kort. Medlemmar i Brf Göken har förtur till dessa platser. I garaget finns tillgång till biltvätt.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Göken äger och förvaltar fastigheten Göken 40 på Kungsholmen i Stockholm. Fastigheten innefattar tre byggnader, hus A med adress Ture Nermans Gränd 2, 4 och 6, hus B med adress Baltzar von Platens Gata 7A och 7B samt hus C med adress Baltzar von Platens Gata 7C.

Husen uppfördes 1930 och de är "grönmärkta", dvs anses ha stort kulturhistoriskt värde. Arkitekt är Sven Wallander, HSB:s grundare.

I fastigheten finns 218 bostadslägenheter med en sammanlagd yta på 8.536 kvm. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. I fastigheten finns 13 kommersiella lokaler (843 kvm) belägna ovan mark mot Pontonjärgatan respektive Baltzar von Platens gata. Samtliga lokaler är upplåtna med hyresrätt. Föreningen anlitar HSB Stockholms Förvaltning för administrativ och ekonomisk förvaltning och för att bli antagen som medlem i föreningen krävs att man även är medlem i HSB. Köpare anmäler med fördel sitt medlemskap via https://blimedlem.hsb.se/index.html. Vid delat ägande är minsta ägarandel 10 %.

Föreningens ekonomi är mycket god med bra kassaflöde och låg belåning. Per 2018-08-31 uppgick belåningsgraden till 3.756:-/kvm. Omsättningstillgångarna uppgick till ca 3.600.000:-. och bokslutsårets nettoresultat blev + ca 1.193.000:-. Tack vare den goda ekonomin sänktes månadsavgifterna med 10 % i januari 2016 och med ytterligare 10 % i januari 2017. Efter sänkningen uppgår avgifterna till ca 280:-/kvm bostadsyta. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade. Föreningen äger marken och beskattas såsom äkta. För mer information om föreningen, se www.hsb.se/stockholm/goken

Genomförda renoveringar:
V/A-stammar i badrum byttes 1989-1992 och i kök på 1970-talet.
Byte av elstigar 1989-1992.
Installation av fiberbredband 2001.
Installation av sk enhetsmätning för el, vilket innebär att alla individuella elabonnemang slopats 2005.
Stamspolning gjordes 2007.
Totalrenovering av fönster samt installation av energiglas 2009-2010.
Byte av takbrunnar för vattenavrinning. Renoveringar av ventilationskanaler 2011.
Installation av nytt elektroniskt låssystem till entrédörrar och ny tvätthallsutrustning till garagelokalerna 2012.
Fasad- och balkongrenovering samt stamspolning 2013-2014.
Ombyggnation och nyplantering av föreningens gårdar 2015.
Renovering av entréportar, målning av lokalernas fönsterkarmar samt reparation av ytskikt i entréer och trapphus samt OVK 2017-2018.
Renovering av ventilationskanaler till lägenheter och lokaler 2018.
Installation av nya garageportar till övre och undre garageplanen, installation av 24 laddstationer elfordon i det övre garageplanet 2018-2019. Renovering av tvättstuga och uppförande av ny energideklaration 2019.

Planerade renoveringar:
Reparation och bättringsmålning av ytskikt i entréer och trapphus, renovering av tvättstuga 5, reparation av ytskikt på yttertaken till hus A och hus C samt yttre målning av lägenheternas fönsterpartier. Planeras fr o m 2020.

Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns cykelförråd, fem st tvättstugor (tre st tvättstugor på Baltzar von Platens gata 7 C och en på Ture Nermans gränd 2 och en på Ture Nermans gränd 6), en föreningslokal tillika övernattningsrum med terrass finns på Baltzar von Platens gata 7 A som kan hyras (500:-/dygn) och ett hobbyrum för snickeri- och målning. Föreningen har även en mycket idyllisk vacker innergård med planteringar för medlemmarnas trivsel.

Föreningen har ett system för gemensam mätning av el. Istället för ett eget elabonnemang per lägenhet så levereras el gemensamt till hela fastigheten. Den el som respektive lägenhet förbrukar mäts och debiteras separat på månadsavierna som skickas ut kvartalsvis.

Förening: Brf Göken

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 218

Antal lokaler: 13

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Fiberbredband 100 Mbit/s samt IP-telefoni (exklusive samtalstrafik) via Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften.

Sammanställning: Fantastisk terrass/balkong om ca 11 kvm i söder, helt utan insyn, med fritt frontläge och underbar utsikt över vackra Pontonjärparken, Riddarfjärden och Stockholms takåsar. Terrassen ger härligt "uterum" med möjligheter till plantering, möblerling och umgänge utomhus. Här finns markis och utebelysning.

Suveränt och mycket attraktivt läge vid Pontonjärparken, Norr Mälarstrand och Riddarfjärden med härlig strandpromenad längs med vattnet ned mot Stadshuset och Stockholm city. Det är även nära och Rålambshovsparken och Kungsholmstorg. Kommunikationerna är goda med T-bana (promenadavstånd till Fridhemsplan respektive Rådhuset) och flertalet innerstadsbussar. Här finns restauranger, mataffär och caféer i direkt anslutning till bostaden, bl a den mysiga caféet Petit France. Med en kort promenad nås Fridhemsplan med all tänkbar och nödvändig service samt Västermalmsgallerian. Dessutom är avståndet kort till Kungsholmstorg med dess trevliga utbud av restauranger. Välkommen till härliga Kungsholmen!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.