Kungsholmen

Kungsklippan 20, 1 tr

Drömboende med stor balkong och utsikt mot takåsar. Suveränt hörnläge och perfekt planlösning!

Adress

Kungsklippan 20, 1 tr

Rum

2

Slutpris

3 750 000 kr

Avgift

3 012 kr/mån

Boyta

42 kvmOm bostaden

Möjlighet finns nu att förvärva en fantastisk 2:a om 42 kvm med stor balkong och hörnläge i huset. De stora fönsterna i kombination med den generösa takhöjden ger hela bostaden ljus och rymd. Lägenheten är ytterst välplanerad med stort sällskapsvänligt vardagsrum med utgång till balkongen. Stilfullt kök med bland annat diskmaskin och vinkyl samt sovrum med plats för dubbelsäng. Badrum med golvvärme samt goda förvaringsmöjligheter. Stor, härlig balkong med gott om plats för bord, stolar och blomster. Brf Kungsklippan är en av Sveriges största bostadsrättsföreningar med 1031 lägenheter och ett 40-tal hyreslokaler på adresserna Kungsklippan 12, 14, 20 och 22, Pipersgatan 16-18 samt Kungsbro Strand 17, 19, 21 och 25 och slutligen Kungsholmsgatan 9, 11 och 13. Hiss finns. Varmt välkommen på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. Här finns en inbyggd garderob med överskåp.

– Underbart vardagsrum med hörnläge och utgång till balkongen. Gott om plats för önskad möblering. Härlig utsikt över takåsar.

– Stilfullt och väldisponerat kök med plats för matbord. Bra arbetsyta och goda förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Köket är utrustat med diskmaskin, vinkyl, spishäll med 2 plattor, gashäll med 2 plattor, ugn, kolfilterfläkt samt kyl/frys.

– Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng samt extra garderober/byråer om så önskas. Här finns även en inbyggd garderob.

– Rymligt badrum utrustat med golvvärme, handdukstork, dusch, infällbara duschväggar, skåp, spegel och wc.

Pris: 3 750 000 kr

Månadsavgift: 3 012 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg om f.n. 79 kronor/månad tillkommer för bredband, summa blir alltså 3091 kronor/månad.

Andel i föreningen: 0,10500 %

Byggår: 1934

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 00234 (1111)

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 195 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns ett källarförråd. I föreningen finns 1 gästlägenhet och 3 gästrum som kan bokas av föreningens medlemmar, 5 takterrasser (4 på Kungsbro Strand och 1 på Kungsholmsgatan 11) med en milsvid utsikt över Stockholm. 4 tvättstugor (Kungsklippan 16-18, Pipersgatan 16 samt Kungsholmsgatan 11), flera cykelrum, grillplats och grovsoprum. I föreningen finns även 12 parkeringsplatser samt 2 garageplatser till vilka det är separat kö.

Brf Kungsklippan i Stockholm registrerades 1935 och är en av Sveriges största bostadsrättsföreningar med 1031 lägenheter och ett 40-tal hyreslokaler på adresserna Kungsklippan 12, 14, 20 och 22, Pipersgatan 16-18 samt Kungsbro Strand 17, 19, 21 och 25 och slutligen Kungsholmsgatan 9, 11 och 13. Fastigheterna byggdes under åren 1934-1938 med HSB som byggherre. År 2003 lämnade föreningen HSB. Föreningen har bl.a. en egen expedition på Kungsklippan 14 (tel. 08-650 27 12). Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare. Delat ägande är ok dock minsta andel 25%. Överlåtelseavgift betalas av köparen. Föreningen har ett löpande underhåll på fastigheterna och följer en underhållsplan som uppdateras årligen. Rörstammarna i föreningen är slitna och behöver åtgärdas. Styrelsen undersöker därför om stambyte eller relining ska genomföras. En projektering är beställd vintern 2017/2018. Troligtvis tar projekteringen 1-2 år och stamrenoveringen kan uppskattningsvis starta om ca. 3-5 år och väntas pågå mellan 5-8 år. Mer information om föreningen samt om utförda- och planerade renoveringar finns i bifogad årsredovisning, underhållsplan samt på föreningens utmärkta hemsida www.kungsklippan.se

Några utförda renoveringar:
– Inventering och spolning av stammarna. Renovering av ekpartier i entréplan 2015/2016.
– Avluftare installerade i värmesystemet. Byte till LED-armaturer i trapphus och korridorer 2015.
– Alla lägenheter förseddes med nya elmätare 2013.
– Ventilbyten i lägenheterna 2009-2012
– Fasadrenovering 2008-2013.
– Trapphus och entréer målades 2008.
– Aluminiumportarna i entréerna ersattes med ekdörrar 2005.
– Nytt låssystem (nyckelbrickor) installerades 2003.
– Hissarna renoverades och hissmaskineriet byttes ut 2000-2002.
– Tak och terrasser reparerades 2000-2002. Kvarvarande terrasser åtgärdades i samband med fasadrenoveringen.
– De fyra tvättstugorna moderniserades mellan 2003 och 2009.
– Elsystemet moderniserades helt 1998-2001.
– Fönster och balkongdörrar byttes ut 1994.
– Avloppsstammar renoverades i slutet av 70-talet.

Förening: Brf Kungsklippan i Stockholm

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Grundutbud ingår i månadsavgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: Ownit. Obligatorisk avgift för bredband om f.n. 79:-/månad tillkommer på månadsavgiften.

Sammanställning: Stort härlig balkong med gott om plats för bord, stolar och grönska. Här trivs man!

Utmärkt läge på Kungsholmen med närhet till all tänkbar service. Gångavstånd till Västermalmsgallerian med stort utbud av butiker och restauranger. Ett flertal trevliga caféer, restauranger, apotek, banker och matbutiker finns i området. I närheten finns även populära promenad- och joggingstråk längs Kungsholms strand med sin vackra strandpromenad. Med en kort promenad tar du dig till Norr Mälarstrand med trevliga uteserveringar sommartid. I närhet finns även Kronobergsparken och lite längre bort finner du Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet. För den sportintresserade finns flertalet gym, bl.a. nya SATS Fridhemsplan och Friskis & Svettis. Oslagbara kommunikationer med tunnelbana, gröna och blå linjen, och flertalet innerstadsbussar.

Information om budgivning och undersökningsplikt:
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Enligt lag råder fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan kontraktsskrivning. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktsskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.