Kungsholmen

Garvargatan 20, 4 tr

Pärla med fantastisk utsikt mot Riddarfjärden. Fina trägolv, ytterst välplanerad samt attraktivt läge!

Adress

Garvargatan 20, 4 tr

Rum

2

Slutpris

3 830 000 kr

Avgift

2 091 kr/mån

Boyta

43 kvmOm bostaden

Drömboende med fantastisk utsikt mot Riddarfjärden och ända till Högalidskyrkan på Södermalm. Lägenheten är ytterst välplanerad med sällskapsvänligt vardagsrum med gott om plats för önskad möblering samt matbord för större sällskap och trevliga middagar. Väldisponerat arbetskök med bl.a. diskmaskin och förvaring ända upp till tak samt sovrum med plats för säng och sängbord. Trevligt badrum med golvvärme. Lägenheten har mycket goda förvaringsutrymmen med flera garderober samt en inbyggd klädkammare. Stora fönster i både vardagsrummet och sovrummet med underbar utsikt över takåsar och mot Riddarfjärden. Det höga läget i kombination med den generösa takhöjden samt de stora fönsterna ger hela bostaden ljus och rymd. Här bor man tyst och lugnt med närhet till det mesta man kan önska sig. Snabbt tillträde är möjligt. Hiss finns. Välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. Inre hall med garderober samt en praktisk inbyggd klädkammare. Plats finns för extra byrå om så önskas.

– Sällskapsvänligt vardagsrum med gott om plats för önskad möblering. Plats finns för större matbord. Stort fönsterparti med fantastisk utsikt mot Riddarfjärden och Södermalm.

– Sovrum med plats för säng och sängbord. Stort fönster med utsikt mot Riddarfjärden, Högalidskyrkan och Södermalm.

– Väldisponerat arbetskök med bra arbetsytor samt goda förvaringsutrymmen med köksluckor ända upp till tak samt flera skåp. Köket är utrustat med diskmaskin, induktionshäll, kombinerad ugn/mikrovågsugn, fläkt, kyl och frys.

– Rymligt badrum utrustat med golvvärme, dusch, infällbara duschväggar, handfat och wc.

Pris: 3 500 000 kr

Månadsavgift: 2 091 kr
Månadsavgiften är i dagsläget 1493 kr/mån men höjs med 40% den 1 juli 2016 och blir då 2091 kr/mån. Alltså en höjning med 598 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv basutbud.

Andel i föreningen: 2,95000 %

Byggår: 1932

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 29 (1403)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4.

Energiförbrukning: 125 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns ett vindsförråd. Det finns en gemensam tvättstuga utrustad med 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare samt torkskåp, gemensam nyrenoverad innergård för föreningens medlemmar att njuta av. I trapphuset finns det mellan våningsplanen gemensamma vädringsbalkonger.

Brf Bergamotträdet förvärvade fastigheten 1980 och består av 33 bostadsrättslägenheter samt 1 lokal. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och accepterar inte juridisk person som köpare. Föreningen har beslutat att höja avgiften med 40% från och med den 1 juli 2016. Detta på grund av det under 2015 upptäcktes att innergården (gårdsbjälklagret) var i behov av en totalrenovering och föreningen fick ta upp ett lån om cirka 5.000.000:-, innan dess var föreningen skuldfri. Under 2015 renoverades dessutom fjärrvärmecentral, upprustning av källarförråden, målat fönster mot gatan, städat vinden samt projekterat för ny soplösning och bättre cykelrum. Delat ägande är ok med krav på minst 10% ägarandel för den som ska bo i lägenheten. Överlåtelseavgift 2000:-, samt pantsättningsavgift 250:- betalas av köparen. För mer information rörande föreningen går det bra att kontakta fastighetsmäklaren eller föreningens kontaktperson (förvaltare) Pierre Åman tel. 08-24 41 90 och mail pierre@bakonsult.com

Utförda arbeten i fastigheten:
1985 – Installation av fjärrvärme.
1993 – V/A-stammar i badrum och kök.
1995/96 – Fasad.
1998 – Fönster.
2000 – Tak.
2001 – Tvättstuga
2015 – Omfattande renovering av gården. Målning av fönster. Fjärrvärmecentral. Målat fönster mot gatan. Upprustning av källarförråden.

Förening: Brf Bergamotträdet

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Föreningen avser att under 2016 installera fiber från Ownit i fastigheten.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Säljaren har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är ca 130 kr per månad och hemförsäkringen är ca 240 kr per månad.

Utmärkt läge på Kungsholmen, precis intill Kungsholmstorg, med närhet till all tänkbar service. Gångavstånd till Västermalmsgallerian med stort utbud av butiker och restauranger. Ett flertal trevliga caféer, restauranger, apotek, banker och matbutiker finns i området. I närheten finns även populära promenad- och joggingstråk längs Norr mälarstrand samt även Kungsholms strand med sina vackra strandpromenader. Vid Norr Mälarstrand finns även flera mycket trevliga uteserveringar sommartid. I närhet finns även Kronobergsparken och lite längre bort finner du Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet. För den sportintresserade finns flertalet gym, bl.a. nya SATS Fridhemsplan och Friskis & Svettis. Oslagbara kommunikationer med tunnelbana, gröna och blå linjen, och flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan kontraktskrivning. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.