Kungsholmen

Igeldammsgatan 22 B, 1 tr

ACCEPTPRIS! Drömboende med industriell elegans & unik ateljèkänsla. Rymd, ljus & optimal planlösning i etage med 17 kvm loft & totalt 54 kvm golvyta.

Adress

Igeldammsgatan 22 B, 1 tr

Rum

2

Pris

4 895 000 kr

Avgift

3 029 kr/mån

Boyta

37 kvm

Biyta

17 kvmOm bostaden

Begärt pris accepteras, ring för visning.

Varmt välkommen till Igeldammsgatan 22 B och detta vackra hem som överträffar det mesta. Huset som heter Bryggeriet var ursprungligen en industrifastighet som med stil och skärpa konveraterat till moderna exklusiva bostäder i regi av Oscar Properties. Industriverket är samlingsnamnet för de tre fabrikhusen Bryggeriet, Cigarrfabriken samt Radiofabriken. Fastigheten uppfördes 1897 och byggdes då som en fabrik för tillverkning av centrifugmaskiner.

Vi har glädjen att få presentera underbara 2 r o k med generösa yteffektiva sällskapsytor, över 3 meter i takhöjd och tilltalande detaljer som synliga stålpelare, bjälkar och magiska ljusinsläpp från takfönster som förstärker känslan av höjd och rymd. Detta i kombination med genomgående högkvalitativa materialval som smala vitpigmenterade hårdvaxoljade ekgolv, natursten och exklusiva trämaterial som cederträ skapar tillsammans en behaglig kontrast mot byggnadens robusta karaktär. De stora spröjsade fabrikfönstren går från golv till tak och släpper in rikligt med ljus i det generösa vardagsrummet som ligger i anslutning till specialritat snickerikök från Kvänum. Den öppna planlösningen ger ett luftigt socialt rumssamband som inbjuder till umgänge och middagar. Generöst sobert badrum i ljus natursten och mosaik. Ett väl tilltaget loft med walk-in-closet gör att bostaden med enkelhet disponeras som två rum och kök. Sammanfattningsvis ett högklassigt boende med en svårslagen mix av stil, känsla och design.

Missa inte möjligheten att bo i ett av Kungsholmens mest exklusiva hus lugnt och insynsfritt beläget mot S:t Göransparkens lummiga grönområde och gångavstånd till Kungsholmens rika folkliv med Västermalmsgallerian runt hörnet samt Kungsholmsstrands fina promenadvägar.

Pris: 4 895 000 kr

Månadsavgift: 3 029 kr
Inkl värme, VA, kabel-TV och Bredband 100/100 Mbit/s via Ownit. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400 kr. Hemförsäkring ca 200-300 kr.

Andel i föreningen: 0,40540 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1897

Byggår kommentar: 2017

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 02:1105 (1105)

Hiss: Ja

Våning: 1

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2020-09-02

Energiklass: E

Parkering/Bilplats: Föreningen har 35 garageplatser, 2 100 kr/mån samt 2 300 kr/mån för el plats. Separat kö. Boendeparkering på gatorna.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Isbrytaren 52 med adresserna Svarvargatan 7-11 samt Igeldammsgatan 22 A-C. Föreningen består av 147 lägenheter, varav alla är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 2 lokaler med hyresrätt och 11 bostadsrättslokaler. Bostadsrättslokalerna ägs alla av Stockholmsstad-Fastighetskontoret och det bedrivs förskoleverksamhet. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2015 och äger marken. Huset ritades 1897.

Juridiska personer accepteras inte. Delat ägande godkänns, minsta ägarandel 10 % för den som avser att nyttja bostaden för permanentbruk.

Gemensamma utrymmen:
Trevlig innergård med möbler och planteringar. Cykelrum, barnvagnsrum samt sop- och miljörum.

Renovering:
Fastigheten har totalrenoverats år 2017. Då renoverades stammarna, taket, fönster, fasaden, elstigar bytta, 3-fas el indraget mm.

Ekonomi
De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2020 till 189 mkr, vilket ger cirka 14 000 kr/kvm boyta, och 13 000 kr/kvm totalyta.
Det finns inga planerade avgiftsförändringar.

En överlåtelseavgift tas ut av köparen om 2,5 % av gällande prisbasbelopp. En pantsättningsavgift per pant tas ut av pantsättaren om 1 % av gällande prisbasbelopp.

Förening: Brf Industriverket

Organisationsform/Typ: Bostadsförening

Antal lägenheter: 147

Antal lokaler: 13

Internet: Bredband och Kabel-TV levereras via Ownit 100/100mit/s. Ownit levererar en Tv-box samt router till varje lägenhet.

Sammanställning: Trevlig innergård med möbler och planteringar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.