Kungsholmen

Celsiusgatan 8, 4 tr

Suverän planlösning, högt ljust läge och solig balkong i väster! Invid Kronobergsparken!

Adress

Celsiusgatan 8, 4 tr

Rum

2

Slutpris

2 440 000 kr

Avgift

2 461 kr/mån

Boyta

45 kvmOm bostaden

Invid Rådhuset, Kronobergsparken och med promenadavstånd från Kungsholmstorg, kort och gott, med toppläge i hjärtat av Kungsholmen, finns denna utmärkta tvåa om 45 kvm med solig balkong i väster och vy mot takåsar. Lägenheten är högt och fritt belägen på det näst högsta våningsplanet och flödar av ljus från stora fönsterpartier. Suverän och mycket funktionell planlösning gör detta till en bra lägenhet för två personer. Här finns bevarade 1930-talsdetaljer såsom fina fiskbensparkett- och trägolv, högt till tak och annan originalinredning. Tambur och möblerbar hall. Lättmöblerat vardagsrum med plats för soffa och matbord. Rejält sovrum med plats för dubbelsäng och utgång via pardörrar till balkongen. Äldre kök ger möjlighet för den som önskar att själv renovera och sätta sin egen stil och prägel?! Kaklat och stambytt badrum med badkar. Skapa ditt drömboende då visst renoveringsbehov föreligger!

Välkommen till en efterlängtad lägenhet med balkong i högt, ljust och fritt läge i populära Brf Järnvägsmannen!

Instegstambur med plats för klädhängare och ytterkläder. Tamburen leder till möblerbar hall med plats för matbord, datorplats och bokhylla. Fin fiskbensparkett.

Hallpassage med tre originalgarderober leder till köket. I anslutning till passagen finns ett kaklat badrum med badkar, handfat, WC, handdukstork och badrumsskåp.

Charmigt arbetskök med gott om skåp för förvaring. Arbetsytor med klinker på bänk och vägg ovanför. Kyl och frys i rostfritt, gashäll, separat ugn, fläkt, diskmaskin samt tvättmaskin. Köket är av viss äldre standard. Det ger möjlighet för den som själv önskar renovera och sätta egen stil och prägel på sitt kök. Fint trägolv.

Vardagsrummet är lättmöblerat med plats för soffa och matbord. Här finns ett stort fönsterparti i väster som ger rikligt med ljus. Fin fiskbensparkett. Ingång till hall och sovrum vilket gör att man kan gå runt i lägenheten.

Rejält och luftigt sovrum med plats för dubbelsäng, bra förvaring i väggfasta garderober och utgång via pardörrar till balkong i väster med eftermiddags- och kvällssol samt vy mot takåsar.

Pris: 2 390 000 kr

Månadsavgift: 2 461 kr

Andel i föreningen: 0,27595 %

Byggår: 1932

Uppvärmning: Fjärrvärme

Renoveringar: 1991-1993 byte av V/A-stammar och elsystem. 1996-1999 byte av tak. 1995-1999 ommålning av samtliga fönster, 1996 installerades säkerhetsdörr. 2000 ny fjärrvärmeanläggning. 2001 och 2007 spolning stammar. 2006-2007 fönsterrenovering. Fasad 2010.

Lägenhetsnummer: 302.

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5.

Parkering/Bilplats: 135 garageplatser med separat kö. Uthyrning/Frågor, ring Mikael Johansson på HSB Fastighets AB, telefon 08-785 30 08. I övrigt gäller boendeparkering på gatan.

Allmänt om föreningen: Brf Järnvägsmannen i Stockholm registrerades 1929. Föreningen är äkta, äger marken och förvaltar tre fastigheter (fyra byggnader) innehållande 16 925 kvm bostadsyta och 5 111 kvm lokalyta (totalt 22 037 kvm). Av föreningens 417 lägenheter upplåts samtliga med bostadsrätt och samtliga 21 lokaler upplåts med hyresrätt. Föreningens byggnader har adresser Celsiusgatan 2-8 och Wargentinsgatan 1-7 uppförda 1932-1933 samt Kungsholmsgatan 42-54, "Zettervallhuset" uppfört 1899-1901. För mer information se www.jarnvagsmannen.org

Järnvägsmannen är en mycket populär förening med god ekonomi. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skuldsättningsgraden till 5.881:-/kvm. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Större renoveringarna som utförts:
2019: Fönsterrenovering (etapp 3: Zettervallhusets fönster mot Kungsholmsgatan). Elektroniska lås installerade på fastighetens entréportar och källardörrar samt dörrar till allmänna utrymmen.
2018: Renovering av fönster (etapp 2: husen mot Wargentins- och Celsiusgatan). Digitalisering av tvättstugans bokningssystem. Spolning av V/A-stammar.
2017: Ommålning av trapphusen i Wallanderhusen. Renovering av föreningens fönster (etapp 1: gårdshuset). Byte av innerglasen mot energiglas. Renoveringa av hyreslokalen på Celsiusgatan 8. Renovering av Zettervallhusets burspråk.
2016: Uppförande av balkonger på Zettervallhusets gårdssida. Restaurering av entréerna i Wallanderhusen.
2013-2014: Renovering av föreningens bastu.
2012-2013: Renovering av gård, gårdsbjälklag samt tätskikt
2012-2013: Renovering av garage, förstärkning av pelare till gårdsbjälklag, målning väggar samt ny belysning
2012: Föreningslokal
2012: Värmeinjusteringen inklusive utbyte av samtliga radiatorventiler
2011: Montering av snörasskydd samt annan säkerhetsutrusning på samtliga fastigheters tak
2009-2011: Renovering av fasader och balkonger på Smultronet 4 och 5
2008: Inköp av sex tvättmaskiner, elva torktumlare och åtta torkskåp
2006-2007: Inköp och montering av grindar mot Wargentinsgatan
2006-2007: Målning av samtliga fönster
2006-2007: Spolning av samtliga avloppsstammar
2000: Ny garageport.
2000: Ny fjärrvärmeanläggning
1996-1999: Byte av samtliga tak på föreningens hus
1996: Installation av säkerhetsdörrar
1991-1993: Byte av köks- och badrumsstammar samt elsystem, nya badrum och målning av trapphus.

Kommande/planerade renoveringar:
Målning av trapphus och byte av entréportar från 2020 och framåt.

Till lägenheten disponeras två förråd, ett vinds- och ett källarförråd. Möjlighet finns att även hyra extraförråd i källaren. I föreningen finns 5 st bokningsbara tvättstugor och 2 ej bokningsbara med "drop in". Det finns bastu, en föreningslokal för 40-50 personer, barnvagnsrum och flera cykelförråd.

Förening: Brf Järnvägsmannen i Stockholm

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 417

Antal lokaler: 21

TV: Kabel-tv via ComHem. Grundutbud ingår i månadsavgiften.

Internet: Bredband via Bredbandsbolaget eller ComHem.

Sammanställning: Solig balkong i väster med vy mot takåsar.

Superläge på Kungsholmen nära Kronobergsparken. Här är det närhet allt såsom kommunikationer (T-bana och flertalet innerstadsbussar), restauranger, affärer, butiker, Kungsholmstorg med trevligt restaurangstråk längs med Scheelegatan, Norr Mälarstrand med strandpromenade längs Riddarfjärden samt ett stenkast till Västermalmsgallerian vid Fridhemsplan med trendbutiker och stora mataffärer.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.
Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.