Kungsholmen

Bergsgatan 47, 1 tr

Fantastiskt fin 2:a på populära Bergsgatan. Vacker fiskbensparkett, genomgående planlösning och låg avgift. Perfekt för såväl singeln som paret!

Adress

Bergsgatan 47, 1 tr

Rum

2

Slutpris

3 800 000 kr

Avgift

1 780 kr/mån

Boyta

48 kvmOm bostaden

Möjlighet ges nu att förvärva en underbar lägenhet attraktivt belägen på Bergsgatan. Lägenheten är ytterst välplanerad med sällskapsvänligt vardagsrum med gott om plats för önskad möblering samt matbord för större sällskap och trevliga middagar. Stort fönsterparti med djup fönsterbänk och platsbyggd bokhylla. Väldisponerat arbetskök med bl.a. diskmaskin och goda förvaringsutrymmen samt separat sovrum med fönster mot Gambrinusgatan. Lägenheten har mycket goda förvaringsutrymmen med två praktiska garderober med skjutdörrar. Den genomgående planlösningen i kombination med den generösa takhöjden ger bostaden ljus och rymd. Här bor man lugnt och trivsamt med närhet till det mesta man kan önska sig. Hiss finns. Välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter samt flera praktiska skolådor för förvaring. Dessutom finns det två rymliga garderober med skjutdörrar. Hårdvaxoljad fiskbensparkett.

– Stort sällskapsvänligt vardagsrum med gott om plats för önskad möblering samt matbord för flera. Vacker hårdvaxoljad fiskbensparkett och stort fönsterparti med utsikt mot Bergsgatan med djup fönsterbänk och platsbyggd bokhylla.

– Väldisponerat arbetskök med bra arbetsytor och goda förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Köket är utrustat med diskmaskin, spishäll, ugn, kolfilterfläkt, kyl och frys. Laminatgolv och skjutdörr mot sovrummet.

– Avdelat sovrum med fönster mot Gambrinusgatan. Laminatgolv.

– Rymligt badrum utrustat med handdukstork, dusch, handfat, hyllor, spegel och wc.

Pris: 3 495 000 kr

Månadsavgift: 1 780 kr

Andel i föreningen: 4,32000 %

Byggår: 1932

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 70 (1104)

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 143 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns ett källarförråd med stålgaller. Det finns en gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel, cykelrum samt övernattningslägenhet för medlemmarna att hyra.

Bostadsrättsföreningen Morellträdet 25 förvärvade fastigheten år 2000 och består av 19 bostadsrättslägenheter, 1 lägenhet med hyresrätt (dold framtida tillgång) samt 1 hyreslokal. Den tidstypiska fastigheten byggdes 1931-1932 med Ture Sellman som arkitekt. Föreingen är en äkta bostadsrättsförening och juridisk person accepteras inte som köpare. Föreningen äger marken. Byggnadens yta är ca 1123 kvm lägenhetsyta samt 56 kvm lokalyta. Det finns inga beslut om avgiftsändringar i dagsläget (avstämt med styrelsen den 23/11-2016) men styrelsen för en diskussion om vad eventuellt nya avskrivningsregler, regler kring underhållsplaner och flerårsprognoser kan betyda för föreningens ekonomi och en avgiftshöjning kan bli aktuell framöver. Delat ägande är ok minsta ägarandel är 10%. Överlåtelse- samt pantsättningsavgift betalas av köparen. Rör- och elstambyte gjordes 1989 och avloppstammarna spolades senast 2015. Mer information finns i bifogad årsredovisning.

Förening: Brf Morellträdet 25

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem. Föreningen diskuterar om att eventuellt installera fiber, men inget är ännu beslutat.

Säljaren har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är ca 250 kr/mån och hemförsäkring är ca 175 kr/mån.

Lägenheten är hos föreningen registrerad som en 1:a men disponeras i dagsläget som en utmärkt 2:a.

Utmärkt läge på Kungsholmen ett stenkast från Kungsholmstorg, med närhet till all tänkbar service. Gångavstånd till Västermalmsgallerian med stort utbud av butiker och restauranger. Ett flertal trevliga caféer, restauranger, apotek, butiker, banker och matbutiker finns i området. I närheten finns även populära promenad- och joggingstråk längs Norr mälarstrand samt även Kungsholms strand med sina vackra strandpromenader. Vid Norr Mälarstrand finns även flera mycket trevliga uteserveringar sommartid. I närhet finns även Kronobergsparken och lite längre bort finner du Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet. För den sportintresserade finns flertalet gym, bl.a. nya SATS Fridhemsplan och Friskis & Svettis samt även simhallen Kronobergsbadet. Oslagbara kommunikationer med tunnelbana, gröna och blå linjen, och flertalet innerstadsbussar.

Information om budgivning och undersökningsplikt:
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Enligt lag råder fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan kontraktskrivning. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.