Kungsholmen

Bergsgatan 20, 2 tr

Fulländad sekelskiftestvåa med balkong och mysigt gårdsläge. Vid Kungsholmstorg!

Adress

Bergsgatan 20, 2 tr

Rum

2

Slutpris

3 480 000 kr

Avgift

1 346 kr/mån

Boyta

46 kvmOm bostaden

Välkommen till Bergsgatan och detta suveräna läge mellan Kungsholmstorg, Rådhuset och Kungsholms kyrka! Med rofyllt och knäpptyst läge mot innergård finns denna fina sekelskifteslägenhet av allra bästa slag som på senare tid renoverats till toppskick. Här samsas bevarad charm och vackra detaljer anno 1889 såsom bl a fiskbensparkett och trägolv, högt till tak om ca 3,30 meter, spegeldörrar, snövita snickerier och stora fönsterpartier med stilren design, vitmålade väggar och tak samt moderna inredningsdetaljer. Lägenheten är ytterst efftektiv och välplanerad för två personer med toppfräscha ytskikt, ljuvlig balkong mot gården, öppen social planlösning mellan vardagsrum och snyggt kök med maskiner från bl a Smeg. Splitternytt badrum och ett rymligt sovrum med platsbyggd smart förvaring i ”walk in closet”. Här finns utgången till balkongen. Välskött och i näst intill skuldfri förening.

Denna grymt fina lägenheten i kombination med toppläget på Kungsholmen är svårslaget och gör detta till ett boende många väntat på!

– Hall med plats att sätta klädhängare för ytterkläder. Vitmålade väggar och tak, parkettgolv och säkerhets dörr.

– Toppfräscht och nytt badrum från 2011 med stilren inredning. Vitkaklade väggar, svart klinkergolv med golvvärme, duschhörna med glasdörr och kombinerad hand- och takdusch, vägghängd WC, badrumsskåp, handdukstork och infällda spotlights i tak.

– Vardagsrum med vitmålade väggar och tak, fiskbensparkett, högt till tak om ca 3,30 meter samt två stora fönsterpartier. Vardagsrummet öppnar mot köket och ger trivsam social planlösning.

– Snyggt kök i stilrent högblankt vitt med gott om förvaring i skåp och lådor. Arbetsytor och köksbänkar med svart kakel på väggen ovan. 4-lågig gasspis med varmluftsugn och fläkt i rostfritt från Smeg. Inbyggd diskmaskin och kyl/frys från Whirlpool. Klinkergolv och stort fönsterparti.

– Sovrum med platsbyggd smart förvaring i ”walk in closet”. Här finns generösa hyll- och skåpsystem. Vitmålade väggar och tak, trägolv, högt till tak om ca 3,30 meter samt utgång via dubbeldörrar till balkongen.

– Härlig möblerbar balkong med mysigt läge mot innergård.

Pris: 2 990 000 kr

Månadsavgift: 1 346 kr

Andel i föreningen: 5,64500 %

Byggår: 1889

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns tvättstuga och vindsförråd.

Renoveringar: V/A-stammar bytta 1983, 1991,1993 och 1996. Elstigar 1990. Omputsning av fasad mot gård samt reparation av hängrännor/stuprör 1991. Byte av termostatventiler 1992. Trapphusmålning 1998. Renovering av tvättstuga 1999. Montering av 3-glasfönster + fönstermålning 2002-2003. Ny takfläkt 2003. Ny hissmotor 2003. Installation av ny värmeanläggning 2005. Tak målat 2005. OVK-besiktning utförd 2008. Balkonger byggda 2010. Nyläggning av tak 2012 (Innebar bl a renovering av skorstenar. För detta har föreningen tagit upp ett lån på ca 1 miljon och också höjt avgifterna med 10 %). Föreningen diskuterar/planerar att renovera innergården. Hur detta ska finansieras är ej ännu bestämt. Diskussioner förs också gällande eventuell försäljning av en hyresrätt i fastigheten.

Lägenhetsnummer: 204 (1204)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalskrivna och externa garagemöjligheter i området. Bl a finns Rådhusgaraget.

Allmänt om föreningen: Brf Smaragdberget äger fastigheten Smaragden 4, på Bergsgatan 20 i Stockholm. Fastigheten består av 17 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt och 1 lokal i källaren som hyrs ut. Byggnadens totalyta är 913 kvm, varav 796 kvm utgör lägenhetsyta och 117 kvm lokalyta. Ekonomin är mycket god och föreningen har endast ca 434.000 kr i långfristig skuld per 2011-12-31.

Förening: Brf Smaragdberget

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Balkong (2,9 m x 1,4 m) i mysigt läge mot innergård.

Lägenheten är belägen på en attraktiv del av Kungsholmen, vid Kungsholmstorg. Ett rikt utbud av restauranger, små caféer och trendiga butiker skapar en trevlig inramning kring lägenhetens kvarter. Nära till allt med promenadavstånd till city. Du tar dig lätt till Arlanda med tåg, bussar och Arlandabanan. Fräscht och modernt parkeringshus finns i Rådhuskvarteret. Norr Mälarstrand med vackra promenadvägar mot Rålambshovsparken ligger ett kort stenkast bort. Några kvarter bort tar Kronobergsparken vid med dess lummiga och populära grönområden.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.