Kungsholmen

Norra Agnegatan 36, 4 tr

Stilren & optimal sekelskiftestvåa i gott skick med högt läge, utmärkt planlösning, rejäl takhöjd, solig balkong & härlig utsikt mot takåsar.

Adress

Norra Agnegatan 36, 4 tr

Rum

2

Slutpris

4 450 000 kr

Avgift

1 882 kr/mån

Boyta

44 kvmOm bostaden

Med ett av Kungsholmens mest eftertraktade och ostörda lägen, i fastighet från 1906 och på eftertraktad adress i kvarteret närmast Kungsholmstorg, Rådhuset och Kronobergsparken, saluförs nu en sann sekelskiftesdröm om 44 fulländade kvm i mycket gott skick. Högt, ljust, genomgående och insynsfritt läge, underbar balkong i sydostläge med sol från morgon till tidig eftermiddag och härlig utsikt över både himmel, torn och takåsar.

Denna utmärkta och fina tvårummare har på senare tid renoverats med modern och stilsäker design, sober färgsättning och optimerade förvarings- och funktionslösningar rakt igenom. Samtidigt bevaras de vackra originaldetaljerna från byggåret såsom vitbetsade trägolv, golvsocklar, rejäl takhöjd om ca 3 meter, spegelmönstrade dörrar och fina snickerier samt stora fönsterpartier i dubbla väderstreck ger ett magiskt ljusinsläpp(!).

Planlösningen är genomgående från lummig innergård till lugn återvändsgata. Den är klassiskt väldisponerad och tillgänglig men samtidigt modern med bra sociala sällskapsytor i ett rymligt vardagsrum. Här ges ett stort fönsterparti med fri utsikt längs med Hjärnegatan och hela vägen fram till Wargentinsgatan. Köket i ett stilsäkert vitt utförande har god förvaring i lådor och skåp, bra arbetsytor samt komplett maskinell utrustning såsom en fristående kyl/frys från Smeg, diskmaskin, induktionshäll, fläkt och varmluftsugn.

Innanför köket finns ett sovrum med plats för 140 cm säng och utgång till balkongen. Balkongen ger ett härligt och möblerbart uterum med fritt läge och fin utsikt mot himmel, kringliggande takåsar samt Rådhusets torn. Hall med plats för ytterkläder och skor. Här finns även en rymlig skjutdörrsgarderob ger generös plats för övrig klädförvaring. Helkaklat och stambytt badrum med klinkergolv, duschhörna, WC, handfat och badrumsskåp.

Stabil och välskött förening med god ekonomi, låg skuldsättning och de stora renoveringarna i fastigheten gjorda.

OBS! Omgående tillträde är möjligt för den som önskar.

Pris: 3 995 000 kr

Månadsavgift: 1 882 kr
I avgiften ingår värme, vatten och bredband.

Andel i föreningen: 2,07000 %

EL: 300 kr/mån

Försäkring: 200 kr/mån

Total driftkostnad: 500 kr/mån

Byggår: 1906

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 27 (1401)

Hiss: Ja

Våning: 4

Antal våningar: 6

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 142 per kvm (Atemp) och år

Energideklaration utförd: 2019-03-29

Energiklass: E

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Norra Agnegatan 36 registrerades 1986 och förvärvade fastigheten 2000. Fastigheten uppfördes 1906 och består av ett gatu- och gårdshus med 26 bostadsrättslägenheter, 1 återstående hyresrättslägenhet (33 kvm) och 3 hyreslokaler. Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2.581 kvm, varav 2.028 kvm utgör lägenhetsyta och 553 kvm utgör lokalyta. Föreningen beskattas såsom äkta och fastigheten är upplåten med tomträtt (nuvarande tomträttsavtal skrevs om 2014 och tomten uppgår till 887 kvm). Delat ägande är ok. Juridisk person accepteras ej som förvärvare.

Föreningens ekonomi är mycket god med låg skuldsättning och låga månadsavgifter för medlemmarna. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till ca 7,3 mkr, vilket ger en belåningsgrad om ca 3.600:-/kvm bostadsyta och ca 2.800:-/kvm total byggnadsyta (bostads- och lokalyta). Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till 1,2 mkr.

En överlåtelseavgift tas ut om 1.163 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 465 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2019.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
2002: Målning av både gatu- och gårdshusets fönster. 2004: Byte av V/A-stammar i gatuhuset. 2006: Brandklassning av glasskiva i gatuhusets ytterdörrar, nya termostater och injustering av radiatorerna i trapphusen, fuktindikationskontroll i gatuhuset, spolning av gårdshusets V/A-stammar och installation av värmeslingor i samtliga stuprör. 2007: Byggnation av trätrall vid sittgrupp, installation av rörelsesensor för belysning, hissrenovering, byte av cirkulationspump, ny grundvattenpump, isolering av rör till gårdsbrunn, OVK och reparation av ledstänger i trapphus. 2008: Installation av fiberbredband från Ownit och ny fjärrvärmecentral. 2009. byte av V/A-stammar i källaren. 2010: Trapphusmålning och byte av portar. 2011: Takmålning, byte av hisslås och spolning av V/A-stammar. 2012-2013: Fönstermålning. 2014: Nya ytterlampor på gårdsfasader, OVK, ventilationsanläggning och ytskicksrenovering i källarlokal samt nya elcentraler i hyreslokaler. 2016: Byte av VVC-pump, ny elcentral i hyreslokal, åtgärd av avlopp i källare och renovering av takterrass i gårdshuset. 2017: Nya brevlådor i gatuhuset, renovering av styrelserum och byte av avloppsrör i källare. 2018: Renovering av 2 st takterrasser i gårdshuset och byggnation av tvättstuga.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2018-10-24.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns en nybyggd och fullt utrustad tvättstuga. Gemensam innergård med utemöbler och cykelställ.

Förening: Brf Norra Agnegatan 36

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 27

Antal lokaler: 3

Antal hyresrätter: 1

TV: Kabel-TV via Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband via Ownit. Upp till 100 Mbit/s ingår i avgiften.

Sammanställning: Balkong i högt och fritt sydostläge med sol från morgon till tidig eftermiddag samt utsikt mot himmel och kringliggande takåsar.

Välkommen till Norra Agnegatan och ett av Stockholms absolut attraktivaste lägen invid Kungsholmstorg, Rådhuset och Kronobergsparken. Här ges ett rofyllt boende mitt på Kungsholmen med underbar parkmiljö med promenadvägar, lekpark och utomhusgym. Vill du ta en längre promenad eller motionera har du lika nära till Kungsholms Strand som till Norr Mälarstrand. Här hittar du vackra promenad-­ och löparstråk som fortsätter längs vattnet runt hela Kungsholmen. I närområdet finns det också ett rikt utbud med restauranger och caféer såsom bl a AG, Agnes, Orangeriet, Mälarpaviljongen, Petite France, Il caffe och Mäster Anders. I den nyöppnade gallerian i korsningen Scheelegatan/Fleminggatan finns bland annat SATS, saluhall och systembolaget. Vid Fridhemsplan hittar du bl a Västermalmsgallerian, flertalet mataffärer, shopping och all tänkbar service, hit är det bara en kort promenad på några minuter.

Kommunikationerna finns inom ett par minuters gångväg och är utmärkta med tillgång till två tunnelbanelinjer, blå och grön och ett flertal busslinjer,bl a stadsbussarna 1, 3, 4 så här är det lätt att ta sig vidare till Stockholms City, T-­centralen, Arlanda Express mm. Vill man istället ta en promenad till Stockholms City tar det ca 10 min.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.