Kungsholmen

Fridhemsgatan 62, 3 tr

Renoveringschans i fastighet anno 1884. Högt läge, vackra detaljer och möjlig balkong.

Adress

Fridhemsgatan 62, 3 tr

Rum

2

Slutpris

2 710 000 kr

Avgift

1 898 kr/mån

Boyta

47 kvmOm bostaden

Tillfälle att sätta din egen prägel och skapa ditt drömboende i attraktiva och genuina Kungsholmskvarter, mellan Fridhemsplan och Kungsholms Strand. På uppdrag av Bostadsrättsföreningen Kättingen 6 upplåts denna möjligheternas sekelskifteslägenhet anno 1884 med renoveringsbehov och stor potential. Bra planlösning om två rum och kök i fil. Möjlighet att bygga balkong från köket finns, då bygglov sannolikt gäller t o m 2013. Bevarade originaldetaljer såsom högt till tak om ca 3,10 meter, trägolv under plastmattor, väggpaneler och stora fönster med spegelmönstrade nischer som ger bra ljusinsläpp, sätter trevlig karaktär på lägenheten. Välskött fastighet och förening med mycket god ekonomi som ytterligare kommer stärkas efter denna försäljning.

– Hall med plats att sätta klädhängare för ytterkläder. Garderober. Linoleumgolv med sannolikt trägolv under.

– Stort badrum med badkar, handfat och WC.

– Vardagsrum och sovrum i fil mot ostörd innergård. Fönster med spegelmönstrade nischer och det ger bra ljusinsläpp. Laminat- respektive linoleumgolv med sannolikt trägolv under. Högt till tak, ca 3,10 meter. Väggpanel. Lampstuckatur. Spegelmönstrade pardörrar.

– Rymligt kök med fönster mot innergården. Fönstret har spegelmönstrad nisch och ger bra ljusinsläpp. Gasspis. Köksskåp av äldre standard samt ett skafferi i original. Linoleumgolv med sannolikt trägolv under. Från köket finns möjlighet att bygga balkong. Sannolikt gäller bygglov t o m 2013.

Pris: 2 490 000 kr

Månadsavgift: 1 898 kr

Andel i föreningen: 3,47000 %

Byggår: 1884

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd och en trivsam innergård med grill, utemöbler och plats för cyklar. I källaren finns plats för barnvagnar. I fastigheten finns ingen tvättstuga så alla måste installera egna tvättmaskiner i sina lägenheter.

Renoveringar: Stambyten i fastigheten har skett efter behov och i samband med när lägenheter renoverats. Stammarna spolas var 5:e år, senast 2007. Elstigar byttes på 80-talet. Tak 2001 och 2005. Fönster 2006. Trapphus och säkerthetsdörrar installerades 2004. 2001 installerades hiss hela vägen upp till vinden, förråd byggdes i källaren och fasaden i gathuset mot gården renoverades. Fasaden mot gatan renoverades 2003. Vindsvåningar byggdes 2002. Installation av bredband (LAN) 2003. 2005 bytte man brunnar och förbättrade avrinningen på gården.

Lägenhetsnummer: 3 (1301)

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 5

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Kättingen 6 bildades år 1999 och förvärvade fastigheten år 2000. Fastigheten består av ett gat- och gårdshus på Fridhemsgatan 62 med 25 lägenheter med bostadsrätter och 1 lokal. Inga avgiftshöjningar är beslutade/planerade i föreningen.

Byten av V/A-stammar gjordes 1968. Stambyten i fastigheten har därefter skett vid behov och i samband med när lägenheter renoverats, sk "partiella stambyten". Elstigar byttes på 1980-talet. Installation av fjärrvärme och nya radiatorer 1999. Takrenovering 2001 och 2005. 2001 installerades hiss hela vägen upp till vinden, förråd byggdes i källaren och fasaden i gathuset mot gården renoverades. Vindsvåningar byggdes 2002. Fasaden mot gatan renoverades 2003. Installation av bredband (LAN) 2003. Trapphus gjordes och säkerthetsdörrar installerades 2004. Byte av brunnar och förbättrad avrinning på gården 2005. Målning av fönster 2006. OVK 2008. Uppgradering av värmeanläggning 2008. Fasadrenovering i gårdshuset, byggnation av balkonger och nya entrédörrar 2011. OVK och genomgång av värmesystemet 2013. Stamspolning 2014 (tidigare äver gjort 2010). Det diskuteras att om tidigast om 5 år utföra en fasad- och takrenovering.

Driftskostander:
Hushållsel ca 300-400:-/månad och hemförsäkring ca 150-200:-/månad.

Förening: Brf Kättingen 6

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Slingan är uppgraderad för triple play (digital-TV, telefoni och bredband).

Internet: Bredband via FridhemsLan 120 Mbit/s. Ingår i avgiften. OBS! Bredbandet är i dagsläget inte anslutet till denna lägenhet, bredbandskabel är dock framdraget till ytterdörren.

Sammanställning: Föreningen har tidigare byggt balkonger och det finns möjlighet att bygga balkong från köket i denna lägenhet. Bygglovet beviljades 2008-11-20 med giltighet i fem år, dvs till 2013-11-20. Den blivande innehavaren av denna lägenhet får själv kontakta stadsbyggnadskontoret och ta in offerter från balkongentreprenörer.

Närområdet har gott om restauranger och butiker. Västermalmsgallerian har förgyllt såväl trivsel som shopping i området kring Fridhemsplan. Några stenkast bort finns Karlbergskanalen med dess erkänt trevliga promenadstråk längs vattenlinjen. På väg bort mot Hornsbergs och Kristinebergs strand passerar man bland annat Västermalms Båtklubb. Väljer man motsatt färdriktning längs kanalen når man efter en behaglig promenad Stadshuset. På andra sidan kanalen förgyller vackra Karlbergs slott utsikten. Även Norr Mälarstrand och Rålambshovsparken finns inom promenadavstånd.

Goda kommunikationer i form av T-bana (Fridhemsplan) och flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.