Kungsholmen

John Ericssonsgatan 15, 4 tr

Drömtvåa med balkong och optimal planlösning. Toppläge invid Norr Mälarstrand!

Adress

John Ericssonsgatan 15, 4 tr

Rum

2

Slutpris

2 630 000 kr

Avgift

1 888 kr/mån

Boyta

40 kvmOm bostaden

Välkommen till detta drömboende med utsikt över Kungsholmens huskroppar och takåsar med Rådhusets torn i bakgrunden. Lägenheten är mycket väldisponerad med genomgående sober färgsättning. Bevarade funkisdetaljer såsom högt till tak och fiskbensparkett. Vardagsrum med plats för såväl soffa som matplats och utgång till balkong i fritt läge. Trevligt kök, trivsamt sovrum och ett fräscht badrum. Mycket bra förvaringsmöjligheter i form av en platsbyggd garderob samt klädkammare gör att 2 personer med lätthet kan bo här. Välkommen till Nedre Kungsholmen och detta underbara läge invid Norr Mälarstrand och promenadstråket längs den glittrande Riddarfjärden!

– Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter samt mycket god förvaring i platsbyggd garderobsdel. Genomgående fina golv med fiskbensparkett i hall och vardagsrum. Väggar i ljus ton.

– Underbart vardagsrum med utgång till balkong i högt och fritt läge. Plats för såväl soffa som matplats. I anslutning finns en rymlig klädkammare.

– Trevligt kök med vita köksluckor och vitt kakel ovan arbetsytor. Utrustat med kyl/frys, spis samt ovansittande spisfläkt. Gott om förvaringsutrymmen samt avställningsytor.

– Trivsamt sovrum med plats för 140 cm säng.

– Fräscht helkaklat badrum med ljust klinker på golv och vitt kakel på väggar. Utrustat med handduksvärmare. Förberett för tvättmaskin.

Pris: 0 kr

Månadsavgift: 1 888 kr

Andel i föreningen: 1,68150 %

Byggår: 1935

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns en stor solig fin takterrass med strålande utsikt över Södermalm, fina utemöbler och grill. Stor tvättstuga (tre tvättmaskiner, två torktumlare, torkskåp samt mangel). Cykelställ finns på gården, cykelförråd i källaren samt ett barnvagnsrum i trapphuset. Till lägenheten hör även ett vindsförråd.

Renoveringar: 2003 – Ny värme-central, delar av fasaden putsades om. 2004 – Renovering av tvättstuga och nya maskiner, renovering och målning av trapphus och entré, underhåll av VA-stammar. 2005 – Hissrenovering. 2006 – Renovering av innergård. 2008 – Renovering och försäljning av hyreslägenhet 2009 – Renovering av takterrass. Renovering och målning av yttertak. Balkonger har byggts till två av föreningens hyresrätter.

Lägenhetsnummer: 1504

Hiss: Ja

Våning: 4

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalskrivna samt externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Körsbäret registrerades 2000-12-21 och är belägen på adresser John Ericssonsgatan 15 och Hantverkargatan 51-53 i Stockholm. Föreningen består av 46 lägenheter med bostadsrätt, 2 återstående hyresrätter (dold tillgång) och 8 lokaler med hyresrätt, varav 4 st är förråd. Total bostadsyta uppgår till 2.836 kvm, varav 144 kvm är hyresrätter och total lokalyta uppgår till 628 kvm. Föreningen är äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningen är välskött och har mycket god ekonomi. Per 2018-12-31 uppgick de långfristiga skulderna till ca 15,4 mkr, vilket ger en belåningsgrad om ca 4.589:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 6,3 mkr. Årets nettoresultat uppgick till ca + 540.000:-. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade. Dessutom betingar de 2 återstående hyresrätterna ett dolt framtida kapital.

Överlåtelseavtal om 1.183:- betalas av förvärvaren. Pantsättningsavgift om 473:-/pant betalas av pantsättaren.

Genoförda renoveringar i fastigheten:
2018 OVK-besiktning och målningsarbete i entré och cykelrum.
2016 Byte av två branddörrar och två nya maskiner i tvättstugan.
2015 Byte av entréporten till John Ericssonsgatan 15.
2014 Byte av fläkt i undercentralen.
2014 Byte av entréport till Hantverkargatan 53.
2013 OVK.
2012 Byte av värmekablar i hängrännor.
2012 Stamspolning.
2009 Renovering av takterrassen.
2008 Renovering och försäljning av en hyreslägenhet.
2006 Renovering av innergården.
2005 + 2009 Nya balkonger.
2005 Hissrenovering.
2004 Renovering av tvättstuga och nya maskiner.
2004 Trapphus och entréer renoverades.
2004 Fönstermålning.
2004 Underhåll av stammarna.
2003 Ny värmecentral.
2003 Fasaden putsades om.
2003 Fönsterrenovering mot Hantverkargatan med installation av energi- och ljudglas.
1988 Byte av V/A-stammar och elstigare.

Planerade/beslutade renoveringar:
Spolning av V/A-stammarna (februari 2020). Åtgärder sedan genomförd OVK, renovering av fastighetens fönster (planeras att göras efter sommaren 2020), dränering av grunden på fastigheten och renovering av en lokal i källaren.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. I fastigheten finns gemensam tvättstuga, cykelförråd och en innergård med trädgårdsmöbler, grill m.m. Föreningen har även en takterrass utrustad med bord och stolar.

Förening: Brf Körsbäret

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 48

Antal lokaler: 8

Antal hyresrätter: 2

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Balkong i högt fritt läge.

Här bor du i totalrenoverad attraktiv funkisfastighet med härligt läge i hjärtat av Kungsholmen invid Norr Mälarstrand, Riddarfjärden och närhet till Kungsholmstorg. Även Rålambshovsparken, Smedsuddsbadet och Kronobergsparken finns inom räckhåll. Här är utbudet av restauranger, caféer, butiker m.m. mycket gott såsom bl a den populära Västermalmsgallerian. Kommunikationerna är goda och består av T-bana Rådhuset och flertalet innerstadsbussar. Med bekvämt promenadavstånd nås Stockholm city och T-centralen och för bilburna nås Essingeleden på bara några minuter. Välkommen till härliga Kungsholmen!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.