Kungsholmen

Kungsklippan 22, 3 tr

Drömtvåa i mycket bra skick. Balkong med härlig stadsutsikt!

Adress

Kungsklippan 22, 3 tr

Rum

2

Slutpris

2 285 000 kr

Avgift

2 571 kr/mån

Boyta

38 kvmOm bostaden

Välkommen till denna suveräna lägenhet om 38 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick! Generösa ljusinsläpp, fina golv och perfekt planlösning. Ljust, lättmöblerat vardagsrum, utmärkt kök, sovrum med plats för dubbelsäng samt mindre förvaringsdel. Mycket bra förvaringsmöjligheter i form av inbyggd garderob samt klädkammare gör att 2 personer med lätthet kan bo här. Föreningen Kungsklippan är en av Stockholms största och erbjuder service utöver det vanliga. Ovanligt tyst, lugnt och trivsamt område med närhet till allt. Fantastiska kommunikationer med en kort promenad eller T-bana utanför dörren. Inom 5 min går du till city med Stockholms central, Sergels Torg, Norr Mälarstrand och Riddarfjärden.

– Välkomnande hall med väggar i ljus ton och klinker på golv. Utrymme för avhängning och god förvaring i form av klädkammare.

– Ljust, trivsamt och lättmöblerat vardagsrum. Stort fönster ger ett härligt ljus. I anslutning finns en stor klädkammare. Parkettgolv.

– Utmärkt, nyligen renoverat kök med gott om skåp och bra arbetsytor. Maskinell utrustning i form av kyl/frys, diskmaskin samt gasspis med varmluftsugn och fläkt.

– Rofyllt och trivsamt sovrum med plats för såväl dubbelsäng som arbetshörna. Utgång till balkong i högt och fritt läge med förmiddagssol samt härlig stadsutsikt mot innerstan.

– Snyggt badrum med kaklade väggar och klinker med golvvärme. Dusch, wc, handfat och tvättmaskin.

Pris: 1 975 000 kr

Månadsavgift: 2 571 kr

Andel i föreningen: 0,09700 %

Byggår: 1934

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. Det finns 4 stora tvättstugor i föreningen. 2 av dessa är helt nybyggda och toppfräscha med hög standard och nya kompletta maskinparker. De 4 tvättstugorna har 5-7 bokningsbara rum med 2 tvättmaskiner och 2 torkmaskiner i varje. Dessutom finns flera s k spontanmaskiner med tillhörande torktumlare. Bokning sker via digitalt bokningssystem. – Gästlägenheter: Föreningen har 4 övernattningslägenheter, varav en nyrenoverad, som medlemmarna kan hyra för f n 400-500 kr/dygn. – Takterrasser: Det finns flera takterrasser med härlig vidsträckt utsikt över Stockholms innerstad och vatten. Dessa har konstgräs, utemöbler, grillar och solstolar. Terrasserna får utnyttjas fritt av föreningens medlemmar. De är belägna på Kungsbro Strand och Kungsholmsgatan. – Grillplats: På gården mellan Kungsbro Strand 19 och 21 finns en grillplats för föreningens medlemmar. Där finns också möjlighet att spela boule och schack. – Soprum: Det finns sopnedkast för hushållssopor i trappuppgångarna. För mer skrymmande sopor eller återvinning finns särskilt grovsoprum. EL: Föreningen upphandlar mycket fördelaktiga hushållselpriser till medlemmarna. Den enskilde medlemmen slipper även den fasta abonnemangskostnaden. Varje lägenhet har separat elmätare, vilket innebär att ni endast betalar för er faktiska förbrukning. Priset är förmånligt och är möjligt genom ett kollektivt tecknat avtal mellan föreningen och Telge Energi.

Renoveringar: Gjorda renoveringar och åtgärder är bl a: – Utbyte av avloppsstammar i lägenheterna i slutet på 70-talet. – Högtrycksspolning av stammar -02 – Nya ljuddämpande isolerglasfönster och fönsterbågar -94 – Utbyte av elstigare/elanläggningar -98 – Samtliga trapphus renoverade. – Renovering av tak och takterrasser 2000-2002 – Renovering av hissar/hissmaskiner 2000-2002 – Entréer. Byte till entrépartier i ek, nya armaturer och sittbänkar -2005 – Nybyggnad av tvättstugor -2003/-04 (på Kungsbro Strand och Kungsklippan). Två nyrenoverade tvättstugor finns på Pipersgatan. – Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) är utförd – Fasadrenovering 2008 och framåt . – Gasförsörjning till berörda lägenheter har genomförts 2008.

Lägenhetsnummer: 370

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 9.

Parkering/Bilplats: Föreningen har både garage- och parkeringsplatser att hyra ut till medlemmar. Till dessa är det kö. I övrigt gäller sedvanlig "boendeparkering" i området, vilket ansökes om hos Gatu- och Fastighetskontoret (www.gfk.stockholm.se). Boendeparkering kostar f n 700 kr/mån alternativt 40 kr/dygn.

Allmänt om föreningen: http://www.kungsklippan.se
Brf Kungsklippans fastigheter byggdes mellan 1934-38 och består av 1032 bostadsrätter och ett 60-tal lokaler. Inga stora framtida kommande renoveringar/projekt på gång. Förening med stabil ekonomi som förstärkts ytterligare tack vare alla de vinstgivande försäljningar av föreningens egna lägenheter som byggts om från lokaler till fina bostäder. Föreningen upphandlar mycket fördelaktiga hushållselpriser till medlemmarna. Varje lägenhet har separat elmätare, vilket innebär att medlemmen endast betalar för er faktiska förbrukning.

2013 byttes elmätarna i lägenheterna.
2013 OVK undersökning genomfördes.
2008-2013 fasaderna och vissa takterrasser renoverades
2008 trapphus och entréer renoverades
2006 byggdes åtta nya lägenheter på Kungsklippan 22
2005 installerades nya entrédörrar i ek.
2003-2009 tvättstugorna fräschades upp
2003 nya elcentraler och nytt låssystem
2003 samtliga entréer målades
2002 spolades horisontella VA stammarna
2002 Ny undercentral för fjärrvärme
2000-2002 renoverades tak och takterasser. Hissarna renoverades.
1978-1980 byttes samtliga vertikala VA stammar

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd. Fräscht renoverad tvättstuga med fyra tvätt/torkmaskiner samt två torkskåp finns i huset. Ytterligare fyra tvättstugor i föreningen. Dessutom finns flera s k spontanmaskiner med tillhörande torktumlare. Bokning sker via digitalt bokningssystem.

I föreningen finns flera gemensamma utrymmen att nyttja för medlemmarna. Takterrasser med grillar och utemöbler, bl.a. i denna port. Festlokal med fullt utrustat kök, hyra fn 500 kr/dygn. Fyra övernattningslägenheter, varav en nyrenoverad, fn 400-500 kr/dygn. Sopnedkast i trappuppgångarna. För mer skrymmande sopor eller återvinning finns särskilt grovsoprum. Även flera cykelrum finns att tillgå.

Förening: Brf Kungsklippan i Stockholm

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 1032

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband 100 mbit ingår i månadsavgiften.

Sammanställning: Balkong

Härligt läge högt upp på Kungsklippan. I kvarteren finns ett rikt utbud av restauranger, små caféer och trendiga butiker som skapar en trevlig inramning kring boendet. Nära till parkmiljö och promenadavstånd till city. Kommunikationerna med tunnelbana och bussar är mycket bra med bland annat tunnelbaneuppgång längre ned på gatan. Du tar dig lätt till centralstationen med tåg, bussar och Arlandabanan. Fräscht och modernt parkeringshus finns i rådhuskvarteret. Kungsholmstorg och Norr Mälarstrand ligger ett stenkast bort. Rådhuset ligger nedanför Kungsklippan och ytterligare några kvarter bort tar Kronobergsparken vid med dess lummiga och populära parkområden.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.
Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.